Sara Knockaert – Vlinder uit cocon

vlinder-uit-cocon

Een paar dagen geleden werd ik door Sara Knockaert benadert of ik wellicht een samenwerking wilde aangaan met haar om haar boek te promoten. Ze had ook de korte inhoud van haar boek toegevoegd en dit klonk veel belovend, dus ik was meteen enthousiast. Ik wil Sara dan ook bedanken voor deze mogelijkheid.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Isabelle is een jonge vrouw die niet veel ervaring heeft in de liefde. Plots wordt ze tot over haar oren verliefd op een fitnessmedewerker, Maurice. Ze krijgen een relatie en beleven romantische momenten. Natuurlijk kent hun relatie ook dieptepunten. Zo krijgt Isabelle te maken met een discus hernia die een grote invloed heeft op hun relatie. Dan ontdekt Isabelle plotseling een aantal oude brieven die ervoor zorgen dat een familiegeheim boven water komt. Ze blijkt niet het kind te zijn van haar moeder en bovendien blijkt haar grootvader haar vader te zijn. Dit zorgt voor veel verwarring in haar leven.  

Ik begon heel enthousiast in het boek te lezen, aangezien de beknopte inhoud me heel erg aansprak. Helaas viel het boek me tegen. In de beknopte inhoud wordt verteld dat Isabelle te maken heeft met een discus hernia die veel invloed heeft op haar leven en dat ze een aantal oude brieven vindt, echter beiden onderwerpen vind ik heel minimaal aan bod komen in het boek. Ik had verwacht dat het boek deze onderwerpen als hoofdonderwerp had, maar het voelde een beetje als er bij geplakt en niet echt in het boek verwerkt. Meer als of de schrijfster het gevoel had dat ze deze onderwerpen ergens er nog tussen moest plakken, en ze eigenlijk liever de seksuele relatie tussen Isabelle en Maurice uitgebreid wilde vertellen.

Ik vond het boek ook erg herhalend. Op een bepaald moment was ik wel klaar met de steeds herhalende seks-scenes van Isabelle en Maurice, en had ik vaak het idee alsof ik het al gelezen had.

Ik had ook moeite om in het verhaal te komen doordat de ene keer verleden tijd en de andere keer huidige tijd gebruikt werd. Hierdoor raakte ik de draad een beetje kwijt en wist ik niet goed hoe het verhaal nu liep.

Dit is natuurlijk ook het eerste boek van Sara, en aangezien dit boek bij Boekscout uitgegeven is en ze haar volgende boek, zoals ze in haar interview vertelde, liever bij een andere uitgever uit wil geven, verwacht ik dat dit soort dingen van verleden tijd/tegenwoordige tijd, zeker eruit gehaald worden. Ik zal Sara bij een nieuw boek zeker nog een kans geven. En ik denk als ze de recensies over haar eerste boek ter harte neemt, haar tweede boek zeer zeker een boek wordt wat ik graag wil lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vlinder uit cocon
Auteur: Sara Knockaert
Uitgever: Bookscout
Aantal pagina’s: 162
ISBN: 9789402220520
Prijs: € 19,50

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Bookscout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge