Sanne Hillemans – Circus Cesaria


Een tijdje terug kon je op de Facebook-pagina van Sanne Hillemans, ter ere van haar verjaardag, een boekenbon van 25 euro winnen. En ik bleek de gelukkige winnaar te zijn. Ik hoefde natuurlijk niet lang na te denken welk boek ik ging kopen… Ik heb het boek van Sanne Hillemans natuurlijk gekocht. Ik wil Sanne Hillemans nogmaals bedanken voor deze geweldige prijs.

Informatie die te lezen is op de achterflap van het boek: Een tragisch verlies heeft ervoor gezorgd dat Noah zijn verdriet al wekenlang in alcohol verdrinkt. Als hij een baan aangeboden krijgt bij een reizend circus, ziet hij geen reden om niet te gaan. Deze drastische verandering kan precies zijn wat hij nodig heeft.

Er lopen veel interessante mensen rond op het circusterrein, maar degene die eruit springt, is een meisje van zijn leeftijd dat voor iedereen een glimlach klaar heeft. Terwijl haar aanwezigheid hem uit een donkere put trekt, lijkt zijn nabijheid het tegenovergestelde effect op haar te hebben.

Noah is verdrietig en een beetje de weg kwijt na de dood van Sara. Hij verliest zichzelf in alcohol, wiet en betekenisloze seks. Samen met zijn vrienden gaat hij naar het circus omdat ze kaartjes gewonnen hebben. En omdat het circus eigenlijk niks voor hun is hebben ze een fles wodka bij zich en drinken ze bij ieder circusachtig ding een slok wodka. Ondanks dat ze van te voren erg sceptisch waren over het circus zijn ze toch verwonderd over wat iedereen klaar speelt in het circus. Na het circus haalt Noah zijn vrienden over nog naar de stad te gaan. Daar drinkt Noah weer erg veel om zijn verdriet te vergeten. De volgende morgen wordt hij wakker in de circustent en wordt hij wakker gemaakt door de circusdirecteur. Deze biedt hem een baan aan. Noah ziet het in eerste instantie niet zitten, maar besluit toch het avontuur aan te gaan.

De cover laat een meisje zittend in een piste zien. En laat me meteen aan het circus denken. En als ik het boek lees weet ik meteen wie het meisje op de cover is. Ik vind de cover dus echt heel goed passen bij dit boek.

Ik was heel erg aan het twijfelen over het boek. Een verhaal over een circus, zou dit iets voor mij zijn? Het circus denk ik toch al snel over dieren die leven slechte omstandigheden, maar ik ben echt aangenaam verrast door dit boek. Het speelt zich inderdaad in een circus af, echter het circus speelt maar een bijrol. Dus mijn twijfel was nergens voor nodig. Het circus is vooral een circus met menselijke acts. De dieren die er zijn, zijn minimaal en kom je in het verhaal niet veel tegen. Het verhaal is echt goed opgebouwd. In het begin leest het wat langzamer, omdat je de personen moet leren kennen, echter al snel zit je helemaal in het verhaal. Wat ik erg mooi vond gedaan, is dat het verhaal van Emily pas iets later ter sprake komt, dus in eerste instantie weet je net zoveel als Noah over Emily en tast je dus ook in het duister over hoe het nu precies zit. Dit vind ik zelf erg goed gedaan van Sanne. Het boek is in eigen beheer uitgegeven en vaak hebben boeken in eigen beheer uitgegeven toch een slechtere naam. Echter Sanne laat ook hier duidelijk zien, dat ze weet waar ze mee bezig is. Dit vind ik een groot pluspunt. En ik kan je verklappen het verhaal eindigt met een gigantisch cliffhanger, waardoor ik echt reikhalzend uitkijk naar het tweede deel “Ave Cesaria”. Deze zal ik zeker ook met veel plezier gaan lezen. En ik kan iedereen echt alleen maar aanbevelen om Circus Cesaria te gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Circus Cesaria
Auteur: Sanne Hillemans
Uitgever: Sunny Hill Books
Aantal pagina’s paperback: 210
ISBN paperback: 9789492670014
ISBN E-book: 9789492670021
Prijs paperback: € 14,99
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge