Sandra J.Paul – Verknipt *Blogtour*

Bij uitgeverij Hamley Books krijgen we altijd al vrij vroeg de mogelijkheid om aan te geven welke boeken we zouden willen recenseren tijdens een blogtour. De thrillers van Sandra maken mij eigenlijk altijd nieuwsgierig, zo ook deze thriller, dus ik hoefde niet lang na te denken of ik deze wilde lezen. We ontvingen het boek dan ook rond de verschijningsdatum in de brievenbus. Hier willen we uitgeverij Hamley Books hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Zoey verliest haar ongeboren kind tijdens een roofoverval die compleet uit de hand loopt. Als gevolg van het drama vervreemdt haar man Philip van haar, en lijdt ze zelf aan een zware depressie.

Avond na avond dwaalt ze rond in Central Park, tot ze op een dag Vivian tegenkomt. Zij geeft haar moed, kracht en zelfvertrouwen. Tot Philip aankondigt dat hij haar gaat verlaten, en het sprankeltje hoop dat ze nog over heeft om haar huwelijk te redden, vervliegt.

Zoey wordt aan de deur gezet en moet zich noodgedwongen beredderen. Terwijl ze de scherven van haar leven tracht op te rapen, geraakt ze alsmaar dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen sluimert.

De cover

De cover is donker. Je ziet een bospad en op dat bospad zie je een jonge vrouw met een witte paraplu. Echter je kunt door haar heen kijken, dus het lijkt meer een schim, of geest. Ik vraag me meteen af wie deze vrouw is, en wat de tekst ‘Wanneer ze alles verliest, blijft enkel duisternis over’ hiermee te maken heeft. De cover maakt nieuwsgierig en ik zou hem zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Sandra J. Paul debuteerde in 2015 met haar psychologische thriller ‘Azerty’, gevolgd door de thrillers ‘Moordspel’, ‘Kwijt’, ‘Mijn waarheid’ en ‘Paniek’. De rechten van meerdere titels werden intussen verkocht aan verschillende landen. ‘Verknipt is haar zesde psychologische thriller.

Het verhaal

Zoey heeft een eigen bloemenzaak en als ze samen met haar medewerkster nog aan een opdracht aan het werken is, worden ze overvallen. Ze wordt neergeschoten en verliest hierdoor haar ongeboren kind. Haar man Philip en zij worden beiden niet klaar met het verdriet en vervreemden van elkaar. Zoey lijdt ook aan een zware depressie.

Als Zoey Vivian leert kennen, lijkt het wat beter met haar te gaan, ze krijgt weer wat zelfvertrouwen en Vivian geeft haar moed en kracht. Dan kondigt Philip aan dat hij wil scheiden en stort de wereld van Zoey opnieuw in.

Philip heeft de flat die ze huurden gekocht en Zoey moet het appartement verlaten. Ze moet noodgedwongen ergens anders gaan wonen, maar ze krijgt een mooi aanbod en krijgt er een aardige benedenbuurman bij. Ze probeert de scherven van haar leven op te rapen, echter raakt ze steeds dieper verwikkeld in de duisternis die al zolang om haar heen hangt.

Mijn mening

Het boek begint met een proloog. Deze zet meteen de toon van het boek. Ik word nieuwsgierig. Waarom wil deze mevrouw Walters haar man dood hebben. En hoe zitten deze verhoudingen. Er zit maar één ding op, snel de pagina omslaan om verder te lezen.

Het boek is verdeeld in drie delen en ieder deel heeft een Engelse quote die over waarheid gaat. Dit zorgt ervoor dat ik iedere keer nieuwsgierig ben naar dit nieuwe deel in het boek.
Je merkt al vrij snel dat er iets niet klopt, maar ik kan de vinger er niet precies op leggen wat dit is. Dit zorgt er voor dat ik steeds verder wil blijven lezen. Wat speelt beste vriendin Vivian precies voor rol? Je blijft je afvragen wat hier allemaal aan de hand is, en aangezien het boek van de hand van Sandra J. Paul is, kun je er bijna vergif op innemen dat er nog een mega plottwist aankomt. De vraag is alleen altijd wanneer die komt en of dit de enige plottwist zal zijn. Hier is Sandra J. Paul altijd een kei in en dit doet ze dus ook weer in ‘Verknipt’.

Er spelen niet zo veel personages mee in dit boek. De belangrijkste zijn toch wel Zoey, Vivian en Mac. Ook Philip en Elisabeth leren we kennen, maar deze personen leren we via de ogen van Zoey kennen, dus dat beeld is natuurlijk gekleurd. Vivian en Mac zijn de personen die Zoey nodig heeft en meestal op het juiste moment aanwezig zijn. De ideale vrienden lijken het. Deze leren we voldoende kennen, maar ze blijven ook wel wat mysterieus. Bij Philip vraag je je continue af of hij nu daadwerkelijk niet deugd, of dat hij wel deugd maar dat Zoey alleen het slechte van hem ziet, omdat het haar ex is. Sandra krijgt het voor elkaar dat je hier continue over blijft twijfelen onder het lezen.

Ik had sommige dingen wel opgemerkt en mijn vraagtekens bij gezet, echter de ontknoping was dan toch nog iets ‘verknipter’ dan dat ik zelf verwacht had. Hier heeft Sandra mij echt mee weten te verrassen. Ze laat me wel met enkele vragen achter, maar dit past wel erg goed bij het verhaal en als dit niet het geval was geweest dan was het verhaal minder ‘Verknipt’ geweest en had ik de afsluiting denk ik minder goed gevonden. Sandra bewijst met dit boek wederom dat ze naar mijn idee zelf ook een verknipte geest heeft om keer op keer weer deze meesterlijke verhalen te verzinnen en mij als lezer weer aangenaam te verrassen.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Blogtour

Bij de boeken van Hamley Books doen we eigenlijk altijd mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij Verknipt’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Verknipt
Auteur: Sandra J. Paul
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 367
Aantal pagina’s e-book: 296
ISBN paperback: 9789464510607
ISBN e-book: 9789464510447
Prijs paperback: € 22,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge