Samantha King – Het dilemma


Via New Book Collective ontving ik van uitgeverij Manteau het boek “Het dilemma” geschreven door Samantha King om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik New Book Collective en uitgeverij Manteau hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het leven van Madeleine staat in het teken van haar kinderen, ze zou zelfs voor hen willen sterven. Maar op de ochtend van de tiende verjaardag van haar tweeling wordt haar liefde op de proef gesteld. Een moordenaar dringt hun huis binnen en stelt haar voor een verschrikkelijk dilemma: welk kind blijft leven en welk kind zal sterven? Haar zoon of haar dochter?
Sinds die dag doolt Madeleine rond in een gebroken gezin, wanhopig probeert ze erachter te komen waarom haar wereld zo plotseling uit elkaar werd geblazen. Terwijl het dagelijks leven om haar heen blijft doorgaan, herinnert ze zich in angstaanjagende flitsen de aanloop naar die tragische dag. En dan beseft ze dat het leven van haar gezin nog steeds aan een zijden draadje hangt…

Madeleine leeft voor haar kinderen Aiden en Annebelle. Op de dag dat de tweeling tien jaar oud wordt zal haar liefde voor beide kinderen op de proef gesteld worden. Van wie houdt ze meer? Wie moet er sterven? Sindsdien doolt Madeleine rond in een gebroken gezin. Ze probeert te begrijpen wat er gebeurt is en waarom dit gebeurt is. Om haar heen gaat het leven door, terwijl dat van haar lijkt stil te staan. Op een bepaald moment herinnert ze zich in flitsen de aanloop naar de tragische gebeurtenis. Dan beseft ze dat het leven van haar gezin nog steeds niet veilig is.

De cover van dit boek laat twee kinderen van achteren gefotografeerd zien. Een jongen en een kleiner meisje. Ze staan ergens in een veld. De jongen houdt de arm van het meisje vast. Ze staan in een korenveld. De cover heeft iets huiveringwekkend. En sprak me meteen aan. Echter na het lezen van dit boek, vind ik de cover niet erg goed gekozen. Dit zou ik beter vinden passen bij een boek waarbij bijvoorbeeld 2 kinderen weglopen of samen ontvoerd worden. Toch zou ik dit boek door de cover zeker opgepakt hebben in de winkel. Doordat de cover me weet te raken.

De korte inhoud van het boek sprak me heel erg aan en ik was dan ook heel erg benieuwd naar dit boek. Het verhaal klonk heel erg spannend. Echter sommige stukken waren voor mijn gevoel iets te ver uitgekauwd, waardoor het soms iets te lang duurde voordat de plottwist eraan kwam, wat je al van ver aan zag komen. Dit vond ik op zich jammer want dit haalde de spanning voor mij uit het verhaal. Madeleine zit in haar eigen wereldje en houdt zo vast aan haar eigen denkwijze, waardoor ze zelf haar eigen aanwijzingen niet ziet. Ondanks deze, voor mij wat voorspelbare plotwisselingen, heb ik het boek toch met plezier gelezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het Dilemma
Auteur: Samantha King
Uitgever: Manteau uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 320
ISBN paperback: 9789022333822
ISBN E-book: 9789460415869
Prijs paperback: € 21,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Samantha King – Het dilemma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge