Ruth Ware – Het leugenspel

Nadat ik een hele tijd geleden het boek “In een donker donker bos” van Ruth Ware gelezen had, was ik erg benieuwd naar haar nieuwste boek “Het leugenspel” zeker na het lezen van de korte inhoud. Dus toen ik een recensie exemplaar van Luijting Sijthoff ontving was ik super blij. Ik wil Luijting Sijthoff dan ook hartelijk bedanken voor dit exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het leugenspel is het derde boek van Ruth Ware, bekend van In een donker, donker bos, dat wordt verfilmd door Reese Witherspoon.
De regels zijn eenvoudig: 1) Vertel een leugen 2) Hou vast aan je verhaal 3) Word nooit betrapt
Isa speelde op school met haar drie beste vriendinnen altijd het Leugenspel. Ze hielden een wedstrijd wie mensen kon overtuigen van de bizarste verhalen. Nu, na zeventien jaar van geheimen, is er iets verschrikkelijks op het strand gevonden. Iets dat Isa dwingt om haar verleden te onderkennen, samen met de drie vrouwen die ze al jaren niet heeft gezien, maar nooit is vergeten.

De cover

De cover vind ik ontzettend goed gekozen. Je ziet de titel van het boek in gele letters, omgeven door netten. Deze netten komen in het verhaal terug. En ik vind deze dan ook goed bij het verhaal passen. Door de kleurkeuze en de toch ietwat mysterieuze cover zou er zeker voor gezorgd hebben dat ik dit boek in de boekhandel opgepakt zou hebben.

De auteur

Ruth Ware is opgegroeid in Lewes, in Sussex en heeft gestudeerd aan de universiteit van Manchester, hierna is ze neergestreken in Noord Londen. Ze heeft o.a. gewerkt als serveerster, in een boekhandel, en als persvoorlichter. Ruth Ware maakte grote indruk met haar debuutthriller In een donker, donker bos en De vrouw in suite 10. Beiden werden een wereldwijd succes. In een donker, donker bos wordt verfilmd door Reese Witherspoon.

Het verhaal

Isa speelde samen met haar drie beste vriendinnen op school altijd het Leugenspel. In het Leugenspel gaat het erom om anderen van de meest bizarre verhalen te overtuigen.Nu, zeventien jaar later, en een leven vol geheimen, is er iets waardoor Kate de vriendinnen weer bij elkaar roept. Op het strand is er iets gevonden, waardoor de vriendinnen hun verleden onder ogen moeten komen. Isa heeft haar drie vriendinnen al die jaren niet meer gezien maar ze is ze nooit vergeten. Wat is er destijds gebeurd… En gelden de regels van het leugenspel nog steeds?

Mijn mening

Het boek is opgedeeld in vijf delen. Namelijk de regels die het leugenspel volgen. De regels zijn: 1. Vertel een leugen, 2. Blijf bij je verhaal, 3. Zorg dat je niet betrapt wordt, 4. Lieg nooit tegen elkaar en 5. Weet wanneer je moet ophouden met liegen. Deze vijf delen zijn weer opgedeeld in korte hoofdstukken. Het verhaal speelt zich af tussen heden en verleden door middel van flashbacks, waardoor je steeds meer komt te weten wat er zeventien jaar geleden gebeurd is. Hierdoor wil je ook steeds verder blijven lezen. Het verhaal nodigt echt uit om verder te lezen en zo meer over de vier vriendinnen Isa, Kate, Thea en Fatima te weten te komen. Op een bepaald moment dacht ik dat ik wist hoe het verhaal in elkaar zat, maar het verhaal kreeg toch nog een heel andere wending waardoor ik nog echt verrast werd door het verhaal. Dit boek is een psychologische thriller zoals hij hoort te zijn. Je voelt dat er onderhuids van alles speelt, net als de adembenemende setting… Dit is een boek die je aandacht vast blijft houden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je een gratis leesfragment waar je de eerste hoofdstukken van dit boek kunt lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het leugenspel
Auteur: Ruth Ware
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 355
ISBN paperback: 9789024579617
ISBN E-book:9789024579624
Prijs paperback: € 16,99
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge