Ruth Ware – In een donker donker bos

Informatie die te lezen is op de achterflap: In een donker, donker bos van Ruth Ware is een psychologische thriller met een geraffineerde plot, onverwachte wendingen en een loepzuivere kijk op vergiftigde vrouwenvriendschappen. Voor de lezers van Het meisje in de trein en Gone Girl. Nora wordt, out of the blue, uitgenodigd voor het vrijgezellenfeest van Clare, die ze al tien jaar niet heeft gezien. Is dit een kans om geesten uit het verleden voorgoed te begraven? Nora besluit te gaan, maar wat hooguit een ongemakkelijk feestje zou moeten zijn, eindigt in moord. Nora komt bij in het ziekenhuis, maar ze weet niet meer wat er is gebeurd – of wat ze heeft gedaan…

In een donker donker bos stond al een hele tijd op mijn nog te lezen lijstje. Nu vond ik het toch echt tijd worden dat ik hem ging lezen. Was hij echt zo spannend als ik van te voren dacht?

De cover laat een donker onheilspellend bospad in de mist zien, met felgekleurde letters van de titel er overheen. De cover sprak me meteen aan. Het geeft gelijk een gevoel dat er iets staat te gebeuren. Hierdoor is dit boek eigenlijk ook op mijn nog te lezen lijstje terecht gekomen, pas later ben ik gaan lezen waar het boek over ging.

Nora wordt door Clare uitgenodigd voor haar vrijgezellenfeestje en dat terwijl ze elkaar tien jaar niet gezien hebben. Nora is destijds weggegaan en heeft alles achter zich gelaten. Zou dit het moment zijn om oude dingen te begraven en met het verleden in het reine te komen?

Het vrijgezellenfeest wordt gehouden in een glazen huis in een donker bos, waarbij je er dus eigenlijk al vanuit kan gaan dat er wat mis moet gaan. Het gezelschap is een verscheidenheid van persoonlijkheden, die Nora bijna allemaal niet aan Clare kan rijmen. Er zijn steeds al kleine onhebbelijkheden waardoor je merkt dat er vanalles speelt. De spanning wordt steeds verder opgebouwd. En als er dan ook nog een dode valt… Lijkt de chaos compleet.

Nora komt echter in het ziekenhuis bij en weet zich nog maar vage dingen te herinneren. Wat is werkelijkheid en wat heeft ze, als thrillerschrijver, verzonnen. Als lezer maak je dit stuk zelf intensief mee, en ik leefde ook echt met Nora mee. Hierdoor wilde je ook steeds verder lezen omdat je gewoon wilde weten hoe het nu precies in elkaar zat. Wie is nu de dader? En wat heeft het verleden van Nora ermee te maken?

Ik vergat alles om me heen en wilde het liefst door blijven lezen. Afspraak.. Oh even de e-reader mee. Als ik moet wachten kan ik nog even lezen. Iedere vrij minuut wilde ik verder in het boek. Dit is het thrillerdebuut van Ruth Ware. Dus ik ben zeer zeker benieuwd wat ze in het volgende boek voor ons in petto heeft. Deze ga ik zeer zeker weer lezen. En die blijft niet eerst op de nog te lezen lijst staan.

Gegevens van dit boek:
Titel: In een donker donker bos
Auteur: Ruth Ware
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Aantal pagina’s Paperback: 320
Aantal pagina’s hernieuwde uitgave Paperback: 336
Aantal pagina’s E-book: 270
ISBN Paperback: 9789024570768
ISBN hernieuwde uitgave Paperback: 9789021020136
ISBN E-book: 9789024570775
Prijs Paperback: € 19,99
Prijs hernieuwde uitgave paperback: € 10,00 (verschijningsdatum 17-03-2017)
Prijs E-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

2 thoughts on “Ruth Ware – In een donker donker bos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge