Rutger van den Broek – Masterclass Cakes

Ik zag dat bij Carrera culinair het nieuwe bakboek van Rutger van den Broek uit zou komen. Rutger legt de focus in dit boek op cakes. En laat cakes bakken nu iets zijn wat ik erg graag doe. Dus ik heb Carrera culinair een mailtje gestuurd en ik kreeg vrij snel het boek toegestuurd. Hier wil ik Carrera culinair hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In Masterclass Cakes laat Rutger van den Broek aan de hand van 40 recepten zien dat je met cake oneindig kunt variëren. Met het winnen van de eerste editie van ‘Heel Holland bakt’, diverse bestsellers – waaronder Bakbijbel en Koekjesbijbel – en zijn veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl mag hij zichzelf gerust master van het bakken noemen. Dit keer geeft Rutger zijn meest favoriete cakerecepten prijs: van tijdloze klassiekers als bitterkoekjescake en marmercake tot fruitige recepten als frisse citroencake en olijfoliecake met mandarijn. Probeer ook zeker eens de gembercake met honing of de stroopwafeltulband. Masterclass Cakes biedt voor ieder wat wils!

Cover

Op de cover zie je een cake die in een mooie tulband vorm gemaakt is. Hierdoor ziet de cake al meteen feestelijk uit. Doordat ik graag doe bakken zou dit boek me meteen opgevallen zijn in de boekhandel.

Auteur

Rutger van den Broek gooide hoge ogen als winnaar van de eerste editie van Heel Holland Bakt. Als kind klom hij al op het aanrecht als zijn moeder aan het bakken was. Eerder verschenen onder meer ‘Het hartige bakboek’, ‘Rutger bakt’, ‘Rutger bakt feestelijk’ en ‘Cakes’. Van zijn bestsellers ‘Bakbijbel’ en ‘Koekjesbijbel’ zijn inmiddels meer dan 70.000 exemplaren verkocht. Ook heeft Rutger een veelgelezen bakblog RutgerBakt.nl.

Mijn mening

Ik vind cakes bakken altijd erg leuk. Ik vind cake kun je voor iedere gelegenheid gebruiken. Heb je een verjaardag? Of gewoon zin in een lekker stukje gebak? Een cake smaakt altijd. Dus dit boek is echt op mijn lijf geschreven. Ik was meteen nieuwsgierig en ben meteen door het boek gaan kijken. Ik zag al meteen een aantal recepten die ik wilde gaan uitproberen. Dus dat betekend dat er weer genoeg heerlijke recepten in staan. En wat meteen opvalt is de heldere duidelijke uitleg die Rutger gebruikt. Hierdoor kan er volgens mij al bijna niks meer mis gaan.

Ik moest natuurlijk ook meteen aan de slag met een recept en heb voor deze keer de Marmor cake met vanille en chocolade gekozen. En ik kan zeggen… Hij smaakt voortreffelijk.

Deze cake komt zeer zeker in mijn eigen bakboekje, waar ik mijn favoriete recepten in op schrijf en waar ik heel makkelijk op kan zoeken als ik iets wil gaan bakken. Deze cake ga ik zeker vaker maken. Maar ik heb nog heel veel andere cakes gezien die ik wil gaan proberen en die ook waarschijnlijk net zo goed in de smaak zullen vallen.

Dit boek bevat een veelvoud aan cakerecepten, van eenvoudige, tot iets moeilijkere recepten, maar doordat Rutger alles stap voor stap uitlegt kunnen zelfs de moeilijkere recepten eigenlijk niet verkeerd gaan. Houd je van cakes en van zelf bakken? Dan kan ik je dit boek echt aanbevelen, want je krijgt er zoveel nieuwe ideeën van, dat je het liefst iedere dag zou gaan bakken.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek? Bekijk dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Masterclass Cakes
Auteur: Rutger van den Broek
Uitgever: Carrera Culinair
Aantal pagina’s hardcover: 160
Aantal pagina’s e-book: 228
ISBN hardcover: 9789048848423
ISBN E-book: 9789048848430
Prijs hardcover: € 16,99
Prijs: E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bruna en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge