Roz Nay – Niet verder vertellen

Toen ik de korte inhoud van ‘Niet verder vertellen’ geschreven door Roz Nay las, had ik het gevoel dat het een aparte thriller zou zijn. En als een boek apart is, dan trekt het zeer zeker mijn aandacht. Dus ik was heel blij toen ik van Xander uitgevers het recensie exemplaar in de bus ontving. Ik wil hun dan ook hartelijk bedanken voor het recensie exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:  Angela wordt al uren vastgehouden in een verhoorkamer op het politiebureau. De vrouw van haar ex wordt vermist. Hoewel ze beweert niets met de zaak te maken te hebben, is commissaris Novak ervan overtuigd dat Angela meer weet.
Onder druk van de commissaris vertelt ze haar verhaal. Er blijkt sprake van een verstoorde driehoeksverhouding en een web van leugens en bedrog. Naarmate haar verleden zich voor Novak ontvouwt, vraagt hij zich af: is Angela een wraakzuchtige ex met criminele intenties? Of een pion in andermans spel?
Niet verder vertellen is een indringende, manipulatieve en dreigende pageturner, waarmee Roz Nay meteen een plaats verovert in de top van de psychologische thrillers.

Cover

Op de cover zien we een vrouw die door een kier van een deur gluurt. Dit maakt me nieuwsgierig. Waar kijkt de vrouw naar? Wat is er te zien? Dit roept vragen op waardoor ik het boek zeker opgepakt zou hebben in de winkel.

Auteur

Roz Nay groeide op in Engeland en studeerde aan de universiteit van Oxford. Ze woonde en werkte in Afrika en Amerika. Nu woont ze in Canada met haar man en twee kinderen. ‘Niet verder vertellen’ is haar debuutthriller en werd lovend ontvangen door pers en lezers.

Het verhaal

Angela wordt al uren vastgehouden in een verhoorkamer op het politiebureau. Saskia, de vrouw van HP, oftewel meneer Parker, wordt vermist. En Angela beweert er niks mee te maken te hebben. Commissaris Novak gaat er vanuit dat Angela hier iets mee te maken heeft.

Angela vertelt haar verhaal. Naarmate ze haar verhaal vertelt vraagt Novak zich af of Angela een wraakzuchtige ex is of dat ze gebruikt wordt in de spelletjes van iemand anders.

Mijn mening

Ik had lange tijd niet het gevoel dat ik een thriller aan het lezen was. Eerder het gevoel dat ik een roman las. Het verhaal van Angela is lange tijd rooskleurig en de tijd die ze met HP doorbrengt is Angela vrolijk en voelt ze zich goed. Pas op het moment dat Saskia in het verhaal verschijnt merk je dat het verhaal een andere wending krijgt en voel je de onderhuidse spanning toe nemen.
Ze zeggen wel eens dat je je eerste liefde nooit vergeet. Dat wordt in dit boek duidelijk gemaakt. Maar het gaat niet alleen over de eerste liefde, maar ook over geheimen, obsessies en wraak. Door al deze dingen samen te brengen, krijg je een goede psychologische thriller, die er voor zorgt, dat je steeds verder wilt lezen, ook op de momenten dat je nog niet echt het gevoel hebt dat je een thriller aan het lezen bent. Super goed gedaan door Roz Nay. Deze schrijver ga ik zeker in de gaten houden.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie nieuwsgierig geworden naar dit boek dan lees ook zeker onderstaande leesfragment.

Gegevens van dit boek:
Titel: Niet verder vertellen
Auteur: Roz Nay
Uitgever: Xander uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 252
Aantal pagina’s E-book: 179
ISBN paperback: 9789401608602 
ISBN E-book: 9789401608619 
Prijs paperback: € 19,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge