Roxanne Wellens – Te waar om mooi te zijn


Van uitgeverij Querido jeugdboeken ontving ik het boek “Te waar om mooi te zijn” geschreven door Roxanne Wellens om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Querido jeugdboeken hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het jonge leven van Othello valt stil als zijn zus Minthe zelfmoord pleegt. Ze wilde absoluut vrij zijn, zonder compromissen. Dat ideaal kon ze in het leven niet bereiken, daarom koos ze voor de dood, die ze de ultieme vrijheid noemt.
Maar klopt dat wel? Othello is vastbesloten vrijheid te vinden in de onverwachte kronkels van het leven zelf. Tot de liefde op zijn pad komt.

Te waar om mooi te zijn is het indringende debuut van de achttienjarige Roxanne Wellens.

Ik had de cover van dit boek al op internet gezien en ik dacht dat op de cover de tekening geborduurd was. Dit vond ik heel apart en was ik dus heel nieuwsgierig naar. Toen ik het boek binnenkreeg, bleek het gewoon gedrukt te zijn, dit was een kleine teleurstelling. Als er echt op geborduurd was, dan had ik het nog veel beter bij het boek vinden passen. Maar ook nu past de cover heel goed bij het boek. De bergen met het meer spelen een belangrijke rol in het boek en passen dus ook erg goed hierbij.

Het verhaal gaat over Othello die de vrijheid najaagt, nadat zijn zusje Minthe zelfmoord gepleegd heeft, omdat ze vrij wilde zijn. Zij geloofde dat ze door zelfmoord te plegen vrij zou zijn. Othello wil de vrijheid in het leven vinden. Zal hij dit vinden? En wat gebeurt er als de liefde op zijn pad komt?

Dit boek is uitgebracht bij Querido jeugdboeken, echter denk ik dat ook heel veel volwassenen geraakt zullen worden door dit boek. In het boek leren we Othello kennen op het moment dat zijn leven stil is blijven staan nadat zijn zusje Minthe zelfmoord gepleegd heeft. Othello verdiept zich in het leven van Minthe omdat hij wil begrijpen waarom ze zelfmoord gepleegd heeft. Je kijkt mee hoe Othello op onderzoek gaat en langzaam erachter komt wat vrijheid is en het verdriet om Minthe toelaat. En ondanks dat het boek zo’n zwaar onderwerp als zelfmoord herbergt, wordt dit toch op een heel luchtige manier omschreven. Dit vind ik persoonlijk heel knap gedaan door Roxanne Wellens.

Ik was erg onder de indruk door dit boek. Het is op een erg toegankelijke manier geschreven en ondanks dat er boeken geciteerd worden die ik niet zo snel zou lezen, zoals “Walden” geschreven door Henry David Thoreau was ook dit heel begrijpelijk en hoefde je niet het hele boek gelezen te hebben om de geciteerde stukken te snappen. Dit boek geeft mij een duidelijke boodschap. Het laat mij nogmaals bewust zijn, dat je echt moet genieten van iedere dag en van de kleine dingen in het leven. Deze kleine dingen kunnen naderhand heel groot zijn.

Ik ga Roxanne Wellens zeker in de gaten houden. En ook haar volgende boek zal ik lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Te waar om mooi te zijn
Auteur: Roxanne Wellens
Uitgever: Querido jeugdboeken
Aantal pagina’s Hardcover: 168
Aantal pagina’s E-book: 133
ISBN Hardcover: 9789045121291
ISBN E-book: 9789045121109
Prijs Hardcover: € 15,99
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge