RockBook Anti-Theft Stone Binder & A6 RockBook

Op Facebook kwam een kickstarter aanbieding langs en toen ik keek wat het was, werd ik extra nieuwsgierig. Papier van steen. Ik had hier nog nooit van gehoord, dus was benieuwd wat dit zou zijn. Na een korte mailwissel ontving ik al vrij snel de RockBook Anti Theft Folder in huis. Ik wil imSTONE dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Wat zegt imSTONE zelf over het Rockbook: Houd je er van om op papier te schrijven? Maar ben je tegen het omhakken van bomen? Dan hebben we goed nieuws voor je.
We hebben een hele nieuwe manier uitgevonden om een notebook te maken. En we gebruiken niks anders dan poeder van steen, lijm en een beetje water.
Het resultaat is een 21-eeuws product met gladder, steviger en veel milieuvriendelijker papier dan normaal gebruikt wordt.

Is dit notebook werkelijk zo mooi als door imSTONE omschreven wordt?

Ik ben niet zo heel erg milieubewust bezig, maar toen ik las dat bomen gespaard konden worden door papier vanuit steen te maken was ik wel enthousiast. De Anti Theft stone binder wordt geleverd met een frixion balpen van het merk Pilot.
Met deze frixion balpen kun je erg fijn op dit papier schrijven en wat het fijne is… met de achterkant kun je ook heel eenvoudig de tekst uitgummen en er weer overheen schrijven. Ideaal, vooral voor zo’n klungel als mij.

Wat ik ook erg fijn vind, is dat als je water of iets dergelijks geknoeid hebt op het papier, je dit heel makkelijk weg kunt vegen. Natuurlijk kan dit bij normaal papier ook, echter bij normaal papier heb je dan toch echt een probleem en kun je niet meer over die plek schrijven. Dit is bij dit papier geen enkel probleem. Je wrijft het water weg, en kun je gewoon over deze plek schrijven. Ideaal. 

Daarnaast heb je bij de Anti-Theft Stone Binder de mogelijkheid om pasjes op te bergen. Dit vind ik zelf wel erg makkelijk. Ik gebruik deze bijvoorbeeld om o.a. mijn boeken die ik nog graag wil lezen op te schrijven. Dus wat is er dan idealer om je bieb pasje in deze map te kunnen stoppen. Zo heb je beiden altijd bij je als je naar de bieb gaat. Zonder pasje kun je natuurlijk niet lenen en mijn lijst met boeken die ik nog wil lezen, neem ik altijd mee naar de bieb… Anders loop ik daar rond als een kip zonder kop. Niet echt slim. Dus de mogelijkheid voor je pasjes is geweldig.

Is er dan helemaal niks negatiefs te melden?
Hmm, even denken… Ja wellicht een klein minpuntje. Het papier heeft een heel aparte geur. Hier moet je echt even aan wennen als je dit notebook gebruikt.

Ik kan RockBook echt aanbevelen omdat dit gewoon beter is voor het milieu. Er worden heel wat bomen gespaard door stenen papier te gebruiken.

Mocht je zelf een RockBook willen aanschaffen? Neem dan zeker een kijkje op imSTONEgifts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge