Robert Bryndza – Het meisje in het ijs


Van uitgeverij Boekerij ontving ik het boek “Het meisje in het ijs” om te lezen en een recensie over te schrijven. Hier wil ik uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

De cover van dit boek is ijsblauw, wat natuurlijk erg goed bij de titel past. Verder zie je een gesloten oog met eronder de titel en de schrijver. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de winkel. De cover geeft mij een mysterieus gevoel en hierdoor vraag ik me af wat is er aan de hand.

Op de achterflap is ook te lezen dat het boek ook echt voor de fans van Karin Slaughter en M.J. Arlidge. Laten dit nu net 2 schrijvers zijn, waar ik eigenlijk nooit iets van lees. Dus ik was toch wel extra nieuwsgierig. Zou mijn gevoel voor dit boek zo fout zijn geweest, of zou dit boek gewoon goed zijn zoals ik vermoed?

Het lijk van een jonge vrouw wordt bevroren in het ijs gevonden in een park in Zuid-London. Op dat moment wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld, om het moordonderzoek te leiden. Haar laatste zaak liep verkeerd af. Zelfs zo verkeerd, dat haar eigen man het niet overleefde. Hierdoor hangt haar politiecarrièrre aan een zijden draadje.

Het slachtoffer is de rijke en jonge Andrea Douglas-Brown, die het perfecte leven lijkt te hebben. Haar vader is een invloedrijke man, haar verloofde een gerespecteerde zakenman. Toch zijn er geheimen. Werden die Andrea fataal? Als Erika Foster dichter bij de waarheid komt, en deze geheimen lijkt te ontdekken, wordt de aandacht van de moordenaar op Erika gericht. Erika moet haar eigen angsten overwinnen om de moordenaar te slim af te zijn. Lukt haar dit op tijd?

Het verhaal is erg goed opgebouwd. Ik kan de hoofdpersoon Erika Foster wel waarderen. Een inspecteur die haar eigen gang gaat en de regels aan haar laars lapt. Ik moet hier ook heel erg denken aan Hannah Maes uit de Code 37 reeks. Dit vind ik ook zo’n geweldige hoofdpersoon, die alles gewoon doet zoals ze het zelf wilt. En dat doet Erika ook.

Het boek is niet weg te leggen. Het boek is van begin tot einde spannend. En ik leefde continue mee met Erika. Of het nu de frustratie was dat ze van de zaak gehaald was, of het verdriet omdat ze alleen was, na het verlies van haar man, en ze geen eigen plek had. Ik moest gewoon steeds verder lezen. Ik had op geen enkel moment in de gaten wie de dader was. Dit vind ik erg goed aan een boek als ik tot vlak voor het einde blijf gissen wie het gedaan heeft en ik echt geen idee heb.

Dit boek is niet alleen voor Karin Slaughter of M.J.Arlidge fans. Dit boek is voor iedereen die van een goede politiethriller houdt. Deze auteur blijf ik zeker volgen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Het meisje in het ijs
Auteur: Robert Bryndza
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 384
Aantal pagina’s E-book: 368
ISBN paperback: 9789022582022
ISBN E-book: 9789402309782
Prijs paperback: € 15
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Robert Bryndza – Het meisje in het ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge