Riley Sager – De laatste meisjes


Een hele tijd geleden kon je bij Thrillerboek het boek “De laatste meisjes” geschreven door Riley Sager, winnen. Aangezien deze toch wel op mijn verlanglijstje stond, deed ik mee aan deze winactie. Misschien zou ik geluk hebben en hem winnen. En tot mijn verbazing stond de pakketbezorger hier aan de deur met een pakketje. Ik kon zo even niet bedenken, waarvandaan dit pakket moest komen. Totdat ik de envelop open maakte en dit boek eruit viel. Ik natuurlijk superblij. Ik wil Thrillerboek dan ook hartelijk bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: ‘De laatste meisjes’ van Riley Sager is een bloedstollende thriller met een totaal onverwachte ontknoping en dé tip van 2017 van Stephen King, Lisa Gardner en Karin Slaughter!
De pers noemt ze ‘The Final Girls’: Quincy, Sam en Lisa, een berucht groepje waar niemand bij wil horen. De enige overlevenden van drie verschillende massamoorden. Ze zijn voor altijd met elkaar verbonden, vanwege hun verleden. Maar wanneer Lisa onder verdachte omstandigheden overlijdt en Sam plotseling bij Quincy op de stoep staat, moet Quincy toegeven dat ze Sam en Lisa eigenlijk nauwelijks kent. Moet ze Sam vertrouwen? Of kan er maar één Final Girl zijn?

De cover spreekt me enorm aan. Hij is zwart met een roze rand. In witte letters zie je de titel onderaan op het boek staan en bovenaan de naam van Riley Sager. Midden op de cover staan 3 strepen. Alsof de 3 Final Girls zijn afgestreept. Ook de quote van Karin Slaughter staat op de cover. Haar quote is “Wat een boek” dus dat belooft veel goeds.

De drie final girls zijn Quincy, Sam en Lisa. Alle 3 zijn overlevende van een massamoord. Quincy wil het liefst verder met haar leven en niet meer denken aan wat gebeurd is. Ze heeft een goed lopend bak blog en wilt haar aandacht ook hier bij houden en niet op haar verleden. Als echter blijkt dat Lisa zelfmoord gepleegd heeft, staat haar leven op de kop. Op dat moment stapt ook Sam haar leven binnen, die ze tot op dat moment nog niet ontmoet heeft. Maar met welke reden staat Sam op de stoep? Is ze wel te vertrouwen?

Het boek is goed in elkaar gezet. Het heden wordt afgewisseld met korte stukken uit het verleden van Quincy. Wat heeft er zich allemaal afgespeeld op Pine Cottage? Door de korte stukken uit het verleden kom je steeds meer te weten en begin je ook steeds beter stukken uit het heden beter te begrijpen. Wat mij persoonlijk wel gigantisch stoorde aan het verhaal is dat Quincy haar Xanax steeds met grapefruitsap innam, terwijl je deze net niet met grapefruitsap mag innemen. Ik denk dat dit mij zo stoort omdat ik zelf de opleiding tot apothekersassistente gevolgd heb en ook een aantal jaar als apothekersassistente gewerkt heb. En ik dit dus gevaarlijke informatie vind. Ik zie nu al voor me dat mensen die dat boek lezen en ook Xanax gebruiken de mening aannemen “oh die kan ik best met grapefruitsap innemen”. Dat wordt in het boek ook gedaan.

Ik werd verschillende momenten op het verkeerde been gezet over wie nu de daadwerkelijke dader is. Dus daar is Riley goed in geslaagd. Ik zat echter niet echt op het puntje van mijn stoel door de spanning. De spanning was met momenten aanwezig, maar was nergens superspannend. Dit debuut smaakt wel zeker naar meer. En een volgend boek van Riley Sager zal ik zeker weer lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: De laatste meisjes
Auteur: Riley Sager
Uitgever: Ambo Anthos
Aantal pagina’s paperback: 413
Aantal pagina’s E-book: 337
ISBN paperback: 9789026335259
ISBN E-book: 9789026335266
Prijs paperback: € 20,00
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Thrillerboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge