Renate Smoorenburg – #Backstage

Ik werd door Renate Smoorenburg benaderd of ik haar boek #Backstage wilde lezen en recenseren. Na gelezen te hebben waar het boek over ging, wilde ik dit zeker lezen. Ik wil Renate Smoorenburg dan ook hartelijk bedanken voor dit boek.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: #BACKSTAGE is een thriller over onder andere grensoverschrijdend seksueel gedrag binnen de muziek- en media-industrie.
”Vijf meiden in een reallifesoap op zoek naar roem, maar backstage komen er heel andere zaken aan het licht.”
Welk jong meisje droomt er nu niet van? Deel uit te maken van een bekende meidenpopgroep. Zo ook Chrystal, Pearl, Ruby, Jewel en Jade. Dit zijn hun artiestennamen, gekregen nadat zij hun contract bij JS Productions, onder leiding van womanizer, Jay Jones ondertekenden. Vanaf dan zijn zij dagelijkse door miljoenen kijkers online te zien en te volgen op tv in de reallifesoap Material Girls.
Intriges, spanningen, liefde, geweld, jaloezie, vriendschap en seksuele intimidatie laten zien dat de weg naar de top zwaar is. Zo speelt bij het ene meisje een oude liefde steeds weer op, drinkt de ander haar angsten weg, heeft iemand haar verleden nog lang niet verwerkt en wordt Ruby geconfronteerd met een moorddadige stalker.
Zijn de meiden wel opgewassen tegen al deze zaken? Is dit het begin van een succesvolle carrière of betekent dit het einde?

Nadat ik gelezen had waar het boek over ging, en onderstaande trailer gezien had, was mijn nieuwsgierigheid gewekt en wilde ik dit boek heel graag lezen. Een goede thriller met heel wat bloed en bedreigingen, leek me een goed boek om het nieuwe jaar mee te beginnen.

De cover laat een jonge vrouw zien, met groene ogen en rode haren, die een hand voor de mond gehouden krijgt, en die verschrikt kijkt. Deze cover vind ik op zich wel bij het boek passen. Ik stel me voor dat dit Ruby is. Zij heeft aparte ogen en rood haar, net als de jonge vrouw op de cover.

Dus ik begon enthousiast het boek te lezen. De proloog begon goed. Door wat in de proloog verteld werd, had ik het gevoel dat er een hoop gebeurd was, wat er voor zorgde dat ik nog nieuwsgieriger werd en ik het idee kreeg dat ik een goede thriller te pakken had.

Echter, nadat ik vervolgens verder ging lezen, was het gevoel van een thriller al vrij snel verdwenen. Ik had eerder het gevoel dat ik een New Adult aan het lezen was. Er kwam wel behoorlijk wat seks voorbij, waarbij een groot deel ook grensoverschrijdend seksueel gedrag was. Echter vond ik het boek niet echt spannend, en had ik niet het gevoel dat ik een thriller aan het lezen was. New Adult boeken lees ik niet zo heel graag. Dit genre is niet echt aan mij besteed, en dat merkte ik ook weer tijdens het lezen van dit boek. Ik moest soms echt moeite doen om het boek erbij te pakken en te gaan lezen. En waar ik soms uren achter elkaar kan lezen, was ik hier erg snel afgeleid. Het boek werd op een bepaald moment wel nog even spannend, maar dit was vrij aan het einde van het boek, dat ik dit boek helaas geen thriller kan noemen.

De karakters zijn redelijk goed uitgewerkt. Vooral de jonge vrouwen uit de groep “Material Girls” leer je in het boek redelijk goed kennen. De andere hoofdpersonen blijven naar mijn idee toch ietwat oppervlakkig. En hadden van mij wat meer uitgewerkt mogen worden.

Ik denk dat dit boek voor New Adult fans zeker een aanrader zal zijn, maar als je er vanuit gaat dat je een thriller gaat lezen, ben ik bang dat je lichtelijk teleurgesteld zult worden.

Ik heb van Renate het .PDF ontvangen en ik weet niet of dit het definitieve boek geweest is, maar ik zag toch regelmatig nog wat schrijffouten, of dubbele woorden in een zin, die er met goed redactiewerk uitgehaald hadden kunnen worden, naar mijn idee.

Gegevens van dit boek:
Titel: #Backstage
Auteur: Renate Smorenburg
Uitgever: uitgeverij aquaZZ
Aantal pagina’s paperback: 336
ISBN paperback: 9789078459705
Prijs paperback: € 20,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

One thought on “Renate Smoorenburg – #Backstage

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge