Recept: Bienenstich


Zoals ik al eens eerder verteld heb, is een van mijn andere hobby’s bakken. Ik probeer regelmatig nieuwe dingen uit qua bakrecepten, wat natuurlijk ook regelmatig niet bevalt, en dan grijp ik toch weer terug naar de oude vertrouwde recepten, waarvan ik weet dat ze goed smaken en het recept van de Bienenstich die ik maak, smaakt eigenlijk altijd goed, en krijg ik ook altijd complimenten over.

Wat heb je nodig?

Voor de taart zelf

 • Dr Oetker Biscuittaart
 • 5 eieren
 • 50 ml water

Voor de vulling

 • 200 ml slagroom
 • 1 zakje kookpudding vanille
 • 1 blik gemengd fruit

Eventueel voor de garnering kun je amandelschaafsel gebruiken.

Nu is het natuurlijk ook handig om te weten hoe het verder gemaakt wordt. ­čÖé

Ik begin ermee dat ik de springvorm klaar zet. Op de bodem leg ik bakpapier. Als dit in de vorm zit dan knip ik het altijd een beetje in model, zodat het nog ruim erom heen zit, maar niet zo gigantisch uitsteekt en in de oven niet overal tegen aan komt. De zijkanten spray ik in met de bakspray ook van Dr. Oetker, maar die kun je eventueel ook invetten met gewoon boter natuurlijk. Is net wat je zelf het fijnste vind. Natuurlijk verwarm ik ook de oven voor. Op de verpakking staat voor een elektrische oven 170 graden. Ik zet mijn oven altijd op 150 graden, omdat mijn biscuittaart anders erg donker wordt, wat ik dan niet erg lekker vind. Dit moet je altijd even bij je eigen oven uitproberen. Als ik iets nog nooit gebruikt heb, houd ik altijd aan wat op de verpakking staat. Dit kun je altijd bij een tweede keer aanpassen of als je ziet dat iets te donker wordt tussendoor iets veranderen.

Ik begin natuurlijk met de biscuittaart. Volgens de verpakking van Dr.Oetker moet je alles (mix voor biscuittaart, eieren en water) in de kom doen en mengen, echter ik wijk hier toch iets van de gebruiksaanwijzing af. Ik klop eerst de eieren totdat deze een luchtig geheel zijn. Dan voeg ik hier de 50 ml water bij en meng dit nog even met de mixer op de hoogste stand. Hierdoor krijg je een luchtig geheel en dan begin ik langzaam in beetjes de mix voor biscuittaart toe te voegen. Ik voeg dit toe terwijl ik op een lage stand blijf mengen. Hierdoor is de mix al erg snel onder het ei-water mengsel geroerd en blijft het deeg luchtig.Als ik de gehele mix onder het deeg geroerd heb breng ik het van de kom over in de springvorm. Hierboven op kun je eventueel nog het amandelschaafsel toevoegen.


Nu kan het de oven in. Het moet zo’n 30 tot 35 minuten bakken. Ik weet dat ik eerder de 35 minuten haal dan de 30 dus stel mijn klok al automatisch op 35 minuten in. Voordat ik de taart uit de oven haal, kijk ik eerst of hij gaar is. Dit doe ik met behulp van een sat├ęprikker. Ik prik in de taart en als de prikker droog weer uit het gebak komt, dan is hij gaar en kan de taart uit de oven. Ik laat hem vervolgens even afkoelen in de springvorm.


Als de taart redelijk is afgekoeld (na ongeveer een half uurtje haal ik hem uit de springvorm en laat ik hem verder afkoelen op het rooster. Na ongeveer een uurtje ga ik verder met de bienenstich. Ik ga de vulling maken. Ik doe de slagroom en de poeder voor vanillepudding bij elkaar en ga op een lage stand mengen tot de slagroom stijf wordt. Zodra de slagroom stijf is lepel ik het uitgelekte fruit door het slagroom-vanille mengsel.

Ik snij de biscuittaart door midden en lepel de vulling op de onderste helft. Als ik de vulling erop gelepeld heb, dan plaats ik de bovenkant weer terug er bovenop. Hierna adviseer ik wel om de taart nog een tijdje in de koelkast te laten staan, zodat de vulling nog wat verder kan opstijven. Hierna de taart aansnijden en smullen maar.

Ik weet zeker dat dit je gaat smaken.

Bak jij regelmatig? En heb je een recept wat ik echt moet proeven?

 

2 thoughts on “Recept: Bienenstich

  1. Nee bovenop komt niks meer van het mengsel. Wat je bijvoorbeeld wel kunt doen, is voor dat mee het in de oven zet amandelschaafsel over het deeg te strooien, deze bal je dan mee. En naderhand zou je daar voor het serveren dan nog poedersuiker op kunnen doen. Ik gebruik zelf niet snel amandel schaafsel omdat Bryan dat niet graag heeft.
   Het is juist beter om hem een dag van te voren te maken, hierdoor stijft de vulling nog wat op en wordt die nog lekkerder.
   Wil je het een keer gaan uitproberen, Inge? Zoo ja ben ik benieuwd hoe je hem vind smaken.
   Veronique onlangs geplaatst…Recept: BienenstichMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge