Ik zag op internet dat het vervolg op ‘Kapitein coke‘ geschreven door Raymond K. uit zou komen. Aangezien ik erg genoten heb van ‘Kapitein coke’ wilde ik dit vervolg ‘De Surinaamse connectie’ natuurlijk ook graag lezen. Na een mailtje naar de uitgever, ontving ik het boek direct na verschijning in de brievenbus. Hier wil ik NAU Uitgevers hartelijk voor bedanken.
Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek:
PARAMARIBO: ”Baas, ik ben er helemaal klaar voor,” zei Steven in het grote landhuis tegen de charismatische man. Die glimlachte en stopte wat spullen in een lederen reistas. ”We vertrekken meteen naar Zanderij, daar staat een vliegtuigje gereed dat ons naar Washabo vliegt.”
—-
De Beechcraft Turboprop steeg op vanuit de Venezolaanse jungle richting Washabo met Eduardo – expert in transporten tussen Colombia, Venezuela en Suriname – aan boord voor een ontmoeting met een mysterieuze man. Het bezoek zou volledig anoniem blijven.
GENUA: Roger, een van de grootste cocaïne-exporteurs naar de VS, geniet van een vrij leven in Genua. Als onderwereldfiguur heeft hij ook contacten met leiders in Suriname. Levert rebellen wapens en staat bekend om zijn meedogenloos moordcommandoteam.
SPANJE: Ray wordt gebeld door zijn Surinaamse vriend Wilfred. ”Ray, geloof me, dit is de allergrootste man uit mijn land, ze hebben een kapitein nodig”.
Enkele maanden later zegt Ray tegen zijn zeilmaatje: ”Wij zijn er helemaal klaar voor, het is een kwestie van ons boeltje pakken, richting Tenerife vliegen, bevoorraden en dan zijn we onderweg”. Het was heel laat in het jaar, te laat misschien wel en het kon wel eens een onstuimig reisje worden, dacht hij nog.
Cover
De cover is in dezelfde sfeer als ‘Kapitein Coke” en alleen hierdoor zou de cover me al opgevallen zijn. Je ziet een bosrijke landschap waar boven een klein vliegtuig vliegt. Bij dit boek had ik wel passender gevonden als het echt een cover was geweest met een boot ergens midden op zee. Aangezien dit een veel groter geheel van het verhaal is.
Auteur
Een avonturier & spijtoptant met een veel groter verhaal.
In 2015 berichtten de Nederlandse kranten dat de toen 48-jarige Raymond K. met een zeilboot tjokvol cocaïne was gearresteerd voor de Braziliaanse kust. Een Franse onderzoeksrechter zei na zijn uitspraak tegen hem: ‘Raymond, het is jammer dat je nooit met me hebt willen praten, want ik zou zo graag een dag met je zitten om alle avonturen en verhalen van je te horen.’
In 2017 verscheen zijn eerste spannende boek ‘Kapitein Coke’ over waargebeurde avonturen van een Nederlandse cocaïnesmokkelaar en cocaïnetransporten (inmiddels 4de druk). Eind 2018 kwam het vervolg van dit boek uit met de titel ‘De Surinaamse Connectie’, wederom een ultra spannend verhaal over enkele kopstukken uit zowel de onder- als de bovenwereld in Nederland en Suriname.
Raymond K. schreef zijn eerste boeken in het geheim in een Zuid-Amerikaanse gevangenis, waar hij na zijn laatste aanhouding in 2015 onder gevaarlijke omstandigheden verblijft. En nog steeds in afwachting is van zijn rechtszaak.
Trailer
Mijn mening
Nadat ik ‘Kapitein Coke’ had gelezen, werd er al aangekondigd dat Raymond K. met een nieuw boek bezig was en dat dit eind 2018 uit zou komen. Ik keek echt naar dit boek uit. De vertelstijl van Raymond is zo mooi dat je het gevoel hebt als je zelf erbij bent. Maar dat is ook meteen het riskante van het boek. Hij vertelt het als een echt zeemansverhaal. Waar ik denk heel veel mensen van zullen smullen, en ook veel mensen van zullen denken, dat gaat makkelijk… Daarom ben ik ook blij dat Raymond K. in het nawoord verteld dat het niet allemaal zo rooskleurig is als hij het beschrijft. Dat hij door zijn acties die hij in het boek verteld heel veel kwijt is geraakt. En het is natuurlijk niet voor niks dat hij in de gevangenis zit. Hij moest zich bijvoorbeeld lange tijd buiten Nederland ophouden, waardoor hij zijn gezin kwijt geraakt is, maar ook vrienden en familie ontzettend gekwetst heeft. Ik vind het wel ontzettend goed dat hij deze inzichten ook duidelijk beschrijft en erbij zegt dat dit het eigenlijk niet waard is. Want ik denk door het eigenlijke verhaal lees je wel de ontberingen die ze op de boot moeten doorstaan, maar lees je ook wel het enthousiasme waarmee Raymond deze transporten gedaan heeft, daardoor leest het verhaal ook zo lekker vlot.
Ondanks dat op de cover van het boek staat ‘Een vervolg op het boek ‘Kapitein Coke‘ is dit boek ook heel goed losstaand te lezen en heb je niet perse de informatie nodig die in het eerste deel verteld wordt.
Leesfragment
Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op bol.com.
Gegevens van dit boek:
Titel: De Surinaamse connectie
Auteur: Raymond K.
Uitgever: NAU Uitgevers
Aantal pagina’s paperback: 214
Aantal pagina’s E-book: 214
ISBN paperback: 9789491535826
ISBN E-book: 9789491535680
Prijs paperback: € 18,95
Prijs E-book: € 8,95
Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.