Rachel Wells – Alfie Kat in de kou

We ontvingen een persmail over ‘Alfie Kat in de kou’ en aangezien ik de voorgaande delen van de ‘Alfie’-serie met veel plezier gelezen had, wist ik dat ik dit zesde deel uit de serie ook erg graag zou willen lezen. Nadat we op de persmail gereageerd hadden, kregen we al snel van de uitgever een bevestigend antwoord en rond de verschijningsdatum werd Alfie dan ook langs gebracht. Hier willen we HarperCollins Holland hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Een van de buren is in het ziekenhuis opgenomen, en dat nog wel terwijl het bijna Kerstmis is! Alfie en de kleine George staan zoals altijd klaar om voor een beetje troost en vrolijkheid te zorgen. Het enige probleem is dat de twee katten nu een puppy op sleeptouw hebben, Rakker, die schijnt te denken dat hij een kat kan worden als hij hen maar blijft volgen. Een nieuw bewijs dat honden niet erg slim zijn, denkt Alfie. Een kitten is nog tot daaraan toe, maar een puppy… Alfie heeft er zijn pootjes vol aan.

De cover

Op de cover staan Alfie en George met een snoezige pup. Er liggen enkele cadeautjes voor ze. Ook dwarrelt er ligt sneeuw naar beneden. Alfie en George herken ik natuurlijk meteen als liefhebber van deze serie. De cover is in dezelfde stijl als de voorgaande boeken en hierdoor zou deze mij zeer zeker opgevallen zijn in de boekhandel.

De auteur

Rachel Wells is auteur en kattenliefhebber. Albert, haar eerste kat uit het asiel, inspireerde haar tot het schrijven van de romans over Alfie, waarvan er tot nu toe al 6 verschenen.

Het verhaal

Het gezin wordt bij elkaar geroepen want Polly zou langs komen met een verrassing. Alfie en George zijn razend benieuwd en kunnen bijna niet wachten tot Polly langskomt. Maar dan komt ze met iets kleins friemelend op de arm binnen. Wat is dat denken Alfie en George ongeveer tegelijkertijd. Het blijkt een puppy te zijn en hij komt de komende tijd ook regelmatig bij Alfie en George op bezoek als Polly moet werken.
Harold wordt in het ziekenhuis opgenomen en moet enige tijd daar blijven. Er wordt een bezoekschema opgesteld. Maar George mist zijn vriend Harold erg en moet hem al die tijd missen. Dan is het ook nog bijna Kerstmis.
Alfie en George hebben echter hun handen vol aan puppy Rakker. Rakker denkt dat hij een kat kan worden als hij Alfie en George maar zoveel mogelijk nadoet. Dat bewijst volgens Alfie maar weer eens dat honden toch echt niet zo slim zijn…

Mijn mening

Ik kijk altijd erg uit naar de boeken over Alfie. Het zijn gegarandeerd een aantal uurtjes leesplezier. Ook al weet je meestal wel hoe het gaat aflopen. Eerst loopt er van alles fout, maar uiteindelijk komt alles toch weer op zijn pootjes terecht. En toch blijft het leuk. Maar ik denk ook, dat dit komt door de afwisseling in boeken die ik lees. Ik lees natuurlijk een hoop andere boeken tussendoor. Ik denk als je alle boeken van Alfie achter elkaar zou lezen, zou het veel van het zelfde zijn. Maar dat even ter zijde. Ik heb hoe dan ook weer genoten van alles wat Alfie en George beleefden. En zeker nu er ook nog een pup, die luistert naar de naam Rakker, een rol speelt. Ik houd zowel van katten als van honden, we hebben zelf 1 hond (Pebbles) en ondertussen drie katten (Luna, Stitch en Lilly). Dus bij ons is het ook altijd een gezellige beestenboel.

Alfie wordt ongevraagd opgezadeld met puppy Rakker. Die niet anders wilt zijn en dus ook liever een kat wilt zijn en zich in het hoofd gehaald heeft, dat als hij Alfie en George maar lang genoeg volgt en nadoet hij vanzelf een kat wordt. Heerlijk deze humor. En zoals je zult begrijpen gaat er natuurlijk van alles mis.

Maar ook heeft Wells wederom een serieus onderwerp aangesneden zoals ze eigenlijk in ieder boek doet uit deze serie. Deze keer heeft ze het vooral over eenzaamheid en wat hier tegen te doen is. Dit vind ik persoonlijk altijd erg fijn als er toch een serieus onderwerp aan een luchtig boek meegegeven wordt, want onbewust dek je hier dan toch even over na onder het lezen, terwijl het boek nergens echt zwaar wordt. Het verhaal leest echt makkelijk en je leest het eigenlijk continue met een brede smile op je gezicht.

De hoofdstukken zijn van een mooie lengte. Hierdoor ben je iedere keer weer snel geneigd om nog een hoofdstuk te lezen. En ik had het boek dan ook vrij snel uit.

De hoofdpersonages zijn natuurlijk Alfie, George en Rakker. Alfie en George kennen we van de voorgaande delen. En ook de gezinsleden waar Alfie en George wonen of regelmatig op bezoek gaan kennen we al. Deze keer speelde qua mensen vooral Harold de hoofdrol en deze hebben we hier dan ook beter leren kennen. Ook komt er een oude bekende terug in het verhaal, die we al kenden uit een van de voorgaande delen. En daar was vooral Alfie erg blij mee.

Ik heb weer erg genoten van dit zesde deel van de Alfie serie en ondanks dat je weet dat uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht komt, heb ik nog lang niet genoeg van deze serie.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan onderstaand leesfragment.

Alfie-kat-in-de-kou

Gegevens van dit boek:
Titel: Kat in de kou
Serie: Alfie
Auteur: Rachel Wells
Uitgever: HarperCollins Holland
Vertaald door: Jet Matla
Aantal pagina’s paperback: 272
Aantal pagina’s e-book: 222
ISBN paperback: 9789402708844
ISBN e-book: 9789402762884
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 5,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge