Quotes! brushlettering voor iedereen

Ik zag dat bij Kosmos uitgevers een nieuw boek uitkwam van Carla Kamphuis, namelijk het boek “Quotes! Brushlettering voor iedereen”. Nadat ik de twee andere boeken, “Kleur! Brushlettering voor iedereen & oefenschrift” met veel plezier gerecenseerd had. Was ik natuurlijk erg nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Carla. Deze ontving ik dan ook van Kosmos uitgevers om uit te testen en te recenseren. Hier wil ik Kosmos uitgevers dan ook hartelijk voor bedanken.

Wat zegt de uitgever over dit boek

In het nieuwste boek Quotes – Brushlettering voor iedereen van Carla Kamphuis (@carlakamphuis) staan inspirerende quotes op het gebied van liefde, vriendschap, familie en relaties. Voor belangrijke levensgebeurtenissen staan toepasselijke quotes uitgewerkt om na te maken met brushpennen. Leuk voor op wenskaarten of labels. Voor iedereen die het lastig vindt om quotes te bedenken, of hulp wil bij composities en kleurcombinaties, is dit cadeauboek een schat van inspiratie! 

De cover

De cover springt er voor mij echt uit. De quote “all you need is love” is geschreven met verschillende kleurovergangen en langs de letters zit een dun lijntje. Aan de rand van de quote zitten nog kleurvlekken. Dit geeft het geheel een heel creatief gevoel. En het boek springt er echt uit voor mij.

De auteur

Carla Kamphuis is architect en geeft regelmatig cursussen brushlettering. Ze woont en werkt in Deurningen, Overijssel.


Mijn mening

Zoals ik al eerder zei was ik erg benieuwd naar dit boek. Vooral ook omdat ik over de boeken Kleur! Brushlettering voor iedereen en oefenschrift van Carla Kamphuis erg te spreken was. Dus de vraag was natuurlijk, zou dit boek net zo opgebouwd zijn, of zou hier toch al meer ervaring verwacht worden. Dit werd al snel duidelijk. Je hebt na het boek Kleur! Brushlettering voor iedereen en het oefenschrift zelf toch flink door moeten oefenen anders kom je jezelf keihard tegen. In dit boek vind je heel erg leuke voorbeelden. Met korte aanwijzingen waar je op moet letten bij het namaken. Ook heeft ze voor iedere gelegenheid wel een ideetje uitgewerkt. Wat dus ideaal is, mocht je inspiratieloos zijn.


Ik heb er zelf voor gekozen om eerst een tekst te kiezen die redelijk vooraan in het boek staat te maken. Namelijk de quote “Don’t call it a dream call it a plan”. Waarbij Carla in het boek over drie kleuren spreekt die dicht bij elkaar liggen. Ik heb hierbij de Ecoline brushpennen gebruikt en daar had ik twee blauwe kleuren die redelijk qua kleur bij elkaar lagen. Dus ik heb besloten om de tekst met twee kleuren te schrijven. Ik ben begonnen met eerst de tekst uit te werken. Zodat het redelijk verdeeld over het A4 vel stond en ook een beetje in het midden van het vel. Hierna heb ik de donkerste stift gepakt. En heb ik de eerste helft van de tekst geschreven. En vervolgens het onderste deel met de lichtste kleur. Achteraf gezien had ik het woordje “dream” beter nog met de donkere kleur kunnen schrijven. Na de tekst geschreven te hebben. Ben ik de lijnen gaan trekken. Gewoon uit de hand, wat je natuurlijk ook ziet. 🙂 Maar dit vind ik net zijn charmes hebben hierbij. Dat moet ook niet te netjes. Ik ben op het woordje “dream” na best tevreden met het resultaat.

Hierna kwam ik het stukje over teksten bij een nieuwe woning. Laat het nu zo zijn dat wij over een kleine drie maanden gaan verhuizen. Dus wat is er dan leuker om ook qua brushlettering met de verhuizing bezig te zijn. 🙂

Ik heb voor een soort kaartje gekozen waar ook mijn tekenkwaliteiten aan bod komen. Nu heb ik dus echt geen teken kwaliteiten, dus ik heb mijn tekening heel eenvoudig gehouden. Ik ging voor de tekst: “Een huis is geen thuis zonder liefde”. En dat klopt natuurlijk. Je kunt nog zo’n mooi huis hebben, maar als er geen gevoel is dan wordt het huis nooit een thuis. En een thuis is wel heel belangrijk. Dus ik ben aan de slag gegaan met deze quote. Ik ben begonnen met het huisje te tekenen. Dit heb ik gekleurd met de Staedtler triplus color. Hierna heb ik met een potlood lijntjes getrokken waar ik de tekst ongeveer wilde hebben. En ben ik de tekst gaan schrijven met de Tombow Fudenosuke Brush Pen – Zwart en Grijs. Deze heeft aan de ene kant een zwarte punt en aan de andere kant een grijze punt. Ik heb de tekst met de zwarte punt geschreven. Daarna heb ik met grijs schaduw aangebracht in de tekst. Ik vind het kaartje best leuk geworden.

Nadat ik actief met dit boek aan de slag ben gegaan, merkte ik dat de tips die in het boek staan, er echt voor zorgen dat teksten waarvan ik normaal dacht dat ze te moeilijk waren, nu gewoon lukten, dankzij de goede aanwijzingen en tips. Dit vind ik echt goed aan dit boek. Het zorgt er voor dat je echt meer zelfvertrouwen krijgt in het brushletteren en hierdoor ook eerder zelf gaat proberen om iets te maken, ook al is het gene wat je wilt proberen een keer iets moeilijker.

Gegevens van dit boek:
Titel: Quotes! brushlettering voor iedereen
Auteur: Carla Kamphuis
Uitgever: Kosmos uitgevers
Aantal pagina’s: 64
ISBN: 9789043920391
Prijs: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge