Powercube extended

Op Facebook stond een oproep van Allocacoc of iemand interesse had om de powercube extended te recenseren. Aangezien ik gadgets altijd erg leuk en interessant vind heb ik me hiervoor opgegeven. En na een korte mailwisseling kreeg ik een Powercube extended opgestuurd om een recensie over te schrijven. Hier wil ik Allocacoc hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over de Powercube extended: Vaak kom je op kantoor, thuis, in een vergadering of ergens anders en vind je lastig een beschikbaar stopcontact om je laptop of smartphone op te laden. Enerzijds omdat je dan onder het bureau moet kruipen of de vrije stopcontacten worden geblokkeerd door andere stekkers waardoor je ze niet meer kunt gebruiken. Gewone verlengkabels op het bureau leggen ziet er gewoon niet mooi uit.

De naam Powercube is echt goed gekozen vind ik. Het blok met stekkers is echt in de vorm van een kubus (cube). De Powercube bevat 5 stopcontacten en aan één kant zit het snoer waar je de Powercube aan de stroom kunt aansluiten. Er zit ook een handige klem bij die je in een van de stopcontacten van de Powercube kunt doen en waarmee je de Powercube handig aan bijvoorbeeld je bureau of tafel kunt monteren met handige plakstrips. Hierdoor kun je hem naderhand ook nog eenvoudig verwijderen door de plakstrips te verwijderen. De plakstrips zijn vergelijkbaar met de Tesa powerstrips. Mocht je hem dus erna nogmaals willen ophangen op een andere plek kun je natuurlijk ook de Tesa powerstrips gebruiken.

Wat ik persoonlijk wel jammer vind, is dat je door het gebruik van de klem wel weer een stopcontact kwijt bent van de Powercube. Maar dit is een keuze die je natuurlijk maakt. Je kunt de Powercube natuurlijk ook gewoon los  neerleggen dan kun je alle 5 de contactpunten gebruiken. Dat is net de keuze die je maakt.

Ik ben de Powercube natuurlijk ook gaan gebruiken. Wat mij hier wel bij opviel is dat de stekker er soms moeilijk in ging. De stekker van mijn laptop ging er met geen mogelijkheid in. Ik heb geprobeerd. Nu zou het nog kunnen dat ik te weinig kracht had. Ik heb wel vaker met stekkers die moeilijk in een stopcontact gaan of andere dingen die moeilijk open gaan dat ik de hulp van Bryan, mijn vriend, moet inschakelen. Maar zelfs hij kreeg de stekker nu niet in het stopcontact. Echter alle andere stekkers gaan er wel in. Dus het is echt een aanwinst voor ons. We krijgen dinsdag nieuwe meubelen en dan wordt hij mooi onder de tafel geplakt zodat we daar eenvoudig alle stekkers in kunnen steken, zoals de lampjes, laptops en dergelijke. Nu ligt vaak onze hele eettafel alleen al vol met kabels. Dat hebben we vanaf volgende week dus niet meer dankzij deze Powercube.

De Powercube heb je in verschillende versies. Ik heb de Powercube Extended ontvangen. Deze heb je in de kleuren blauw, grijs, groen en rood. Daarnaast heb je o.a. nog de Powercube Original met 4 stopcontacten en 2 usb-poorten. Deze lijkt me ook heel erg handig. Of de Powercube switch waarbij je alles in een keer aan of uit kunt schakelen.

Ik vind vooral het design van deze Powercubes erg mooi. En eigenlijk is het zonde om hem onder je tafel te plakken, want dan zie je niks meer van het design van de Powercube. Maar ook dit heeft zijn charmes weer. Het product is effectief en ondanks dat het niet prominent aanwezig is, wil je niet meer zonder.

Komende zaterdag 4 November is er in Delft op het Bastiaansplein van 10 tot 18 uur Het AlloStand herfst promotie event. Als je als een van de eerste 100 bent die langskomt en meedoet met hun minigame dan krijg je ook een kortingscoupon en freebees. Meedoen aan de minigame is natuurlijk gratis. Ga jij naar Het AlloStand Herfst promotie event?

De Powercube extenden kost € 14,95 en is o.a. verkrijgbaar bij Allocacoc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge