Poezen, Handleiding voor bazen

Ik zag bij uitgeverij Snor dat er een boek verschenen was, wat echt iets voor mij was. Als poezenbaasje kan ik een handleiding soms echt wel gebruiken, dus ik was dan ook blij dat een aantal dagen later deze ‘Poezen, Handleiding voor bazen’ op de deurmat viel. Hier wil ik uitgeverij Snor dan ook hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als je denkt dat je alles van poezen afweet, dan heb je het waarschijnlijk mis. Katten houden veel verborgen voor mensen. Tenminste, dat denken ze. Maar nu is er dit boek! Het is afgelopen met mysterieuze en ondoorgrondelijke poezen. Als je dit boek uithebt, weet je wat je poes wil zeggen als ze haar staart in een krul houdt. En hoe belangrijk samen spelen met je kat is. In dit boek alles wat een poezenbaas weten moet: van een workshop katten aaien en kattentaal tot de kat gelukkig maken. Inclusief interviews met Sylvia Witteman en Jet Boeke.

Cover

De cover is geweldig. De katten en de tekst poezen & bazen zijn megazacht, en liggen echt op de cover. Hierdoor wordt de cover een beetje aaibaar. Net als de poezenbeesten. In de hoekjes van de cover staat iedere keer een muisje getekend in een iets donkere toon als de coverachtergrond. Dit vind ik erg leuk gedaan. De cover nodigt uit om aan te raken en ik denk dat ik deze zeker in de boekhandel opgepakt zou hebben.

Auteur

Annemarieke heeft een achtergrond in de journalistiek en is eigenaresse van Uitgeverij Snor. Al meer dan 10 jaar maakt Snor vrolijke, kleurrijke boeken, die helpen het moderne leven leuker te maken.

Mijn mening

Deze ‘Poezen, handleiding voor bazen’ is een heerlijk boekje om een aantal uur zoet mee te zijn. Je leest er alles over de eigenaardigheden van je kat. Waarom miauwt hij bijvoorbeeld op allerlei verschillende manieren. Waarom geeft hij alles en iedereen kopjes, zoals Luna dat hier thuis doet. Die geeft zelfs de tafel en al kopjes. Alles waar ze langs komt geeft ze kopjes. Maar dat is dus echt gewoon haar geur afgeven aan de voorwerpen. Of ze vindt natuurlijk al onze meubels erg lief… Dat zou natuurlijk ook nog kunnen. đŸ™‚

Ook krijg je allerlei tips over eten. Zo blijkt het zo te zijn dat je bij de dierenspeciaalzaak bevroren muizen kunt kopen om aan je kat te voeren. Dat wist ik dus echt niet. Maar helaas Simba en Luna, jullie krijgen ook gewoon kattenvoer en geen muizen. Haha, want dat zie ik dan weer niet echt zitten.

Het boek is ook leuk geĂ¯llustreerd met foto’s en tekeningen van katten. Vooral de tekeningen die er bij staan vind ik erg leuk. Dit vind ik echt een plus aan dit boek. Deze tekeningen zijn trouwens gemaakt door Maartje Kuiper. Maartje mag echt nog heel lang door gaan met illustreren. Ik houd van haar stijl.

Ik denk dat dit boek ook een geweldig cadeau is om aan een poezeneigenaar cadeau te doen. Hier word ik als poezeneigenaar in ieder geval erg blij van.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie, nieuwsgierig geworden naar dit boek? Neem dan een kijkje in het inkijkexemplaar bij Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Poezen, Handleiding voor bazen
Auteur: Annemarieke Piers
Illustrator: Maartje Kuiper
Uitgever: Uitgeverij Snor
Aantal pagina’s hardcover: 136
ISBN hardcover: 9789463140492
Prijs hardcover: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge