Petra de Pauw – You or me


Bryan en ik ontvingen van Van Halewyck via New Book collective het boek You or me om uit te testen en er een gezamelijke recensie over te schrijven. Hier willen wij Van Halewyck en New Book Collective hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: Hoe goed kennen jullie elkaar als koppel echt? Wat zouden jullie elkaar nooit durven te vragen en wil je stiekem toch weten? Een goed gesprek is goud waard, maar You or Me gaat nog een stapje verder. In dit boek vind je honderden vragen en opdrachten waardoor je elkaar nog beter leert kennen. Beslis vooraf wie ‘You’ en wie ‘Me’ is, klap het boek open en beantwoord om de beurt de vraag die voor je neus ligt … of doe de opdracht. Hilariteit en amusement verzekerd.
Vertel een anekdote. Raadt You of ze waar of niet waar is?
Wat dacht je echt toen je You voor het eerst zag?
Kan You goed geheimen bewaren? Geef een voorbeeld.
Neem de telefoon van You en stuur een bericht naar een van de contacten.
Waar is You het meest zelfverzekerd over?

Als je het boek “You or me” gebruikt, ben je volgens de auteur een koppel met lef. Met het boek leren we elkaar nog beter kennen. Bryan en ik zijn sinds 24 december 2010 bij elkaar en volgens mij kennen we elkaar ondertussen redelijk goed. Dit is natuurlijk een goede vraag nu het boek “You or me” voor ons ligt. Omdat dit boek echt een boek voor twee personen is en het toeval wil dat Bryan en ik natuurlijk 2 personen zijn 🙂 samen een relatie hebben en ook nog eens alle twee een eigen blog hebben. Dus leek het ons leuk om van beiden de mening over dit boek te laten weten. Dus eigenlijk een duo-recensie maar dan wel beiden op onze eigen website.

Wat meteen opvalt, is dat een gedeelte op de kop staat. Dus je moet met je partner tegenover elkaar gaan zitten. Anders moet je in principe op de kop lezen. Dus samen op een bank kruipen is niet echt de bedoeling volgens mij, want dan moet een van de twee steeds de tekst op de kop lezen. Je hebt vier verschillende thema’s namelijk: Confess,Think, Talk en Do it. Waarbij het niet zo is, dat als ik een Confess vraag krijg, Bryan dit ook krijgt. Dit kan dan net zo goed een Think vraag zijn.

Ik zal eerst enkele voorbeelden laten zien.

Hierbij zie je dus dat ik de groene vragen had, en Bryan heeft de witte vragen. Voor mij ligt het boek dus in principe op zijn kop, maar zodra het boek open ligt, merk je daar niks meer van. Je komt de gekste vragen tegen, hele leuke, waar je inderdaad altijd al antwoord op wilde, maar nooit serieus antwoord op kreeg. Bijvoorbeeld, “wat dacht je toen je de ander voor het eerst zag”, Maar ook vragen waar je alleen maar kunt vertellen waar je op hoopt, zoals de vraag “Voorspel de toekomst voor jullie allebei”. Hier krijg je natuurlijk echte cliché antwoorden op.Je hoopt natuurlijk dat het heel goed gaat en je wenst natuurlijk het allerbeste voor de toekomst dus dat wordt een erg rooskleurige toekomst. 🙂 Het boek heeft er bij mij in ieder geval voor gezorgd dat ik Bryan nog beter ben gaan leren kennen. En dat we heel wat geweldig leuke uurtjes doorgemaakt hebben. Vooral de “Do it” opdrachten zorgen voor heel wat lol.

Dit boek is een echt leuk cadeau om aan je partner cadeau te geven, maar ook om aan goed bevriende stellen cadeau te doen die je ook enkele leuke uren gunt.

Gegevens van dit boek:
Titel: You or me
Auteur: Petra de Pauw
Uitgever: Van Halewyck
Aantal pagina’s Hardcover: 208
ISBN Hardcover: 9789461317506
Prijs Hardcover: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge