Pebbles

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen is Pebbles sinds 8 Oktober ons nieuwe huisgenootje. Hoe gaat het nu met haar?

Pebbles is oorspronkelijk een straathond uit Roemenië en is via de stichting New Life for animals naar Nederland gekomen. Ik kan deze stichting echt aanbevelen. Je krijgt hierbij de hond eerst een week op proef om te kijken of de klik er wel is. Dit om te voorkomen dat de hond eerst opgenomen wordt in een gezin en dan weer weg zou moeten.

Pebbles is ondertussen echt goed gewend. Ze heeft haar plekje echt gevonden en begint haar eigen karakter ondertussen te laten zien. Ze was ontzettend rustig en stil in het begin en dat is ze nu nog steeds, echter met vlagen heb je een idee dat ze een beetje last heeft van ADHD. Ze vliegt dan door de kamer en het leukste om te zien is dat haar achterpoten bijna voor haar voorpoten uitgaan, zo snel wil ze zijn.

Met Luna (onze zwarte poes) heeft ze een haat liefde verhouding. Aan de ene kant vinden ze elkaar heel leuk, maar Pebbles wil iets te lomp met Luna spelen en dan wordt Luna een karate kat. Gaat op haar kont zitten en haar voorpootjes gaat ze mee uithalen. Schattig om te zien, maar Pebbles vind dat niet altijd even leuk.

Ze is erg enthousiast met wandelen. Wil het liefst op alle honden af en andere mensen begroet ze springend op haar achterpoten. Erg enthousiast. Hier willen we wel nog een weg in vinden dat ze iets minder enthousiast is, en we andere mensen gewoon langs kunnen lopen zonder dat we het idee hebben dat we een kangoeroe aan de lijn hebben, zoals een mevrouw laatst heel typerend zei.

Ook merken we dat Pebbles zich soms in het nauw gedreven voelt als een hond, die losloopt, op hem afkomt. Dan gromt ze nog wel eens. Sinds kort hebben we daarom een geel lintje aan de riem. Toevallig lazen we een tijdje terug op Facebook dat een geel lintje bij honden betekend dat deze honden meer ruimte nodig hebben. Dit kan om allerlei uiteenlopende redenen zijn. Bijvoorbeeld een hond die naar andere honden heel sociaal is, maar voor mensen heel  angstig is en hierdoor dan vluchtgedrag vertoont. Maar ook zoals onze Pebbles heel sociaal en blij maar in onbekende situaties toch wat grommerig en om te voorkomen dat er wat gebeurd houden we liever wat afstand, en leggen we de betekenis van het gele lintje uit. Want helaas is de betekenis van het gele lintje nog redelijk onbekend. Er is op Facebook ook een likepagina over het gele lintje. Dus mocht je ook willen dat het gele lintje meer bekendheid krijgt… Like dan de pagina “Geel lintje bij honden” ook even. Des te meer mensen er bekend mee zijn. Des te fijner voor Pebbles en alle andere honden die wat extra ruimte willen.

We missen Faya nog dagelijks. Pebbles is ook absoluut niet te vergelijken met Faya, maar Pebbles hebben we ook al helemaal in ons hart gesloten. Zijn gekke kuren en zijn hoog knuffelgehalte maken het tot een heel speciale hond.

3 thoughts on “Pebbles

  1. Wat een lief koppie! Ik kende het gele lintje inderdaad via Facebook, maar ben er nog geen hond mee tegengekomen. De mijne lopen altijd vast, behalve in het veld, daar laat ik ze lekker rennen.

    1. We houden hem altijd aan de lijn. Ik weet niet wat Pebbles zou doen als hij los loopt, denk dat hij zo weg zou zijn. haha. Het is hier in het zuiden inderdaad nog niet echt bekend. Toevallig hoorde ik van de week dat het in het Noorden van Nederland al een stuk bekender is en dat daar al meer honden met een geel lintje lopen. Wellicht wordt het hier ook nog ooit bekend.

  2. Beste Pebbles,
    Ik Murphy van het ras Beagle heb geen lintje maar het baasje heeft min wel twee riempjes omgedaan, 1waar de riem aanzit als we wandelen en 1met een tractive. Omdat ik nogal er enthausiast kan zijn en soms mijn neus wat meer door de grond wordt aangetrokken dan mijn oren door het baasje is loslopen alleen op afgesloten veld mogelijk.Echter als vreemde hier toch plots het poortje openen of ik trek mij uit de riem of tijdens autorit maakt iemand de deur open bv met ongeval dan kan het baasje min direct via tractive zien lopen op maps via app of pc. Ook ziet hij of ik wel genoeg heb gesportbop de dag(hij ook natuurlijk) Hij betaalt voor tractive nog geen vier euro p mnd maar gezien de hondenbelasting vind hij dit dus niet veel om voor mij te betalen zodat hij mij altijd terug vind als k mn neus achterna ga. Wellicht een idee voor jou Pebbles want jin weet hoe het is om op straat te zwerven en het zuiden is hier natuurlijk anders. Pootje Murphy
    Tractive gps is via internet te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge