Patrick van Rhijn – Vaderstad

Vaderstad

Informatie die te vinden is op de achterflap: Na het hartverscheurende vertrek van zijn vierjarige dochtertje Lila naar haar moeder in Zweden, probeert Djon Maas zijn leven terug op de rails te krijgen. Maar als hij ontdekt dat hij het laatste beetje contact dat hij nog met Lila heeft dreigt te verliezen, neemt hij een dramatisch besluit. Zal zijn beslissing hem voorgoed achtervolgen of weet hij Lila voor zich terug te winnen?

Vaderstad is het hilarische, maar ook ontroerende verslag van de zoektocht naar gerechtigheid en de grenzeloze liefde van een ouder voor diens kind. Op zijn inmiddels bekende manier – direct, vol humor en zelfspot – schopt Patrick van Rhijn tegen het gebrek aan controle op het naleven van omgangsregelingen. Vaderstad leest als een op zichzelf staande roman, maar is tevens het vervolg op Patrick van Rhijn’s zeer succesvolle debuutroman Weg van Lila.
Na het boek “Weg van Lila” begon ik heel erg enthousiast aan dit boek. En terecht. De schrijfstijl wordt steeds beter.
Meteen in de proloog krijg je een drive om door te lezen. Door het filmpje wat Kim (zoals later blijkt) ziet, begin het gelijk spannend en kwam bij mij in eerste instantie de gedachte op dat Djon zich zelf wat aangedaan had. Wat achteraf niet zo bleek, maar dat blijkt pas verder in het boek. De spanning blijft hierdoor in het boek.

Ik leefde heel erg mee en (ondanks dat ik geen kinderen heb, en ook geen kinderwens heb) kan me goed voorstellen dat je zo reageert als Djon reageert.

Ook erg beeldend geschreven, want ook het huisje in Zweden van Kim, zag ik zo voor me, toen Djon met Lila hier verbleef.

Een echte aanrader. Wat duidelijk laat zien wat de wetgeving voor invloed kan hebben op een persoon. En tot wat voor dingen iemand in staat is.

Gegevens van dit boek:
Titel: Vaderstad
Auteur: Patrick van Rhijn
Uitgever: Karakter uitgevers
Aantal pagina’s: 277
ISBN: 9789061123880
Prijs: € 19,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge