Patrick van Rhijn – Big sister live

Big sister live

Informatie die te vinden is op de achterflap: Ik verwacht hem, maar toch schrik ik een beetje van zijn verschijning. Het is altijd schrikken als iemand die je niet kent jou opeens wel blijkt te kennen. Zeker als-ie kaal is en er best ruig uitziet. Ik laat niet merken dat ik me ongemakkelijk voel en volg hem, voor het station langs. In een zijstraatje bij het spoor zie ik het busje staan. Het is een pikzwart busje. Het heeft geblindeerde ramen en er staat geen enkel logo op. Onderweg naar de wagen zegt de jongen geen woord. Pas als we bij het busje zijn en hij de deur openschuift, kijkt hij me aan. ‘Zo,’ zegt hij. ‘Welkom bij Big Sister. Noem mij maar Kojak. Stap snel in, er wordt op je gewacht.’ Ik zet mijn tas in de wagen en klim op een van de stoelen. De deur wordt achter me dichtgeschoven. Achter het stuur blijkt nog een jongen te zitten. Hij heeft donker haar, draagt net als de kale jongen een zonnebril en zwaait naar me door het glas zonder erbij te lachen. Ik kijk om me heen om te zien of ik al ergens een camera zie in een stoel of aan het dak of zo. Bij dit soort programma’s moet je volgens mij constant op je hoede zijn. Die filmen je altijd als je het niet in de gaten hebt. Ik schuif naar de middelste rij stoelen en kijk door de getinte ramen naar de ingang van het station. Ik herken de vriendelijke buurman van tweehoog uit onze flat. Het busje wordt gestart. Ik kijk de buurman na tot we de bocht om gaan en vraag me af hoe lang ik hier even niet zal komen. Ach, misschien vlieg ik er bij de eerste eliminatieronde al uit, ben ik hier volgende week weer terug. 

Nadat ik de voorkant van het boek zag was ik wel nieuwsgierig en nadat ik de achterkaft gelezen had vond ik het nog interessanter en ben ik meteen beginnen te lezen.
Het was een meeslepend boek wat ik met moeite weg kon leggen. Het was een spannend boek van het begin tot eind. Het boek verliep anders dan ik verwacht had. Door de stukjes er tussenin van de tijd dat haar zusje en vader nog in het gezin waren zorgde er ook voor dat ik nieuwsgierig bleef hoe het nu met de vader zou zijn. Het enige wat ik op een bepaald moment verwarrend vond was dat er opeens een hoop meisjes in het huis waren toen de hoofdpersoon Bambi een tijd apart gezeten had.
Een mooi boek met een verrassend einde.

Gegevens van dit boek:
Titel: Big sister live
Auteur: Patrick van Rhijn
Uitgever: Moon
Aantal pagina’s Paperback: 240
Aantal pagina’s E-book: 221
ISBN Paperback: 9789049924447
ISBN E-book: 9789049925499
Prijs Paperback: € 9,40 (niet bij Ako)
Prijs E-book: € 4,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge