Paint by sticker Vogels

Van BBNC uitgevers ontving ik het boek “Paint by sticker Vogels” om uit te testen en er een recensie over te schrijven. Hier wil ik BBNC uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die op de achterflap van dit boek te lezen is: Paint by Sticker® is de nieuwste activiteit voor volwassenen: een zinnenprikkelende bezigheid voor kleurders, tekenaars en krabbelaars van alle leeftijden. Paint by Sticker® Vogels viert alle kleuren van de regenboog die de vogelwereld rijk is: een bonte specht, de prachtige blauwe gaai, en stralende kolibries.

In Paint by Sticker® vind je 10 prachtige platen, teruggebracht tot geometrische vormpjes met daarin een nummer dat correspondeert met de juiste sticker achter in het boek. De originele foto’s zijn vertaald naar low-poly afbeeldingen: een grafische stijl die beelden terugbrengt tot eenvoudige vormen met een 3D-effect. Je vult het raster als het ware als een mozaïek. Een compleet nieuwe en onweerstaanbare activiteit voor zowel crafters als kunstenaars.

Toen ik de “Paint by sticker” in de folder bij BBNC zag staan, was ik hier erg nieuwsgierig naar. Ik was wel benieuwd hoe dit in elkaar zou zitten en of dit echt zo leuk zou zijn als het geheel deed vermoeden. Dus toen het boek binnen kwam, ben ik er meteen doorheen gaan bladeren. Dit zag er echt leuk uit. Dus een avondje gaan freubelen met dit boek. Maar eerst laat ik je even zien hoe het boek in elkaar zit. Voorin vind je eerst de introductie met de inhoud. In deze inhoud zie je de 10 foto’s van de platen die in het boek staan.

Vervolgens krijg je de 10 platen die je kunt maken. En daarachter vind je pagina’s met stickers. Bovenaan de stickers zie je door middel van een fotootje voor welke vogel de stickers zijn. Dit is in een oogopslag duidelijk. Aan een kant zie je de vogel zoals die in het boek afgedrukt staat en aan de andere kant zoals hij uitziet als hij klaar is.

Ik ben natuurlijk ook aan de slag gegaan met Paint by sticker. Ik ben begonnen met de Amerikaanse Oehoe. Ik vind uilen altijd geweldig, dus de keus was voor mij erg snel gemaakt. Doordat de afbeelding van de vogel en de stickers uitscheurbaar zijn en ik dat makkelijker werken vind, heb ik beide uitgescheurd. Ik moet wel zeggen dat dit bij de stickers wat lastiger ging. Doordat het papier van de stickers natuurlijk dikker is, wordt uitscheuren natuurlijk wat moeilijker. Het papier scheurde soms iets in, echter zijn de stickers steeds heel gebleven.

De stickers lieten erg makkelijk los van het stickervel en het was nog een behoorlijk priegelwerkje om ze netjes op de plaat te plakken. Ik merkte wel dat het een voordeel is, dat ik wat langere nagels heb. Ik denk als je geen nagels hebt, dat je dan toch echt met een pincet moet werken. Ik vind het resultaat niet verkeerd geworden.

Vervolgens heb ik gekozen om de Mandarijneend te gaan maken. Bij deze wilde ik het pincet gaan gebruiken. Vooral om uit te testen of dit nu makkelijker zou werken of niet. Echter ik betrapte me er regelmatig op dat ik de pincet in de ene hand vast hield en de sticker met de andere hand aan het plakken was. Dus dat was niet zo’n succes. Ik merkte ook dat ik met het pincet niet zo nauwkeurig kon werken als met mijn vingers en nagels. Ik denk als je het wellicht wat langer en/of vaker met een pincet doet, dat het dan beter gaat, maar tot nog toe geef ik toch de voorkeur aan gewoon met de handen. Ook de mandarijneend  vind ik aardig gelukt. Je houdt natuurlijk altijd een wat “hokkerig”geheel door dat de vlakjes één kleur hebben. Je hebt geen kleurverloop in de stickers, en denk dat kleurverloop in de stickers ook het hele idee er achter teniet zou doen.


Ik zal deze paint by sticker zeker nog vaker gaan doen. Ik vind alleen de prijs ietwat aan de hoge kant. Voor € 10,99 krijg je 10 paint by stickers. Ik kreeg een afbeelding in ongeveer anderhalf uur af. Dus als je een hele avond zou willen freubelen hier mee, heb je al gauw 2 afbeeldingen klaar. Dan is het boek wel erg snel vol. Echter kan ik aan de andere kant de prijs ook wel begrijpen, qua materiaal dat er aan gebruikt is. Dus het is een beetje een dubbel gevoel. Maar dit is zeker iets, wat erg leuk is om erbij te doen. Wil je eens een keer iets anders dan je normale hobby’s dan kan ik dit zeker aanbevelen. En het voordeel is, je kunt het tussendoor snel even opbergen en zo weer uit de kast pakken als je de dag erna weer verder wilt gaan.

“Paint by sticker – Vogels” is onder andere verkrijgbaar bij BBNC uitgevers & Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge