P. Dieudonné – Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact + Winactie

P. Dieudonné is een auteur die ik al vanaf het eerste deel in de Rechercheur De Klerck-serie volg. Dus toen ik zag dat er een nieuw deel, genaamd ‘Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact’, zou verschijnen was ik weer nieuwsgierig. Het is altijd erg leuk om even in het Rotterdamse te duiken met deze verhalen. Wij willen E-pulp Publishers natuurlijk erg bedanken voor het beschikbaar stellen van dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit verhaal: Na een koopavond is het alsof Hùbert Captein, eigenaar van een sportwinkel aan het Weena, in rook is opgegaan. Zijn ongeruste echtgenote Paulien doet de volgende dag aangifte van vermissing. Zij gelooft dat haar man het slachtoffer is van een ernstig misdrijf. De zaak neemt een bizarre wending als er een lijk opduikt, zittend op de oever van de Meidoornsingel, met boven op zijn hoofd een knalblauw kikkertje. Het blijft niet bij één dode. Wat lang een onopgelost raadsel lijkt, komt tot een ijzingwekkende ontknoping die De Klerck vertwijfeld doet afvragen of hij geen fatale inschattingsfout heeft gemaakt.

De cover

Op de cover is een oud Hollands straatje te zien dat aan het water ligt. Het zijn leuke oude huisjes, maar voor mijn gevoel kunnen deze overal staan en ik heb niet direct het idee dat ik een boek ga lezen dat zich in Rotterdam afspeelt. Jammer, normaal vind ik de covers in deze serie goed passen bij het verhaal. Bij deze heb ik dit gevoel niet.

De auteur

Paul Dieudonné groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie in de late jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de boeken van Albert Cornelis Baantjer bleef hij een band met Nederland houden. Jarenlang had Dieudonné in Montreal een antiquariaat tot doofheid en andere gezondheidsklachten hem dwongen de zaak te verkopen. Sindsdien droomt hij ervan in de voetsporen te treden van zijn grote voorbeeld A.C. Baantjer.

Het verhaal

Rechercheur Lucien De Klerck krijgt met een bijzondere zaak te maken. Hùbert Captein, eigenaar van van een sportwinkel aan het Weena, komt plotseling niet thuis. Niemand weet waar hij gebleven is. Zijn echtgenote Paulien besluit aangifte van vermissing te doen, want ze is doodongerust. Paulien heeft al snel het vermoeden dat haar partner slachtoffer is geworden van een ernstig misdrijf, maar De Klerck weet dit nog niet zo zeker. Deze zaak neemt een razendsnelle wending als er plotseling een lijk opduikt. Het lijk zit op de kade van de Meidoornsingel, met boven op zijn hoofd een kikker in een knalblauwe kleur. Al snel volgen de doden zich op en De Klerck belandt al snel in een web van vragen. Want waarom worden deze mensen zo gepositioneerd en wat is er toch met die blauwe kikkers? De Klerck moet alles op alles zetten om deze zaak op te lossen en op een bepaald moment vraagt hij zich ook sterk af of hij toch geen inschattingsfout heeft gemaakt.

Mijn mening

Zoals jullie weten volg ik deze serie al vanaf het eerste deel. Zo las ik eerder o.a. ‘Rechercheur De Klerck en het lijk in transito‘, ‘Rechercheur De Klerck en moord in scène‘ en ‘Rechercheur De Klerck en het duistere web‘, en het zijn altijd fijne detectives om tussendoor te lezen. Zo ook ‘Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact’.

Ondertussen zijn wij alweer aangekomen bij het zevende deel in deze Nederlandse detective-serie. De standplaats van rechercheur De Klerck is Rotterdam en dat weet de auteur ook, elke keer weer, goed over te brengen op de lezer.

In het eerste hoofdstuk treft de lezer rechercheur De Klerck op het moment dat hij in de metro zit. Als er een man de metro in stapt en achter hem bij een jonge vrouw gaat zitten. Ze praten zo luid dat Lucien De Klerck hun gesprek duidelijk opvangt.
Als De Klerck even later op het bureau arriveert moet hij, samen met zijn jongere collega Ruben Klaver, naar de provenierswijk, daar heeft een vrouw melding gemaakt van het feit dat haar man niet is thuisgekomen. Wat volgt is een onderzoek waarbij De Klerck het onderste uit de kan moet halen om erachter te komen wat er is gebeurt.

Elke keer weer laat auteur P. Dieudonné mij weer even thuiskomen op het Rotterdamse politiebureau. Telkens weer ontmoet je als lezer de bekende personages. Denk hierbij aan commissaris De Froideville, Ruben Klaver en natuurlijk Lucien De Klerck. De schrijfstijl van Dieudonné is makkelijk en simpel te noemen. Als je dit boek, of deze serie, gaat lezen moet je geen hoogstaande thriller verwachten, maar een makkelijk te lezen Nederlandse detective, die zich in en rondom Rotterdam, afspeelt. Persoonlijk beleef ik altijd veel plezier aan deze serie.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan ook zeker onderstaand leesfragment.

Rechercheur-De-Klerck-en-een-dodelijk-pact

Ik lees Nederlands-Challenge

Dit is het vijfde boek van dit jaar wat ik lees voor de ‘Ik lees Nederlands Challenge 2023’. Ik wil dit jaar minimaal 50 boeken gaan lezen die oorspronkelijk in de Nederlandse taal geschreven zijn. Wil je ook meedoen aan deze challenge? Lees er dan hier alles over.

Gegevens van dit boek:
Titel: Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact
Serie: Rechercheur De Klerck
Auteur: P. Dieudonné
Uitgever: E-Pulp Publishers
Aantal pagina’s paperback: 144
Aantal pagina’s e-book: 144
ISBN paperback: 9789492715609
ISBN e-book: 9789492715616
Prijs paperback: € 9,95
Prijs e-book: € 5,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Libris.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus en Storytel.

Wij mogen één fysiek exemplaar van ‘Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact’, geschreven door P. Dieudonné, verloten. Hier willen wij E-Pulp uitgevers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Wat moet je doen om kans te maken op dit boek?

  • Geef antwoord op de vraag: Het hoeveelste deel over Rechercheur De Klerck is dit?
  • Stuur het antwoord in een mailtje naar Winacties@koukleum.nl o.v.v. ‘Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact’ en en vermeld in het mailtje je volledige voor- en achternaam, je adresgegevens en welke extra stappen (Zie hieronder) je gedaan hebt om extra kans te maken.

Wil je extra kans maken op dit boek?

  • Like Koukleum.nl op Facebook en like en/of deel deze winactie op Facebook.
  • Volg Koukleum.nl via mail, deze mogelijkheid vind je rechts bovenin hier, op de website. (let op dat je de mail die je ontvangt bevestigt).
  • Volg Koukleum.nl op Twitter en like en retweet het bericht over deze winactie.
  • Volg Koukleum.nl op Instagram, like en save de foto over deze winactie bij Koukleum.nl en plaats deze foto 24 uur in je story en tag ons in het bericht.
  • Volg Koukleum.nl op LinkedIn. Geef het bericht over deze winactie een duimpje en deel het bericht.
  • Word lid van onze Facebookgroep Heel Facebook leest.

Per woonadres 1 inzending. Meerdere inzendingen per adres worden verwijderd.

Deze winactie loopt tot en met 28 februari 2023. De maandag hierop volgend zullen we de winnaar bekend maken.

Succes!

3 thoughts on “P. Dieudonné – Rechercheur De Klerck en een dodelijk pact + Winactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge