Over ons

Wij zijn Veronique & Bryan en sinds Februari 2019 hebben we besloten samen te bloggen op Koukleum.nl. We zijn sinds december 2010 een stel. En sinds december 2016 is Bryan ook begonnen met lezen. We zullen ons natuurlijk ook even kort voorstellen.

Ik ben Veronique, heb voorheen een blog gehad op blogspot, maar wilde het nu eens goed aanpakken en ook een NL-link erbij nemen.Dus dat is deze site geworden. Deze site is sinds 17 augustus 2016 officieel online. Natuurlijk ben ik een paar dagen bezig geweest met dingen online plaatsen op de site.

Het logo is wel nog hetzelfde gebleven de ijsbeer met het boek in de handen. Deze is ooit gemaakt door Krewinkelkrijst. Waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben.

Ik woon samen met mijn vriend Bryan en onze beestenboel. De beestenboel bestaat uit Pebbles, de hond, Stitch, onze kat, en Luna & Lilly, onze poezen. De beestenboel houdt ons wel bezig. Daarnaast houd ik me natuurlijk veel bezig met lezen. Ik woonde tot 17 juni 2018 in Kerkrade, maar vanaf 18 juni 2018 wonen we in Landgraaf in een nieuwbouw woning. De woningen staan ook wel bekend onder een levensloopbestendige woning. Dit wil zeggen: Woonkamer, badkamer en 1 slaapkamer beneden en nog 1 slaapkamer boven. Dus je kunt er oud worden. Doordat ik met een kruk loop, is een slaapkamer op de begane grond natuurlijk ideaal. ­čÖé

Ik heb als apothekersassistente gewerkt, echter sinds 2008 zit ik helaas in de WIA. Ik ben 80-100% afgekeurd door de polymyositis die ik heb. Polymyositis is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam de spieren als lichaamsvreemd ziet, waardoor deze gaan ontsteken en worden afgebroken. Hier kan ik zo ongeveer een eigen boek over schrijven wat betreft de medische molen, wat misgegaan is, en alle bijverschijnselen. Soms zal hier ook wel eens iets over ter sprake komen op de site. Daarnaast heb ik chronische slaapproblemen, ik slaap meestal maar zo’n 2 uur per nacht, dus dat heeft ook behoorlijk wat invloed op mijn functioneren.

Ik had op Blogspot de naam ijsbeerbooks, aangezien ik het altijd koud heb. Omdat ik als koukleum dus een toepasselijke naam zocht en koukleum.nl nog beschikbaar was… was de keus dus snel gemaakt. Zo is koukleum.nl dus ontstaan. Op Koukleum.nl zul je voornamelijk recensies van boeken tegen komen, maar ik zal hier ook best eens een recensie plaatsen van iets anders wat ik interessant vind of een persoonlijk blog de digitale wereld in slingeren. Wil je niks missen van mijn blogs dan kun je altijd een van de manieren hier rechts kiezen om te volgen. Dan krijg je automatisch een melding als er een nieuw bericht online staat.

Iets meer informatie over mij vind je ook nog in het blog “De Limburgse Blogger Tag: doa wo ich geboare b├Ęn” of het blog “Get to know me tag“. Hier vind je een aantal extra dingen over mij. Die wellicht leuk zijn om te lezen.

Ik zal me natuurlijk ook even voorstellen. Ik ben Bryan, en sinds februari 2019 bloggen Veronique en ik samen op Koukleum.nl. Ik blogde sinds januari 2017 op de website Dewereldvanbryan.nl, maar helaas werd de host getroffen door een brute force attack. Wat is een brute force attack? Simpel uitgelegd. Iemand heeft ingebroken op de computers en virussen geplaatst op de computers waar o.a. mijn website op draaide. Hierdoor is helaas ook de database ge├»nfecteerd waardoor ik niet meer bij mijn recensies kwam. De backup van mijn website stond helaas ook op een server die ge├»nfecteerd is. Wat dus wil zeggen dat ik helemaal opnieuw zou moeten beginnen. En dan is het fijn als je met je twee├źn in huis bent die bloggen. Dus besloten om samen verder te gaan op Koukleum.nl. Natuurlijk ben ik niet zo’n koukleum als Veronique en heb ik het meestal warm als Veronique het koud heeft.

Ik heb net als Veronique ook een WAO uitkering en ben ook 80-100% afgekeurd. Dit vooral vanwege pijnklachten in de benen en voeten en daarnaast heb ik de diagnoses borderline en ADD. Hierdoor was lezen lange tijd een probleem voor me. Maar sinds december 2016 heb ik opeens het leesvirus te pakken en gaat het ook qua concentratie meestal wel goed. Gelukkig natuurlijk.

Wat betreft de pijn in de benen en voeten zijn ze nog aan het onderzoeken wat deze klachten veroorzaakt. Aan de ene kant denken ze aan MS, en aan de andere kant denken ze aan dunne vezelneuropathie. Dus het is voor mij nog steeds afwachten wat het is wat deze klachten veroorzaakt. Ik hoop natuurlijk dat aan deze onzekerheid snel een eind komt en dat ik op een bepaald moment weet wat er aan de hand is.

Ik lees het liefst thrillers en waargebeurde verhalen met een maatschappelijk beladen onderwerp. Maar ook ik maak regelmatig wel een uitstapje naar een andere genre.