Oud en nieuw tag


Ik werd door Laura getagd in de Oud en nieuw tag om deze ook in te vullen. Ik vind tags altijd heel erg leuk en zeker zo aan het einde van het jaar. Zo komen jullie toch iets meer over mij te weten en omdat ik het toch vaak lastig vind om iets over mezelf te vertellen, zijn deze tags ideaal. 🙂 De oud en nieuw tag is bedacht door Merel. Ik ga jullie vertellen wat wij doen op oudejaarsavond.

Waar vieren jullie de jaarwisseling?

Aangezien wij een hond, een kat en een poes hebben, blijven wij altijd thuis. Ik vind de dieren zijn als kinderen, en die heb je het hele jaar en daar heb je ook het hele jaar de zorg voor. Pebbles komt uit Roemenië en is sinds oktober 2016 bij ons. Dus vorig jaar heeft ze de eerste keer oud en nieuw meegemaakt bij ons. Pebbles is voor sommige dingen sowieso angstig, maar voor vuurwerk is het helemaal ellendig… Ze heeft hier echt ontzettende angst voor. En dan gaan we haar niet alleen laten. Dus voor ons is dit vooral een avond die snel voorbij mag zijn, omdat we willen dat de diertjes zich gewoon lekker voelen.

Wat eet en drink je tijdens oud en nieuw?

We hebben besloten dat we oudjaarsavond gaan gourmetten. Daarnaast hebben we natuurlijk wat lekkere snacks in huis gehaald. Maar meestal is het zo dat we veel te veel in huis halen en nog dagen van alle lekkere dingen eten die we in huis halen. 🙂 Met gourmetten ben ik meestal ook erg snel vol. Ik eet al vaak van de salade en de groentes, dat ik na 3 of 4 stukjes vlees vaak al genoeg gegeten heb.

Steken jullie vuurwerk af?

Neeeeeee. Zeker weten niet. Haha. Ik vind het aan de ene kant zonde van het geld. We gaan in 2018 verhuizen naar een nieuwbouwwoning. (Deze wordt nu nog gebouwd.) Dus ik steek het geld liever in de nieuwe woning. En aan de andere kant… Ik zie hoeveel angst Pebbles voor het vuurwerk heeft, dan ga ik niet zelf ook nog meewerken door zelf vuurwerk af te steken. Ik vind siervuurwerk altijd wel mooi uitzien, maar al het knalvuurwerk mogen ze van mij alla minuut verbieden.

Als je moest kiezen, ga je dan liever naar een feestje of kijk je de oudejaarsconference op televisie? En waarom?

Ik blijf lekker thuis. Vooral vanwege onze huisdiertjes. Al moet ik zeggen dat ik de programmering op oudjaarsavond ook niet geweldig vind. Dus ik vermoed dat we na het gourmetten gewoon een filmpje kijken of wellicht zelfs met een boek op de bank kruipen. Het ligt ook eraan hoe angstig onze diertjes dit jaar zijn. Als ze veel angst hebben dan kan ik me toch niet echt concentreren op een film of boek. Dus dan knuffel ik eventueel wel wat met de beestenboel.

Doe je aan nieuwe voornemens? Zo ja, welke staan er op de planning voor 2018?

Nee, goede voornemens doe ik niet aan. Ik denk dat je daarvoor niet tot 1 januari hoeft te wachten, maar ook gewoon iedere dag van het jaar kunt beginnen. Als je het belangrijk genoeg vindt, kun je op ieder moment beginnen aan je goede voornemen.

Hoe ga je gekleed op 31 december?

Gewoon wat makkelijks. Spijkerbroek met shirtje en trui. Of eventueel mijn joggingsbroek. Niet anders dan normaal.

Stel dat je de jackpot van de Staatsloterij of de Postcode Kanjer wint… Wat ga je daarmee doen?

De kans is klein, normaal deden we wel altijd mee met een oudejaars lot van de Staatsloterij. Dit jaar hebben we besloten dat we niet meer meedoen. Tot nog toe wonnen we nooit iets. Die kans is zo klein. 🙂 En we zijn gelukkig zoals we het nu hebben.
Maar dromen mag altijd natuurlijk. 🙂 Als ik de jackpot zou winnen dan…

  • Zou ik geld aan de kant leggen om onze nieuwe woning mooi in orde te maken, qua tuin, vloer enz.
  • Ik denk dat we zouden gaan kijken voor een mooi autootje. Een leuke kleine automaat. En hoeft niet eens een nieuwe auto te zijn. En verder zou ik ook veel op de spaarrekening zetten. Om met en met leuke dingen te kunnen doen.

Ik heb niet zo heel veel grote dromen die met geld te koop zijn. Wat ik wellicht wel zou uitzoeken is, of er voor Bryan of voor mij nog ergens in het buitenland een behandeling is dat we ons qua gezondheid beter gaan voelen. Maar anders zou ik het geld lekker laten staan en soms er iets leuks van doen.

Wanneer bezoek je familie om ze het beste te wensen voor het nieuwe jaar?

Dat is verschillend. Ik vind dat op zich een rare traditie. Er verandert eigenlijk niks… Maar opeens ga je bij iedereen langs om ze het beste te wensen. Dat moet toch niet aan een dag vast te zitten. De mensen van wie ik houd, weten wel dat ik ze al het beste wens en dat ik wil dat het goed met ze gaat. Dat hoef ik niet persé op 1 januari nog eens uit te spreken.

Wat zijn jullie plannen voor oud en nieuw?

Mocht je zelf deze tag invullen? Laat het rustig in de reacties weten dan kom ik het graag bij jullie lezen…

Ik wil jullie natuurlijk ook allemaal een heel fijne jaarwisseling wensen.

One thought on “Oud en nieuw tag

  1. Leuk dat je hem hebt ingevuld!
    Vind het ook altijd sneu voor dieren hoor, dat stomme knalvuurwerk. Vorig jaar was het hier zo erg dat ik af en toe rechtop in bed zat. Helemaal verbieden hoeft voor mij niet, maar dat mensen er eens verstandig mee leren omgaan lijkt me wel prettig. Ik wens je alvast het beste voor 2018. Jullie hebben in elk geval al iets moois om naar uit te kijken!
    Merel onlangs geplaatst…Ooglaseren | De overweging waard?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge