De organizing agenda 2018

Van Karakter uitgevers ontving ik “De organizing agenda 2018” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Karakter uitgevers hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over deze agenda: De organizing agenda van Zamarra Kok is een praktische alles-in-één agenda die je overzicht geeft in de balans tussen werk en privé en helpt je je leven te structureren. Als je eenmaal De organizing agenda gebruikt hebt, wil je nooit meer iets anders. Hij is overzichtelijk, praktisch en inspirerend.

Nieuw in De organizing agenda is de horizontale weekindeling, met lekker veel schrijfruimte per dag. In de weekindeling kun je naast boodschappen en maaltijden ook je zakelijke uren- onkosten- en kilometerregistratie noteren. Met de praktische jaarplanners houd je overzicht over belangrijke gebeurtenissen, opruim- of schoonmaakklussen en je doelen voor dit jaar. Iedere maand kun je taken noteren en je uitgaven en bespaardoelen bijhouden. Opvallende stickers helpen je om belangrijke gebeurtenissen duidelijk in de agenda te markeren.

Alles wat je nodig hebt voor een goed georganiseerd leven:
– Jaarplanner voor grote opruimklussen en je doelen voor dit jaar.
– Met bucketlist en ”tijd voor een ander” pagina.
– Jaarplanner voor grote opruimklussen en je doelen voor dit jaar
– Planners voor jaar, maand, budget, huishouden, onderhoudsklussen, verjaardagen, cadeautjes, leen en uitleen, vakantie en kerst
– Voor zzp’ers dagelijkse uren-, onkosten- en kilometerregistratie
– Vier gekleurde herinneringsstickers
– Inspirerende artikelen met tips over onder andere opruimen, het vinden van innerlijke rust, brandpreventie en duurzame mode.
Ik was erg benieuwd naar deze agenda. Ik heb nu een tijd een bulletjournal in gebruik, maar ik merk dat ik hier toch vaak de tijd niet voor neem, en dan afspraken snel op klieder omdat ik het week schema nog niet gemaakt heb. Dus toen ik deze agenda voor 2018 zag, was ik benieuwd of dit niet idealer voor mij was. Uitgebreider dan een gewone agenda en ook ruimte voor lijstjes. Ideaal dus.

Zamarra Kok heeft ook enkele bullet journals ontworpen voor Karakter uitgevers en ze maakt al 10 jaar de Organizing agenda. Deze is al jaren een succes. Dus ik was behoorlijk nieuwsgierig naar deze agenda. De agenda begint natuurlijk pas in januari, maar ik kijk nu al uit om hem te gaan gebruiken. Er is ontzettend veel ruimte voor je planning natuurlijk. Je hebt een maandelijkse taakplanner en budgetplanner. Dit vind ik ideaal en gebruik ik in mijn bullet journal ook veel. Dat is in een gewone agenda vaak niet. En bij de bulletjournal moet je echt tijd maken om je planning uit te tekenen.


De weekplanning is verdeeld over 2 pagina’s, wat voor mij voldoende is. Wellicht als je dagelijks meerdere afspraken hebt, dat dit wat krap wordt. Bij iedere dag kun je ook je uren, onkosten en kilometers ook invullen. Zeker ideaal als je een eigen bedrijfje hebt en je deze kosten moet declareren. Ook heb je onder aan de pagina ruimte voor je boodschappen. Zeker als je zo’n chaoot als mij bent, die op de gekste momenten te binnen schiet wat ze van boodschappen nodig heeft en tegen de tijd dat ik thuis ben het weer vergeten ben. Nu kun je het mooi in de agenda schrijven. Even een blik erop werpen voor je boodschappen gaat doen en je vergeet het niet meer. Je kunt een schemaatje maken wat je de hele week eet en je hebt een ruimte voor notities.

Achteraan staan nog wat handige pagina’s. Zoals een onderhoudplanpagina. Hoe vaak moet je onderhoud plegen. Bijvoorbeeld Boiler controleren. Jaarlijks controleren en dan heb je ruimte om de datum en het telefoonnummer van de monteur op te schrijven. Dus ook nooit meer zoeken naar het nummer als je de monteur nodig hebt. (Dat probleem heb ik dus regelmatig.:) )

Ook vind je een pagina met klusjes die je in 10 minuten doet. Dit zijn echter bij mij ook de klusjes die heel vaak blijven liggen. Zoals een la opruimen. Eigenlijk zo gepiept, maar je denkt er niet zo snel aan.

Je hebt achteraan nog enkele kortingsbonnen (altijd leuk en handig) en handige stickers die je overal in je agenda kunt gebruiken. Dingen die belangrijk zijn kun je daarmee aanmerken maar ook de regelmatig terugkerende taken kun je middels een sticker aangeven, zodat je het niet vergeet. Want hoe vaak is het niet dat je achteraf denkt… Wanneer heb ik dat koffiezetapparaat nu ook alweer ontkalkt en vervolgens duurt het dus eigenlijk te lang voordat je het apparaat weer ontkalkt. Nu plak je gewoon de sticker bij de volgende keer erin. En plan je het vooruit.

Ik verheug me nu al op januari dat ik deze handige agenda mag gaan gebruiken.

Gegevens van deze agenda:
Titel: De organizing agenda 2018
Auteur: Zamarra Kok
Uitgever: Karakter uitgevers
Prijs: € 14,99

Deze agenda is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge