Onze andere hobby… Geocaching

Van sommige mensen krijgen wij wel eens de vraag of wij ook nog wat anders doen dan lezen. ‘Nou niet veel’ zeggen we dan, ‘en als we wel iets anders doen is het vaak dat we gaan Geocachen’. ‘Geo-wat?’ vragen de meesten dan. Juist Geocachen!

Wat is Geocaching?

Geocaching is eigenlijk het ouderwetse schatzoeken maar dan met GPS. Hieronder zien jullie een Engels filmpje, met Nederlandse ondertiteling, waar het precies wordt uitgelegd.

Hoe wij in aanraking zijn gekomen met Geocaching?

Onze eerste kennismaking hebben we al in 2013 gehad. Een kennis van ons deed al geocachen en heeft met ons de eerste paar caches gedaan. Daarna zijn we zelf aan de slag gegaan, maar…. dat was geen succes. In de buurt van het ziekenhuis in Kerkrade zou een cache moeten liggen. Dus wij zoeken…. Maar pfff niks te vinden. Daarna op naar de volgende….. Maar ook die was niet te vinden. Tja toen hadden we zoiets… Dit is het niet. Je bent als een gek aan het zoeken en je vindt niks. 🙂

Maar nadat we in 2018 verhuist zijn naar onze huidige woning en we onze minibieb in onze voortuin kregen, begonnen we toch weer over geocaching te praten. In eerste instantie hadden we het erover dat we een geocache bij onze minibieb wilden maken, zodat onze minibieb wat meer aandacht zou krijgen. Zo gezegd, zo gedaan. En zo hebben we Koukleum’s Geocache gemaakt, maar we hadden zoiets, als we zelf een cache hebben, kunnen we het niet maken om zelf niet te cachen. We hebben meteen de (officiële) Geocaching app gedownload. Deze app is gewoon downloaden op je telefoon, zodat je niet allerlei apparaten moet aanschaffen om te geocachen. De meeste mensen hebben wel een smartphone tegenwoordig. De geocaching app is gratis beschikbaar in Google Play en de App store.

In een volgend blog zullen wij jullie meer vertellen over onze eigen cache en wat nu een GC-code is. 😉

One thought on “Onze andere hobby… Geocaching

  1. Wat leuk dat jullie ook aan geocachen doen. Ik bedrijf deze hobby ook sinds een aantal jaren. Heel leuk omdat je veel buiten bent, het overal ter wereld kan uitoefenen en je op de mooiste plekjes komt. En de vele variaties caches die je tegenkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge