Noortje Brink – Schaduwdag

Nog voordat wij de persmail hadden ontvangen informeerden wij al naar deze titel. Waarom? Omdat de verhalen van Noortje Brink altijd erg goed zijn. Na kort mailcontact ontvingen wij dan ook een recensie-exeplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit boek: In Schaduwdag wordt Naomi verrast door haar vriend Tim. Om te vieren dat ze een jaar samen zijn, heeft hij een vakantie geboekt naar Zeeland, haar geboortegrond. Het zal hun eerste vakantie worden als stelletje, en het is meteen een goede relatietest, want het stille verlangen om te gaan samenwonen hangt in de lucht. Hoeveel zin ze ook heeft in een gezellig weekje weg, Naomi twijfelt: is het wel een goed idee om terug te keren naar haar thuisstad? Ze is er al ruim vijftien jaar niet geweest, en met een goede reden… Maar Tim is zo enthousiast en ze wil hem niet teleurstellen. Kom op, na zoveel jaar zal ze toch wel door Zierikzee kunnen struinen zonder herkend te worden?

De cover

Op de cover is het silhouet van een vrouw te zien die uitkijkt over de zee. Ik neem aan dat dit Naomi, de hoofdpersonage van het verhaal. Door het kleurgebruik, de auteursnaam en de quote zou deze cover me zeker opgevallen zijn. Hij past goed bij het verhaal.

De auteur

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen.

Het verhaal

Tim en Naomi hebben iets te vieren, ze zijn een jaar een setje. Daarom besluit Tim Naomi te verrassen met een vakantie. Hij heeft een mooi onderkomen geboekt in Zeeland, de omgeving waar Naomi is geboren en opgegroeid. Het wordt hun eerste vakantie samen, maar tevens is het ook de ultieme test aangezien ze toch stiekem wel graag samen zouden willen gaan wonen. Maar is het wel zo’n goed idee om naar Naomi’s geboortestad te gaan? Ze is er al zo’n vijftien jaar niet meer geweest en daar heeft ze een hele goede reden voor. Maar omdat Tim zo erg enthousiast is besluit ze haar mond te houden en de vakantie niet te verpesten. Ze hoopt alleen dat ze niet herkend wordt in Zierikzee en dat ze hém niet tegen het lijf loopt…

Mijn mening

Noortje Brink is tegenwoordig niet meer weg te denken in boekenland en ik las al een aantal verhalen van haar hand waaronder ‘De lockdown‘, ‘Waddenstorm‘ en ‘Dun ijs‘. Ik was erg benieuwd naar dit nieuwe verhaal en kon niet wachten om te starten in dit digitaal recensie-exemplaar.

In het eerste hoofdstuk maken we kennis met Naomi, ze is onderweg naar Warung Mini, een eettentje in de stad. Het is meteen duidelijk dat Naomi van de drukte in de stad houdt. Ze heeft er, zoals wel vaker, afgesproken met haar vriend Tim. Tim heeft een verrassing voor haar, hij heeft een vakantie geboekt naar Zierikzee, de geboortestad van Naomi. Al snel wordt het duidelijk dat Naomi hier niet echt op zit te wachten. Maar waarom niet?

Brink geeft de lezer telkens maar kleine stukjes informatie waardoor het lang onduidelijk blijft, waarom Naomi liever weg blijft uit Zierikzee. Hierdoor wordt deze novelle een spannend verhaal. Toen ik dacht dat ik wist hoe het verhaal in elkaar zat, bleek het toch net weer anders te zijn. Knap gedaan!

Ze weet haar lezers keer op keer te verrassen met een leuk en interessant verhaal, zo ook deze keer. Ze weet met Tim en Naomi twee menselijke personages neer te zetten. Het zouden zomaar je vrienden, buren of familieleden kunnen zijn. De karakter zijn niet al te diep uitgewerkt, maar bij dit verhaal mis ik dit niet, aangezien het een echte spannende novelle is van net iets meer dan 100 pagina’s. Ik heb in ieder geval weer een paar spannende uurtjes beleefd met dit verhaal van Noortje Brink.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Schaduwdag
Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft books
Aantal pagina’s e-book: 102
Verteller luisterboek: Christel Schimmel
Duur luisterboek: 03:11:01
ISBN e-book: 9789047205845
ISBN luisterboek: 9789047205845
Prijs e-book: € 2,99
Prijs luisterboek: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna of te lezen en te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge