Noortje Brink – Hotel Havana *Blogtour*

Wij ontvingen van Loft Books een mailtje met de vraag of wij interesse hadden om mee te doen aan de blogtour rondom ‘Hotel Havana’, het nieuwste verhaal van Noortje Brink. Aangezien ik de eerdere verhalen van haar hand met veel plezier gelezen, kon ik op dit verzoek alleen maar Ja zeggen. Dezelfde dag ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar in onze digitale brievenbus. Hier willen wij Loft Books natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op internet over dit verhaal: In de thriller Hotel Havana van Noortje Brink gaan de zwangere Lotte en haar nieuwbakken echtgenoot Frank op huwelijksreis naar Cuba. Ze kennen elkaar pas zes maanden: het was liefde op het eerste gezicht en toen bleek dat Lotte in verwachting was, besloten ze meteen te trouwen. Door alle commotie hebben ze al een tijd geen goed gesprek kunnen voeren en Lotte hoopt dat ze op Cuba eindelijk tijd voor elkaar hebben. Maar tijdens de vlucht reageert Frank ontwijkend op haar vragen en na aankomst lijkt hij liever samen te zijn met hun reisgenoten Bianca en Gert-Jan dan met haar. Als ze in de dagen die volgen ook veel tijd met zijn vieren doorbrengen, krijgt Lotte het gevoel dat Frank steeds verder van haar afdrijft. Heeft ze zich in hem vergist, of speelt er iets anders?

De cover

Op de cover is een jonge vrouw te zien. Ze heeft een rode avondjurk aan en ze staat op een balkon. Voor mijn gevoel is dit Lotte die uitkijkt over het mooie Cuba. De cover past goed bij het verhaal.

De auteur

Noortje Brink (1978) werd geboren in Nijmegen, waar ze nog altijd woont met haar man en twee kinderen. Ze houdt van wandelen en afspreken met haar vriendinnen en leest het liefst thrillers en spannende verhalen.

Het verhaal

Ook al kennen Lotte en Frank elkaar pas zes maanden, nu Lotte zwanger is hebben ze ervoor gekozen om nu al te trouwen. Door alle drukten hebben ze al een tijdje geen echt goede gesprekken gehad en Lotte hoopt dat, nu ze in Cuba op huwelijksreis zijn, daar verandering in komt. Maar als ze in het vliegtuig naar hun bestemming zitten valt het Lotte op dat Frank raar gedrag vertoond. Frank wil het liefste tijd doorbrengen met Bianca en Gert-Jan, hun reisgenoten. Maar waarom? En waarom wil hij geen qualitytime met haar? Lotte merkt aan alles dat er iets niet klopt. Is Frank wel degene die hij zegt dat hij is?

Mijn mening

Noortje Brink behoort ondertussen tot één van mijn favoriete auteurs. Zo las ik eerder onder andere ‘Waddenstorm‘, ‘Dun ijs‘ en ‘Schaduwdag‘ van haar hand. Elke keer is het weer een feest om een verhaal op mijn reader te mogen zetten van deze auteur.

Het verhaal start met een proloog waarin te lezen is dat een vrouw paniek en angst heeft. Ze staat tegen een muur aan en ze krijgt een klap in haar gezicht, waarna ze knock-out gaat. Wat ook duidelijk wordt, is dat ze zwanger is. Mij is het eigenlijk meteen duidelijk wie dit is. Ik wil wel snel verder lezen, want ik wil weten wat hier precies aan de hand is.

Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit de verschillende personages. De hoofdstukken heeft Brink weer redelijk kort gehouden en hierdoor blijf je verder lezen. Het verhaal staat, zoals we weten van haar vorige verhalen, niet bol van de spanning, maar dit vind ik persoonlijk geen probleem. Want eigenlijk vanaf het moment dat ze in het vliegtuig zitten, merk je al snel dat er iets niet klopt, ook al kon ik niet direct zeggen wat er niet klopte. Ook door dit gegeven bleef ik maar door lezen in Hotel Havana.

De verhalen van Noortje Brink staan bij het lezend publiek bekend als makkelijk te lezen verhalen. Spannende verhalen met een randje romantiek. Ook al ben ik niet zo van het in hokjes denken, maar als ik zou moeten kiezen zou ik het liever in het vakje Cosy Crime plaatsen. Zoals onze vaste volgers wel weten lees ik graag boeken die onder dit genre vallen.

Ik heb het al eens eerder, in een recensie over een verhaal van Noort Brink, gezegd, voor mij is dit een auteur die echt in het rijtje van Suzanne Vermeer en Nan Adams past. Daarom zou het denk ik ook een schot in de roos zijn als er fysieke boeken van deze verhalen gaan verschijnen. En nu zag ik dat haar uitgever overstag is gegaan bij collega auteurs. Dus ik blijf hard duimen dat toekomstige verhalen van Brink ook in paperback gaan verschijnen, want ik denk dat ze dan nog een breder publiek kan bereiken.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig geworden naar dit verhaal? Lees dan zeker het inkijkexemplaar op Bol.com.

Blogtour

Loft Books heeft eindelijk ook de stap genomen om een blogtour te organiseren. Dat vinden wij natuurlijk super leuk en doen daar natuurlijk graag aan mee. Er zijn naast onze recensie ook nog een aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de kanalen van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Hotel Havana
Auteur: Noortje Brink
Uitgever: Loft Books
Aantal pagina’s e-book: 154
ISBN e-book: 9789047206576
Prijs e-book: € 2,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com, Bruna of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge