Noël Ummels – Genocide à gogo


Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Met het eindexamen in zicht sluiten twee gymnasiasten een destructieve vriendschap. Ricky probeert te ontsnappen aan de toekomst die zijn vader voor hem heeft uitgestippeld: farmacie studeren en daarna de apotheek overnemen. Zîlan droomt er juist van in de voetsporen te treden van zijn vader, een held in de strijd voor een onafhankelijk Koerdistan, maar hij ontbeert diens moed en charisma. In plaats van elkaar te helpen in deze turbulente fase van hun jeugd, versterken ze elkaars frustraties. Als hun illusies definitief in duigen vallen, dreigen Ricky en Zîlan wraak te nemen op de wereld met wat zij ten tonele willen voeren als conceptuele kunst: een schietpartij op hun school in Zuid-Limburg.

Ik zag de titel van dit boek voorbijkomen op Hebban, bij het onderwerp Spanning in 12 provincies. Omdat het boek zich in Hoensbroek afspeelt, niet ver hier vandaan, leek het me extra leuk om dit boek te lezen.Ik las dat het keurige Sint Jan in Hoensbroek niet echt blij werd van dit boek, dus hierdoor werd ik extra geprikkeld om dit boek te lezen. Echter ik werd behoorlijk teleurgesteld. Ik kon mijn aandacht niet goed bij het verhaal houden en had regelmatig het idee wanneer begint het boek nu eindelijk echt. Echter dat was ongeveer bij het laatste hoofdstuk en daar begon ook de spanning pas een beetje. Van te voren lees je vooral over hoe Ricky en Zîlan samen tijd doorbrengen, de zoektocht van Zîlan naar zijn vader, de contacten met de PKK en hoe Zîlan heimelijk verliefd is op de vriendin van Ricky. Ik vond er weinig diepgang in het boek zitten en het boek gaf me het gevoel dat ik steeds net niet in het verhaal zat. Het boek telt maar 159 pagina’s, dus hierdoor heb ik het boek ook uitgelezen. Ik denk dat, als het boek meer pagina’s had geteld, ik het wellicht aan de kant had gelegd.

Gegevens van dit boek:
Titel: Genocide à gogo
Auteur: Noël Ummels
Uitgeverij: Gopher B.V.
Aantal pagina’s Paperback: 159
ISBN Paperback: 9789051798319
Prijs Paperback: € 15,00

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge