No phone

Ik ontving van Lantaarn Publishers het boek “No phone” om er een recensie over te schrijven. Hier wil ik Lantaarn Publishers natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterkant van dit boek: Look up! We hebben 763 Facebookvrienden, maar zien onze droomvrouw of -man in de trein over het hoofd doordat we de hele tijd op ons mobieltje zitten te staren. We vegen voortdurend met onze vinger over het scherm omdat we bang zijn om iets te missen, maar daardoor missen we juist het echte leven. We zitten of staan twee uur per dag naar onze smartphone te staren. We zouden deze tijd ook anders kunnen benutten, bijvoorbeeld voor ontspanning, het bedenken van nieuwe ideeën of voor een gesprek met iemand, zonder daarvoor een mobieltje te gebruiken. In dit boek staan 100 originele ideeën voor wat we zouden kunnen doen in plaats van de hele tijd op ons mobieltje te tikken.

Het nieuwe jaar is net begonnen en bijna iedereen heeft wel goede voornemens. Jij ook?

Mocht een van je goede voornemens zijn dat je minder met je telefoon bezig wilt zijn en meer in de echte wereld aanwezig wilt zijn, dan heb ik een handig hulpmiddeltje voor je. Het boek “No Phone” bevat 100 originele ideeën die je kunt doen in plaats van spelen met je telefoon.

Ik betrap mezelf er al regelmatig op dat ik denk oh nog even dit op de telefoon, of nog even daar kijken. Hoe verslavend werken al die apps op je telefoon wel niet. Dus ja, ook ik wil die telefoon eens wat vaker in de hoek gooien en meer afleiding vinden in andere dingen. Gelukkig ben ik nog niet zo erg dat ik bij de bushalte, in de bus of trein enz. continue met mijn telefoon in de handen sta of zit. Maar ik ben wel iemand als ik iets op tv kijk dat ik tijdens de reclame even snel op mijn telefoon kijk. Of tijdens het lezen, tussendoor steeds even de telefoon pak. En dan ben ik zo weer een half uur verder. En als ik dan denk wat ik op mijn telefoon gedaan heb, is het vaak ook nog niet echt wat zinnigs. 🙂

Met het boek “No phone” krijg je ideeën aangereikt wat je kunt doen in plaats van de telefoon te gebruiken. Enkele ideeën zal ik hieronder laten zien, zodat je ook meteen een idee krijgt van de stijl van het boek.

Maar er staan ook dingen in, die sowieso wel handig zijn. Zo vind je er tip nummer 23. Met de tekst om het telefoonnummer van je 3 beste vrienden op te schrijven en van buiten te leren. Ik ken het telefoonnummer van Bryan en 1 nummer van mijn ouders ondertussen wel uit mijn hoofd. Mocht er iets aan de hand zijn, en mijn mobiel mocht niet meer werken, dan kan ik nog altijd iemand bereiken. Maar verder kan ik nummers echt niet meer uit mijn hoofd. Dit komt echt door het gemak van opgeslagen telefoonnummers in de mobiele telefoon. Dus een aantal nummers uit je hoofd leren, vind ik om meerdere redenen wel handig.


Dit boek is leuk om aan een telefoonverslaafde cadeau te doen. Om zo een stille hint te geven dat diegene wellicht iets minder met zijn/haar telefoon bezig moet zijn, maar ook als je zelf besloten hebt om minder met je telefoon bezig te zijn, is het een hartstikke leuk boek om ideeën op te doen wat je allemaal kunt doen.

Gegevens van dit boek:
Titel: No Phone
Uitgever: Lantaarn Publisher
Aantal pagina’s: 96
ISBN: 9789463540049
Prijs: € 8,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bruna & Lantaarn Publishers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge