Nina Verheij – Blinde wraak *Blogtour*

Aangezien wij in het blogteam van Hamley Books zitten, krijgen wij al ruim van te voren te horen welke boeken er gaan verschijnen. Aangezien ik de voorgaande twee boeken uit de Emily Gagliardi-serie met veel plezier gelezen had, wist ik dat ik dit derde deel ook graag wilde lezen. Dus hebben wij ons snel opgegeven voor de blogtour rondom ‘Blinde wraak’ en vandaag mogen wij jullie laten weten wat wij van deze thriller vinden. Wij willen Hamley Books natuurlijk hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Het lijkt een doodnormale ochtend te worden voor de jonge rechercheur Emily Gagliardi. Maar dan vindt ze het lichaam van een vrouw op het dakje naast haar balkon. De vrouw is prachtig neergelegd als Vrouwe Justitia, met een blinddoek, weegschaal en zwaard. Alleen heeft Emily geen idee wie ze is. Moet de rechercheur het lichaam zien als een waarschuwing dat zij zelf de volgende is, of schuilt er een andere reden achter de aanwezigheid van de vrouw? Al snel ontdekken Emily en het team overeenkomsten met de misdaden van een seriemoordenaar uit de jaren negentig.

De cover

Op de cover ligt en jonge vrouw met een blinddoek voor. De cover loopt door naar de achterkant van het boek, dit vind ik altijd extra mooi, waardoor het boek echt een geheel wordt. Doordat de naam van Nina op de cover staat, zou ik dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Nina Verheij (1984) studeerde Nederlands aan de Universiteit Leiden. Ze verdeelt haar tijd tussen schrijven en het verzorgen van online schrijfcursussen. Daarnaast is ze actief als copywriter en online marketeer. Ze woont sinds 2011 in Haarlem.

Het verhaal

Als de jonge rechercheur Emily Gagliardi op een ochtend wakker wordt en op haar balkonnetje wilt ontbijten, is ze meteen goed wakker. Ze vindt het lichaam van een vrouw op het dakje van haar onderbuurvrouw. De vrouw is mooi neergelegd en stelt Vrouwe Justitia voor, ze heeft een blinddoek voor en een weegschaal en een zwaard in de hand. Emily heeft geen enkel idee wie ze is en waarom ze net naast haar balkon ligt. Is dit een waarschuwing dat zij wellicht het volgende slachtoffer is? Of heeft de aanwezigheid van deze vrouw een hele andere reden? Als Emily en het team in de zaak duiken komen ze al snel een zaak tegen uit de jaren negentig waar de vader van Emily nog aan gewerkt heeft.

Mijn mening

Het boek begint met een korte terugblik naar de twee voorgaande boeken. Dit vind ik persoonlijk wel erg prettig, doordat ik een veellezer ben, is het wel altijd fijn als je geheugen even opgefrist wordt als je aan een nieuw deel in een serie begint. Deze terugblikken zijn beknopt, maar bevatten genoeg informatie om de verhalen weer duidelijk voor de geest te halen.

‘Blinde Wraak’ bevat twee verhaallijnen. Een verhaallijn speelt zich in de jaren 90 af, de andere verhaallijn speelt zich af in 2019 (het heden). Door de verhaallijn in het verleden ga je de verhaallijn van het heden ook steeds beter begrijpen. Nina heeft verschillende plotwendingen toegevoegd die ik echt niet aan zag komen en daar houd ik van.

Je zit tijdens het lezen niet echt op het puntje van je stoel, echter is er wel steeds een bepaalde spanning voelbaar in het verhaal. Hierdoor wil je steeds verder lezen, dit in combinatie met de niet al te lange hoofdstukken, zorgt dit er voor dat je echt door het verhaal vliegt.

Nina heeft een beeldende schrijfstijl, en net als in de voorgaande delen ‘Fatale keuze’ en ‘Geheugenspel’ kun je de verschillende locaties zo voorstellen, omdat Nina dit op zo’n manier omschrijft waardoor je het meteen voor je ziet, zonder dat ze ergens te ver uitweidt over de omgeving.

Je leert de bekende personages nog beter kennen en het is haast zonde dat je nu afscheid moet nemen, aangezien dit het laatste deel in de Emily Gagliardi-serie is. Ook de nieuwe personages zijn goed genoeg uitgewerkt, waardoor je ze goed genoeg leert kennen en ze levensecht overkomen. Naar mijn gevoel heeft Nina dit laatste deel zo geschreven dat ze, mocht ze hier interesse in hebben, er nog altijd een vervolg kan komen, waar ik natuurlijk stiekem toch op hoop, want van mij mag Emily nog een hoop avonturen gaan beleven.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op bol.com.

Blogtour

Bij de boeken van Hamley books doen we eigenlijk altijd mee aan de blogtours rondom de nieuw verschenen boeken. Dit is bij ‘Blinde wraak’ natuurlijk ook het geval. Er zijn naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers die aandacht aan dit boek gegeven hebben. Ga zeker ook eens een kijkje nemen op de website van deze bloggers.

Gegevens van dit boek:
Titel: Blinde wraak
Serie: Emily Gagliardi
Auteur: Nina Verheij
Uitgever: Hamley Books
Aantal pagina’s paperback: 499
Aantal pagina’s e-book: 300
ISBN paperback: 9789464208504
ISBN e-book: 9789464208511
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 10,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge