Nicola May – Welkom in Ferry Lane *Blogtour*

In de catalogus van uitgeverij Zomer & Keuning zagen we dat Nicola May weer een nieuwe serie uit ging brengen. Aangezien ik heel erg genoten heb van de Cockleberry Bay-serie was ik natuurlijk ook weer benieuwd naar deze nieuwe serie. Nadat ik de korte inhoud gelezen had, wist ik dat dit wel weer eens een heerlijke ‘weglees’ serie zou kunnen zijn, dus ik heb de uitgever gemaild en niet lang erna kregen we de vraag of we mee wilden doen aan de blogtour rond deze serie. En dat zagen wij zeker wel zitten. Wij ontvingen het boek dan ook voor verschijning in onze brievenbus. Hier willen we uitgeverij Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: In het dorpje Hartmouth, midden in het mooie Cornwall, droomt de 33-jarige Kara van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Ze is gelukkig me haar leven, totdat haar vriend vreemdgaat en haar spaargeld jat. Kara dumpt hem en verhuurt de vrijgekomen kamer via Airbnb. De vreemde gasten die ze daar ontvangt, zijn voer voor roddels in het dorp.

Dan krijgt ze een anonieme kaart en een ticket naar New York. Kara staat op het punt te vertrekken om een heleboel te leren over zichzelf, haar leven en hoe ze het wil leven – en misschien, heel misschien, vindt ze ook nog de liefde.

De cover

De cover is voornamelijk geel met enkele getekende huisjes en kraampjes erop. Daarnaast staan er bloemen en planten tussen. Onderaan de cover zie je nog een stukje water. De cover spreekt mij persoonlijk niet zo aan. Echter doordat dit een boek van Nicola May was, werd mijn aandacht toch naar het boek getrokken.

De auteur

Met ‘Welkom in Ferry Lane’ heeft bestsellerauteur Nicola May, bekend van de serie ‘Cockleberry Bay’, een ijzersterk eerste deel geschreven in haar nieuwe hitserie.

Het verhaal

De 33-jarige Kara woont in het dorpje Hartmouth, midden in Cornwall. Ze woont samen met haar vriend Jago, haar kat James Bond en de schildpad Sid Vicious. Haar passie is om met bloemen te werken en ze had graag een opleiding tot bloemist gevolgd, echter ze kan haar alleenstaande vader niet in de steek laten en daarom heeft ze gekozen voor het op één na beste: bloemen verkopen op de markt. Ze probeert te sparen om een mooie reis te maken, maar haar vriend Jago haalt haar spaarpot steeds leeg en als ze dan ook nog merkt dat hij vreemd gaat, zet ze hem buiten de deur. Omdat Kara toch de hypotheek moet betalen, besluit ze een kamer te verhuren via Aribnb. Ze ontvangt er de vreemdste gasten en die zorgen voor genoeg roddels in het dorp.

Dan ontvangt Kara onverwachts een kaart en een ticket naar New York. Ze besluit ondanks haar twijfels toch te gaan en leert hier een hele hoop over zichzelf en ze weet opeens hoe ze verder wil gaan in de toekomst en met wie. Zou haar liefde beantwoord worden?

Mijn mening

Het verhaal begint met een scène waar Kara met haar vriend Jago thuis is. Hier in merk je meteen dat hun relatie de beste tijd gehad heeft en dat blijkt ook verderop in het verhaal. Hierdoor merk je ook meteen dat Kara erg over zichzelf twijfelt en weinig zelfvertrouwen heeft.

Door de beeldende schrijfstijl van May kon ik me Ferry Lane en de verschillende winkeltjes ook echt voorstellen. En ik zou hier zo op vakantie willen om echt rond te lopen in dit leuke dorpje.

Kara sluit je tijdens het lezen echt in je hart. Ik had het gevoel alsof ik zelf alles mee beleefde wat Kara beleefde. Op sommige momenten moest ik echt lachen. Vooral om opa Harry en zijn fratsen. Ook had ik bepaalde personages die ik absoluut niet prettig vond, al bleek er een personage te zijn die toch over het eigen gedrag nadacht en uiteindelijk het gedrag veranderde waardoor diegene toch nog op mijn sympathie kon rekenen.

Tijdens haar vakantietrip vroeg ik me regelmatig af wie hier achter zat. Ik had enkele personages voor ogen, maar dit bleek toch heel anders in elkaar te zitten en dit was een wending die ik absoluut niet aan had zien komen.

Het is duidelijk dat May ook een boodschap wil afgeven met haar boek, namelijk dat je nooit zomaar over iemand moet oordelen zonder het hele verhaal te kennen en dat je altijd je kans moet grijpen om zoveel mogelijk uit het leven te halen. Maar ook wat het met een kind doet, als die op dertienjarige leeftijd plotseling verlaten wordt door één van de ouders. Dit vind ik zelf altijd prettig als er toch een diepere laag in een feelgoodroman zit, waarmee de auteur toch iets mee wil geven tijdens het lezen, zonder dat het verhaal ergens te zwaar of deprimerend wordt. Dit heeft May erg goed onder de knie.

Deze ‘Ferry Lane’-serie ga ik denk ik weer net zo in mijn hart sluiten als de ‘Cockleberry bay‘-serie van deze auteur. Ik vond het dan ook echt jammer toen ik ‘Welkom in Ferry Lane’ dichtklapte en ik kan dan ook niet wachten tot ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane‘ eind november verschijnt. In het tweede deel wordt het verhaal van Star verteld.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

Welkom-in-ferry-lane

Blogtour

Bij de Ferry Lane-serie doen we mee aan de blogtours rondom deze serie. Er zullen naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Ga de komende dagen ook zeker eens een kijkje op hun website nemen om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Welkom in Ferry Lane
Auteur: Nicola May
Serie: Ferry Lane
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Patricia Pos
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN paperback: 9789020545845
ISBN e-book: 9789020545852
ISBN luisterboek: 9789020545869
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs Luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow en te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge