Nicola May – De sterrenhemel boven Ferry Lane *Blogtour*

Aangezien we bij het eerste boek uit de Ferry Lane-serie meegedaan hebben aan de blogtour, werden we gevraagd of we nu ook weer mee wilden doen aan de blogtour en dat zagen wij natuurlijk zitten. We kregen in eerste instantie het manuscript toegestuurd, en een aantal dagen voor verschijning ontvingen wij het boek in de bus. Hier willen we uitgeverij Zomer & Keuning hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Toen Star op zestienjarige leeftijd zwanger raakte dacht ze dat haar leven voorbij was. Nu is ze drieëndertig, moeder van Skye en runt ze een succesvolle sieradenkraam op Ferry Lane Market. Ze is dolgelukkig met haar leven.

Hoewel… een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en werd straalverliefd. Totdat Jack plotseling vertrok, zonder afscheid te nemen. Star doet er alles aan om hem te vergeten en de knappe en lieve Conor geeft haar genoeg afleiding. Maar dan staat Jack opeens weer voor haar neus…

De cover

De cover is in dezelfde stijl als het eerste deel in de serie ‘Welkom in Ferry Lane’, alleen is de achtergrond nu blauw. Dit soort covers, zijn niet geheel mijn ding, maar doordat het in dezelfde stijl is als het eerste deel en de naam van Nicola May erop staat, zou ik hem wel opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Nicola May is een self-made schrijfster, die haar eerste boeken uitbracht in eigen beheer en het schopte tot bestsellerauteur. Haar hartverwarmende en grappige Cockleberry Bay-serie was een grote hit in Nederland en Vlaanderen.

Het verhaal

Star is op zestienjarige leeftijd zwanger van haar dochter Skye. Op dat moment dacht ze dat haar leven voorbij was. Ondertussen is ze drieëndertig en ziet haar leven er een stuk rooskleuriger uit. Ze is moeder en runt haar succesvolle sieradenwinkel en kraam op Ferry Lane.

Maar een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en ze werd meteen verliefd. Maar Jack vertrekt na één dag weer en laat niks meer van zich horen. Maar ze leert gelukkig de lieve en knappe Conor kennen. Hij zorgt voor genoeg afleiding, maar toch blijft ze regelmatig aan Jack denken. Waarom kan ze hem niet gewoon vergeten? En dan staat Jack opeens voor haar neus…

Mijn mening

Toen we het boek ontvingen, zag ik dat er een quote van mij op het boek stond, dit is voor een recensent toch altijd extra leuk en ik was dan ook aangenaam verrast.

Ik was erg benieuwd hoe dit boek zich zou ontwikkelen. Hoofdpersonage Star hebben we natuurlijk al leren kennen in het eerste deel van de Ferry Lane serie, al was ze daar niet het hoofdpersonage. Ook komen we weer genoeg personages uit het eerste deel tegen en dat maakt een serie altijd erg leuk. Maar ook komen er een aantal nieuwe personages aan bod. De bekende personages leer je nog wat beter kennen en de nieuwe personages zijn diep genoeg uitgewerkt, waardoor ze levendig neergezet worden. Ik had alleen onder het lezen mijn vraagtekens soms bij Conor en die heb ik na het lezen nog steeds. Het wordt naar mijn gevoel niet helemaal duidelijk waarom hij onderdak nodig heeft en er blijft een beetje een mysterieuze sfeer om hem heen hangen.

Nicola geeft ook, zoals meestal in haar boeken, ook weer een boodschap mee. Ze laat duidelijk merken dat je aan de ene kant graag wilt weten wie je ouders zijn, maar aan de andere kant blijft de gene die je opvoedt toch het belangrijkste. Ik kan dit altijd waarderen als een auteur toch iets extra’s in haar boek stopt. En dat is bij dit boek, zoals gezegd ook het geval.

Wat ik wel soms een beetje gekunsteld over vond komen, is de reacties van personen als er heftige dingen gebeuren, (ik kan niet vertellen wat ik precies bedoel, maar als je het boek leest, zul je waarschijnlijk precies weten wat ik bedoel) die dan achteraf anders blijken te zijn en daar wordt dan heel makkelijk overheen gestapt. Ik weet niet of ik dat zo makkelijk zou kunnen. Je wereld wordt eerst op de kop gezet door de ene mededeling en dan blijkt het toch anders te zijn en dat gaat dan zonder problemen. Voor mijn gevoel een beetje vreemd. Maar dit is een klein detail, en verder heb ik dit boek weer met veel plezier gelezen en het was dan ook sneller uit dan verwacht.

Wat ik ook een erg leuk detail vond, is dat ze op een bepaald moment ook even terug verwijst naar Cockleberry Bay. Dat zorgde wel even voor een grote glimlach op mijn gezicht. Ik kan het altijd waarderen als een auteur dit soort dingetjes in zijn boek verwerkt.

Gelukkig is dit nog niet het laatste deel van deze serie. In mei 2022 verschijnt het derde deel in de serie ‘De regenboog naar Ferry Lane‘. Hierin speelt kunstenares Glanna een hoofdrol. Wat ik een beetje jammer vind, is dat dit personage in de eerste twee delen nog geen rol gespeeld heeft.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

De-sterrenhemel-boven-ferry-lane

Blogtour

Bij de Ferry Lane-serie doen we mee aan de blogtour rondom deze serie. Er zullen naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Ga de komende dagen ook zeker eens een kijkje op hun website nemen om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: De sterrenhemel boven Ferry Lane
Serie: Ferry Lane
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Patricia Pos
Aantal pagina’s paperback: 318
Aantal pagina’s e-book: 289
Verteller luisterboek: Chava voor in ’t Holt
Duur luisterboek: 08:52:31
ISBN paperback: 9789020545814
ISBN e-book: 9789020545821
ISBN luisterboek: 9789020545838
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 9,99
Prijs Luisterboek: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge