Nicola May – De regenboog naar Ferry Lane *Blogtour*

We werden door Zomer & Keuning benaderd of we ook bij dit derde deel van de Ferry Lane serie mee wilden doen aan de blogtour. Aangezien de voorgaande twee delen erg leuk waren, hoefden we hier niet lang over na te denken, en hebben we volmondig ja gezegd. We ontvingen al snel een digitaal vooruitleesexemplaar en nog voor de verschijningsdatum ontvingen we het fysieke boek op onze deurmat. Hier willen we Zomer & Keuning uiteraard hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Kunstenares Glanna – in het dorp en de wijde omtrek bekend als ‘de regenboogkunstenaar’ – runt de Hartmouth Gallery op de markt van Ferry Lane. Na haar gebroken hart probeert ze te accepteren dat ze weer single is, maar Cupido heeft heel andere plannen: Glanna wordt door de liefde getroffen: En hard ook! De mysterieuze kunstenaar en kluizenaar Isaac brengt haar hoofd op hol. Is Glanna hier al wel klaar voor?

Om niet de hele tijd aan Isaac te denken, organiseert ze een tekencursus met naaktmodellen, wat leidt tot de nodige roddels in het dorp. Dan staat opeens haar ex en grote liefde Oliver op de stoep. Ligt er geluk aan het einde van de regenboog?

De cover

De cover is in dezelfde stijl als de twee voorgaande delen ‘Welkom in Ferry Lane‘ en ‘De sterrenhemel boven Ferry Lane‘ alleen is de achtergrondkleur nu zalmkleurig. Dit soort covers, zijn niet geheel mijn ding, maar doordat het in dezelfde stijl is als de voorgaande delen en de naam van Nicola May erop staat, zou ik hem wel opgepakt hebben in de boekhandel.

De auteur

Nicola May valt op met haar recht voor z’n raap-humor en sprankelende personages. Haar vierdelige Cockleberry Bay-serie is een bestseller en ook met haar Ferry Lane-serie weet ze de lezersharten te veroveren. ‘De regenboog naar Ferry Lane’ is het afsluitende deel van deze hartverwarmende feelgoodserie.

Het verhaal

In dit derde deel volgen we Glanna. Ze heeft een moeilijke tijd achter de rug en in deze moeilijke tijd heeft ze ook haar relatie beëindigt. Hier heeft ze eigenlijk spijt van, maar wat gebeurd is, is gebeurd. Om een nieuwe start te maken is ze verhuisd en sinds twee jaar woont ze aan de markt van Ferry Lane en runt ze hier ook de Hartmouth Gallery met veel plezier. Het leven lacht haar weer toe. Op het eiland woont ook de mysterieuze kunstenaar Isaac Benson, waar Glanna al jaren tegenop kijkt. Eindelijk krijgt ze de kans hem te ontmoeten en ze valt als een blok voor hem, maar is het wel liefde? Of is vriendschap belangrijker.

Om wat afleiding te hebben organiseert Glanna een tekencursus waar ze elkaars naaktportret gaan tekenen, wat voor heel wat hilariteit en roddels zorgt. Dan neemt Oliver, haar ex en grote liefde, contact met haar op. Hij had toch een nieuwe vriendin? Of zou hij ook nog gevoelens hebben…?

Mijn mening

Ik had mij erg verheugd om weer terug te gaan naar Ferry Lane. De eerste twee delen hadden mij zoveel plezier met lezen gegeven, dat ik uitkeek naar ‘De regenboog naar Ferry Lane’. Ik merkte echter wel dat ik heel erg in het verhaal moest komen. Glanna kon ik niet echt plaatsen, want volgens mij had ze niet echt een rol gespeeld in de voorgaande delen. Dat vind ik wel jammer, want hierdoor miste ik een beetje de connectie met de voorgaande delen. Natuurlijk komen de personages uit de voorgaande delen ook wel voor in het boek, maar minder. Dit boek is naar mijn gevoel ook heel goed losstaand te lezen. De personages die voorbijkomen en die een rol spelen worden goed voorgesteld en je mist geen belangrijke informatie als je de voorgaande twee delen niet gelezen hebt. Al is dat natuurlijk wel zonde, want ik vind persoonlijk, dit derde deel net iets minder leuk dan de twee voorgaande delen, al las ik deze ook razendsnel uit, omdat ik steeds verder wilde lezen.

Het verhaal draait deze keer om Glanna. Glanna is kunstenares en heeft twee jaar geleden de mogelijkheid gekregen om de Hartmouth Gallery uit te baten. Hier legt ze haar ziel en zaligheid in. En ze merkt dat ze haar leven echt weer op de rit heeft. Ze geniet van het rustige dorpje en is blij dat ze het drukke Londen achter zich gelaten heeft.

Lange tijd draait het verhaal om Glanna en Isaac. Worden ze een stel of staan hier toch te veel obstakels in de weg? Ik had eigenlijk al vrij snel door hoe het in elkaar zat en welke kant het op ging, echter was het toch fijn om te lezen. Ook de diepere laag, van verborgen verdriet, vertrouwen en vriendschap zijn erg goed uitgewerkt. Dit heeft May erg mooi en subtiel verwerkt, zonder dat het ergens te zwaar of te verdrietig wordt.

Ook laat ze duidelijk zien dat je iemand soms moet vergeven, en dat diegene van zijn fouten kan leren. Dat iemand ook een tweede kans verdient. Dit is toch wel kenmerkend voor de boeken van Nicola May. Het is een feelgood, maar ze durft hier ook onderwerpen in te verwerken waar je wel even over na moet denken. Wat zou je bijvoorbeeld zelf in die situatie doen?

Wat ik persoonlijk altijd erg leuk vindt, is dat May eigenlijk altijd wel honden een rol laat spelen in haar series. Bij Cockleberry Bay was dat natuurlijk Hot, en in dit verhaal waren dat Beethoven en Banksy en vooral Banksy speelt een belangrijke rol voor Glanna. Banksy staat altijd aan haar zijde en ze neemt hem altijd mee en in moeilijke situaties zoekt ze steeds even lichamelijk contact met Banksy, om zo haar rust terug te krijgen. Erg leuk om te lezen.

Ondanks dat ik de connectie met de voorgaande delen wat miste, heb ik het boek met plezier gelezen en vind ik het jammer dat we afscheid moeten nemen van het leuke marktje op Ferry Lane. Maar ik weet zeker dat Nicola May ons weer met een nieuwe serie weet te verrassen en ik kijk er in ieder geval weer naar uit.

Leesfragment

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan zeker onderstaand leesfragment.

de-regenboog-naar-ferry-lane

Blogtour

Bij ‘De regenboog naar Ferry Lane’ doen we ook weer mee aan de blogtour rondom dit boek. Er zullen naast onze recensie ook nog een heel aantal andere bloggers aandacht aan dit boek geven. Neem zeker ook eens een kijkje op hun website om hun mening te lezen over dit boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: De regenboog naar Ferry Lane
Serie: Ferry Lane
Auteur: Nicola May
Uitgever: Zomer & Keuning
Vertaald door: Patricia Pos
Aantal pagina’s paperback: 336
Aantal pagina’s e-book: 336
ISBN paperback: 9789020545876
ISBN e-book: 9789020545883
Prijs paperback: € 18,99
Prijs e-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com en Bruna.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge