Nele Neuhaus – Wie wind zaait

Wie wind zaait

Informatie die te vinden is op de achterflap: In het kantoor van WindPro, een bedrijf dat windmolens exploiteert, wordt een nachtwaker dood aangetroffen. Als korte tijd later een boer vermoord wordt die voorzitter is van een burgerinitiatief tegen windmolenparken, gaat rechercheur Pia Kirchhoff op onderzoek uit. De boer blijkt zoveel vijanden te hebben dat bijna iedereen in zijn omgeving verdacht is. Elke verdachte heeft zijn eigen motief en niets is wat het lijkt. Tot er iemand moet boeten.
Wie wind zaait is een intelligente thriller over een actueel thema, waarin Nele Neuhaus opnieuw laat zien dat gewone mensen niet alleen heel gemakkelijk het slachtoffer van een ernstige misdaad kunnen worden, maar dat ze ook in staat zijn om een bloedige moord te plegen.

Ik kreeg de mogelijkheid via uitgeverij Q om dit boek te lezen in ruil voor een recensie. Helaas niet wat ik er van verwacht had.
Het boek kon mijn aandacht niet echt goed vasthouden. Ik vond de beschrijvingen vaak erg langdradig, waardoor ik niet echt in het boek getrokken werd. Het was voor mij het eerste boek van Nele Neuhaus. Ik weet dus niet of het haar schrijfstijl is of dat het alleen in dit boek is. Maar hetgene wat me vooral irriteerde was dat er veelvuldig van de hak op de tak gesprongen werd. Iedere keer een stukje gezien vanuit een ander persoon gezien wat ik erg verwarrend vond.

Nadat ik de achterflap van het boek gelezen had sprak het boek me wel erg aan. Dus ik begon ook vol goede moed aan het boek. Echter merkte ik al vrij snel dat het boek me niet echt raakte wat ik toch heel belangrijk vind bij het lezen van een boek.

Gegevens van dit boek:
Titel: Wie wind zaait
Auteur: Nele Neuhaus
Uitgever: Q
Aantal pagina’s: 392
ISBN Paperback: 9789021449999
ISBN E-book: 9789021450001
Prijs Paperback: € 19,95
Prijs E-book: € 9,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge