Nathalie Pagie – De toneelclub

De toneelclub
Informatie die te lezen is op de achterflap: Elin zoekt na een verbroken traumatische relatie haar heil in een nieuwe stad en een nieuwe baan. Ze wil helemaal opnieuw beginnen en haar verleden achter zich laten. Vooral Daniël, haar charmante maar ook gewelddadige ex, wil ze vergeten. Het lijkt haar aardig te lukken: haar baan is uitdagend, en ze besluit haar oude liefde voor toneel nieuw leven in te blazen door zich bij een toneelclub aan te sluiten. Als ze daar echter een oude bekende tegenkomt, wordt ze geconfronteerd met herinneringen die ze liever zou vergeten.Elin komt voor een drastische keuze te staan: als ze niet weer het slachtoffer wil worden, zal ze het heft in eigen handen moeten nemen. Lukt het haar voor eens en voor altijd af te rekenen met haar verleden?

De cover laat een jonge vrouw achter een masker zien. In combinatie met de titel geeft me dit het gevoel dat het over een toneelstuk met maskers geeft maar aan de andere kant alsof iemand iets te verbergen heeft.

Elin is verhuisd naar een nieuwe stad om haar traumatische gebeurtenissen te vergeten. Gaandeweg het boek wordt duidelijk wat ze allemaal meegemaakt heeft. Dit houdt het spannend. Ze wil in deze nieuwe stad opnieuw beginnen en dat lukt op het eerste moment goed. Ze ziet een flyer voor een toneelclub en besluit hier ook aan mee te gaan doen. Echter op de eerste avond van de toneelclub haalt haar verleden haar in en wordt ze toch geconfronteerd met dingen uit haar verleden. Op een bepaald moment besluit Elin dat ze af wil rekenen met haar slachtofferrol en dat ze het leven in eigen handen wil hebben. Hier in slaat ze een beetje door.

Het boek leest door de korte hoofdstukken erg makkelijk. En wil je blijven lezen. Dit zorgt er voor dat je erg snel door het boek heen leest. In het begin heb ik niet echt het idee dat ik in een thriller aan het lezen was. Echter op het moment dat Elin besluit haar leven in eigen handen te nemen merk je dat de spanning toeneemt en wordt het boek toch behoorlijk spannend. Het lijkt erg voor de hand te liggen wat er gebeuren gaat, echter weet de schrijver me toch nog een paar keer op het verkeerde spoor te zetten. Wat het lezen natuurlijk extra leuk maakt.

Dit boek nodigt, door de vlotte schrijfstijl en de originele opbouw, zeer zeker uit om het volgende boek van Nathalie Pagie te gaan lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: De toneelclub
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 240
ISBN Paperback: 9789022566886
ISBN E-book: 9789460236792
Prijs Paperback: € 9,50
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge