Nathalie Pagie – Paradijsvogels

Paradijsvogels

Informatie die te lezen is op de achterflap: De eigenzinnige journaliste Tara Linders vertrekt naar Aruba voor een commerciële reportage over jonge succesvolle carrièrejagers. Als ze een Vlaams meisje ontmoet dat in nood verkeert, stuit ze op een compleet ander verhaal. Met hulp van haar collega Diego Martinez gaat Tara op onderzoek uit en ontdekt ze dat het eiland ook duistere kanten herbergt. Samen trekken ze een grotere beerput open dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden: het luxe eilandleven blijkt niet meer dan een zeepbel. Als de bewoners zich tegen haar keren, zal ze moet vechten voor haar leven. 

Het boek gaat over de hoofdpersonen Tara Linders en Diego Martinez, die beiden werkzaam zijn bij “De Dageraad”.  Het gaat met De Dageraad niet zo goed waardoor Benno een opdracht had aangenomen waarvoor Tara een aantal commerciële artikelen over Aruba moet schrijven en naar Aruba vertrekt.

Hier blijkt echter dat het eiland meer is dan “one happy island”. En als eigenzinnige journaliste kan ze niets anders doen dan ook dat onderzoeken, waardoor ze nog problemen krijgt om de opdracht waarvoor ze naar Aruba is gevlogen af te krijgen, echter dit blijkt achteraf niet zo’n probleem.

Het boek bestaat uit 88 korte hoofdstukken, waarbij sommige hoofdstukken schuingedrukt zijn en het vanuit een andere persoon geschreven is, het is lange tijd niet duidelijk wie dit schrijft en dat houdt het boek nog een beetje spannend, want verder vond ik het boek in het begin niet heel spannend. Het duurde een hele tijd voordat het boek spannend werd. Bij ongeveer de laatste 20 hoofdstukken had ik het idee dat de spanning eindelijk opgebouwd werd en had ik ook eindelijk het gevoel dat ik door wilde lezen. Hier kom je ook erachter wie de schuingedrukte stukken geschreven heeft en dat zat toch anders in elkaar als wat ik dacht. Dat vond ik wel leuk dat ik toch op het verkeerde been gezet was door de schrijver.

Soms zaten er wel heel erge toevalligheden in het verhaal. Ana die op een erg onverwachte plek komt net op het moment dat Tara ook daar is. Tara die niks meer van zich laat horen net dat ze afgesproken hebben dat ze iedere dag zou bellen. Enz.. Het boek laat je ook met sommige vragen zitten, echter wellicht worden die in een vervolg beantwoord, want er zou een reeks komen over Tara en Diego. Ik hoop dat Nathalie Pagie, dan de spanning iets eerder in het boek weet op te bouwen.

Tot nog toe vind ik het debuut van Nathalie Pagie, De Toneelclub nog steeds het beste werk van haar, en kunnen de andere boeken (dit boek en De Campus) niet tippen aan haar debuut, helaas. Echter de boeken zijn nog steeds interessant genoeg dat ik ook nu weer nieuwsgierig ben naar een nieuw boek van Nathalie Pagie, al is het ook omdat ik weet dat ze de spanning eerder in een boek kan opbouwen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Paradijsvogels
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 320
Aantal pagina’s e-book:274
ISBN Paperback: 9789022573525(oktober 2015) / 9789022577370 (mei 2016)
ISBN E-book: 9789402304893
Prijs paperback: € 10,00(oktober 2015) / € 13,99 (mei 2016)
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge