Nathalie Pagie – Casa Familia

Informatie die te lezen is op de achterflap: Een survivalweekend in de Belgische Ardennen lijkt voor journaliste Tara Linders de uitgelezen kans om haar nieuwe collega’s beter te leren kennen. Alleen heeft ze een bloedhekel aan survival en in groepen is ze ook niet op haar best. Liever gaat ze in haar eentje op pad om de omgeving te verkennen. Voor haar vaste partner Diego Martinez is het weekend de perfecte afleiding van zijn problemen thuis; hij stort zich vol overgave op de activiteiten.

Als Tara zich bemoeit met een knokpartij in de plaatselijke kroeg, ontmoet ze een paar ongure types die overduidelijk geen pottenkijkers kunnen gebruiken. Wat hebben ze te verbergen? En wat speelt er in het leegstaande ziekenhuis in het bos? Tara en Diego gaan op onderzoek uit. De lugubere vondst van een kinderhand leidt al snel naar het Spaanse Andalusië, waar het brein achter de operatie zich schuilhoudt. Lukt het Tara en Diego hem te vinden voordat er nog meer slachtoffers vallen?

Sinds 18 april is Casa Familia verkrijgbaar. Het nieuwste boek van Nathalie Pagie. Aangezien ik de andere boeken van haar ook gelezen had, wilde ik deze ook erg graag lezen. Bryan kreeg het boek als recensie-exemplaar, dus toen hij het boek uit had, was dat voor mij het moment om gelijk dat boek op te pakken en te gaan lezen.

De cover laat een wit huis aan het strand zien, met een meisje met lang haar wat over het strand rent. In eerste instantie vond ik de cover goed bij de titel en de korte inhoud van het boek passen. Echter nu ik het verhaal helemaal gelezen heb, vind ik de cover minder passen. De Casa Familia lag niet zo kort aan het strand volgens mij… En als dat meisje, die over het strand rent, Tara moet voorstellen, dan had ik haar liever met rood haar gezien, zoals ze volgens het verhaal uitziet.

Dit boek is een vervolg op het boek “Paradijsvogels” die ik eerder gelezen heb. Ook hier spelen Tara Linders en Diego Martinez weer een hoofdrol. De krant “De Dageraad” waar Tara en Diego voor werken, is gefuseerd met de Belgische krant “De Gazet”. Om elkaar beter te leren kennen is er een survival-weekend georganiseerd in de Ardennen. Dit is voor Diego het ideale moment om fanatiek mee te doen en zijn problemen thuis te vergeten. Voor Tara houdt hier echt niet van. Zij zou het liefst thuis bij haar hond Huub zijn en houdt zich het liefst afzijdig en als het even kan, doet ze ook niet mee aan het survival-weekend en trekt ze haar eigen plan. Hierdoor komt ze ook weer een zaak op het spoor. Wat heeft de cafébaas te verbergen, die ze te hulp wil schieten? En wat verbergt hij bij het verlaten ziekenhuis?

Het verhaal begint heel rustig met een survivalweekend in de Ardennen waar we Tara als vanouds leren kennen als degene die zich altijd een beetje afzijdig houdt. Ik merk dat ik vrij snel weer in het verhaal zit, maar ik heb niet echt het gevoel dat het heel spannend is. Het is geen spanning dat ik op het puntje van mijn stoel zit, zeg maar. Echter blijf ik wel geboeid lezen, en blijven er genoeg raadsels over om het boek interessant te vinden. Al vind ik,  dat de hoofdstukken erg beknopt zijn, en zeker in het begin, best iets verder uitgewerkt hadden mogen worden. Door de hele korte hoofdstukken leest het boek wel makkelijk en snel. En had ik ook regelmatig zoiets, oh nog even een pagina, want dan was het hoofdstuk alweer af.
Als Tara besluit naar Andalusië te gaan, merk ik dat het boek in een stroomversnelling komt. En vind ik het boek beter worden. Net alsof ik dan meer in het verhaal zit. Het verhaal houdt me bezig en de tweede helft van het boek las ik dan ook in een ruk uit. Dus ondanks dat ik het begin persoonlijk wat beknopt vond, heb ik dit boek met veel plezier gelezen en vind ik dit een van de beter boeken van Nathalie Pagie.

Gegevens van dit boek:
Titel: Casa Familia
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 281
ISBN Paperback: 9789022577929
ISBN E-book: 9789402307801
Prijs paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 7,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge