Nathalie Pagie – De campus

De campus

Informatie die te lezen is op de achterflap: Cleo van Laerhoven gaat vijf maanden studeren aan de University of Alberta in Canada. Ze heeft het aanvankelijk enorm naar haar zin, tot een van Cleo s docentes op een ochtend dood wordt aangetroffen. De politie denkt in eerste instantie aan zelfmoord. Maar als korte tijd later ook haar assistente op gruwelijke wijze sterft, wordt er een moordonderzoek gestart en slaat de sfeer op de campus om.En niet alleen de sfeer: na een prachtige Indian summer verdwijnt de wereld onder een dik pak sneeuw en daalt de temperatuur tot ver onder het vriespunt. Cleo raakt verstrikt in een web van intriges, waarin niemand is wie hij lijkt te zijn. Lukt het haar de Canadese kou te trotseren en de campus levend te verlaten?

De cover doet me inderdaad gelijk aan kou denken door de haren die naar de kant waaien krijg ik een gevoel van een ijzig koude wind. De kou gaat ook nog een grote rol spelen in het verhaal. Dus ik vind de cover goed bij het verhaal passen.

Cleo is een studente die voor 5 maanden gaat studeren in Canada om vooral onder het strenge regime van haar vader uit te komen en zo op eigen benen te staan. In eerste instantie bevalt het haar goed op de universiteit maar als een van de docentes van Cleo dood gevonden wordt, word Cleo nieuwsgierig en gaat ze zelf op onderzoek uit. Als een aantal dagen later de assistente van haar docente, Stephanie, vermoord wordt terug gevonden komt Cleo zelf in de problemen doordat ze de politie op het spoor van Stephanie gezet heeft.
Cleo gaat zelf op onderzoek uit en hierdoor wordt het verhaal een beetje ongeloofwaardig want Cleo doet dingen die je naar mijn idee niet doet als je verdachte bent in een moordonderzoek. Echter als je deze ongeloofwaardigheden op de koop toe neemt, blijft er een leuk verhaal over wat prettig wegleest. De korte hoofdstukken zorgen er wel voor dat je het boek makkelijk leest en iedere keer denkt ik lees nog even verder.

De Campus kan echter niet tippen aan het debuut van Nathalie Pagie. En hopelijk wordt het derde boek van haar weer net zo goed als De Toneelclub.

Gegevens van dit boek:
Titel: De campus
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgeverij: Boekerij
Aantal pagina’s Paperback: 256
Aantal pagina’s E-book: 306
ISBN Paperback: 9789022579091
ISBN E-book: 9789460239823
Prijs Paperback: € 10,00
Prijs E-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge