Nathalie Pagie – Camping Oosthoek

Yes! Dacht ik, toen er een nieuwe thriller van de hand van Nathalie aangekondigd stond. Ik ben een echte Pagie-fan, dus ging mij boekenhart meteen sneller kloppen. Na dat ik de korte inhoud had gelezen wist ik dat dit wel eens een Koukleum-boek kon zijn. Na een mailtje naar de uitgeverij ontvingen wij niet veel later een positief antwoord en rond de verschijningsdatum stond de postbezorger dan ook aan de deur met een recensie-exemplaar van ‘Camping Oosthoek’. Hier willen wij uitgeverij Boekerij natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Als echtscheidingsadvocate Diana van Assendelft onverwacht haar kapitale villa wordt uitgezet en met drie kinderen op de verloederde camping Oosthoek in Brabant terechtkomt, staat haar wereld op zijn kop. Haar man John blijkt torenhoge schulden te hebben waar zij niets vanaf wist. Hem om opheldering vragen gaat niet, want John is spoorloos verdwenen. Dan ontvangt ze een briefje waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist voor zijn vrijlating. Diana is de wanhoop nabij. Waar haalt ze dat geld vandaan?

Criminele campingbaas Franco Bergmans biedt uitkomst: hij is bereid bij te springen in ruil voor een riskante klus die Diana voor hem mag opknappen. Diana zet voet in een wereld waarin ze beter blijkt te passen dan ze ooit had kunnen vermoeden. Met haar verborgen talenten maakt ze snel naam als ijskoude ‘Lady’. Dan is het losgeld verdiend en lijkt Johns terugkeer nabij. Maar wil Diana nog wel terug naar haar normale leven?

De cover

Op de cover is een oude caravan te zien. Hij is omringt door hoge kale bomen. Ook liggen er veel bladeren op de grond en voor mijn gevoel is het herfst. De cover geeft mij een Unheimisch-gevoel. De quote op de cover maakt mij nieuwsgierig. Nu, na het lezen van dit boek, vind ik de cover een schot in de roos en past hij goed bij het verhaal.

De auteur

Nathalie Pagie (1974) debuteerde in 2013. Inmiddels heeft ze vele bestsellers op haar naam staan, waaronder de winterthrillers IJsengel, Noordkaap en Helsinki en de succesvolle Tara en Diego-serie. Ook is ze tweevoudig winnaar van de ThrillZone Award voor Beste Nederlandse Thriller.

Het verhaal

Diana van Assendelft heeft een goede baan als echtscheidingsadvocate en woont, samen met haar man John, en hun kinderen, in een grote kapitale villa. Het leven lacht hun toe. Maar als Diana plotseling haar villa uitgezet wordt, krijgt ze te horen dat haar man grote schulden heeft. Als ze John ermee wil confronteren blijkt hij verdwenen te zijn. Diana komt terecht op een gure camping in Brabant. Als ze niet veel later een briefje ontvangt waarin tien miljoen euro losgeld wordt geëist, weet Diana het zeker, haar man is ontvoerd! Maar waar haalt ze zo snel zoveel geld vandaan?

Franco Bergmans, de campingbaas van Camping Oosthoek, waar Diana en haar kinderen tijdelijk verblijven, weet wel raad en kan Diana wel helpen. Daarvoor moet Diana wel een riskante klus doen. Vanaf dat moment begeeft Diana zich op crimineel gebied en zet ze voet in een donkere wereld. Al snel wordt het duidelijk dat Diana voor deze wereld gemaakt is en ze krijgt de naam ‘The Lady’. Als ze het gevraagde losgeld bij elkaar heeft verdiend, en John op vrije voet komt, weet Diana alleen niet of ze nog wel terug wil naar haar saaie leventje als advocate…

Mijn mening

Voor mij is het altijd een feest als er weer een nieuwe boek, van de hand van Nathalie, verschijnt. Zo ook deze keer. Het boek ontvingen wij al bij de verschijning, maar aangezien wij op volgorde van binnenkomst lezen, moest het boek even wachten. Maar toen ik kon beginnen in dit boek was ik niet meer te stoppen en wilde ik constant door lezen.

Het boek begint meteen spannend. John, Diana en hun kinderen wonen in een grote villa. Als plotseling de deurwaarder en de politie aan de deur staat weet Diana niet meer wat ze moet doen. Als ze bij John wil informeren blijkt deze spoorloos verdwenen. Ze is radeloos, want waar is John? Uiteindelijk belandt ze op de Brabantse camping Oosthoek, waar ze in contact komt met Franco Bergmans, hij is de eigenaar van de camping. Franco weet wel een oplossing, en hierdoor gaat er een nieuwe, criminele, wereld open voor Diana…

Ik las ergens dat dit boek voor de fans van ‘Penoza’ en ‘Undercover’ is. Dit kan ik volmondig beamen. Pagie weet mij wederom met haar beeldende schrijfstijl te verrassen. Ze heeft ervoor gekozen om ook veelvuldig gebruik te maken van de Brabantse tongval, dit vind ik echt een pluspunt aangezien het op deze manier nog duidelijker wordt dat het verhaal zich in het Brabantse land afspeelt.

Sinds we een abonnement bij Kobo Plus hebben, kijken we, voordat we een nieuw boek gaan lezen ook altijd even of het boek te luisteren is via Kobo Plus. We hebben gemerkt dat het lezen dan intenser is en je je nog beter in het boek kunt inleven. Dus ik heb ook gekeken of er een luisterboek van Camping Oosthoek te krijgen was bij Kobo Plus en dat was het geval…. en weet je wat nog toffer is, Nathalie heeft het luisterboek zelf ingesproken. Doordat ze zelf de auteur is weet ze het verhaal zo te vertellen zoals ze het bedoeld heeft. Daarnaast is het ook nog een voordeel dat ze zelf uit Brabant komt en hierdoor het accent precies weet over te brengen. Hierdoor kon ik mij nog meer naar de camping verplaatsen. Wat mij betreft mag Nathalie meer boeken in gaan spreken, ook van collega auteurs, want ze heeft hier een erge prettige stem voor.

Voor mij persoonlijk is ‘Camping Oosthoek’ de beste thriller, tot nu toe, van Nathalie Pagie. Ik ben benieuwd of ze dit bij een volgend boek weet te overtreffen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan ook onderstaand leesfragment.

Camping-Oosthoek

Gegevens van dit boek:
Titel: Camping Oosthoek
Auteur: Nathalie Pagie
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s e-book: 276
Verteller luisterboek: Nathalie Pagie
Duur luisterboek: 07:36:00
ISBN paperback: 9789022589243
ISBN e-book: 9789402317039
ISBN luisterboek: 9789052864006
Prijs paperback: € 15,99
Prijs e-book: € 10,99
Prijs luisterboek: € 14,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Bruna en Bazarow of te beluisteren via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge