Natasza Tardio – Onzichtbaar

Onzichtbaar

Informatie die op de achterflap te lezen is:De dag dat alles anders werd. Waarom is nou net dát het onderwerp van de schrijfwedstrijd waaraan Ana zo graag mee wil doen? Een autobiografisch verhaal nog wel! Er is maar één dag in Ana’s leven waarna echt alles anders werd en aan die dag wil ze liever niet terugdenken. Laat staan erover schrijven.
Toch besluit ze mee te doen. Dat haar kleine broertje vermoord is, kan toch geen reden zijn om altijd maar buiten de aandacht te blijven? Ze stuurt haar verhaal in en komt steeds verder in de wedstrijd. Maar welke prijs moet ze daarvoor betalen?

Ana schrijft graag korte verhalen. Als haar vriendin haar wijst op een schrijfwedstrijd twijfelt ze in eerste instantie. Haar leraar zegt dat ze het moet doen en dat ze ook een kans maakt. Dit doet haar uiteindelijk besluiten om toch mee te doen aan de schrijfwedstrijd. Het eerste verhaal moet autobiografisch zijn. Dit brengt haar meteen bij haar broertje Daniël, die 2 jaar geleden vermoord is. (dit is het jongetje wat vermoord is in het boek Moordvrienden ( recensie lees je hier) Door het verhaal te vertellen krijgt ze media aandacht waardoor de relatie met haar moeder niet beter wordt.

Ook bij dit boek van Natasza Tardio zijn de karakters weer goed uitgewerkt. Waardoor je weer erg meeleeft met Ana. Er is iemand die jaloers is op haar succes maar wie blijkt lange tijd onduidelijk. Op een bepaald moment verdenk je iedereen. Wat het boek extra spannend maakt. Je merkt dat Natasza Tardio zich goed kan inleven in de wereld van tieners. Het gemis van haar broertje Daniël en het schuldgevoel waar Ana mee loopt omdat ze niet met haar broertje had willen spelen. Daarnaast voelt Ana zich erg alleen omdat haar ouders vooral bezig zijn met hun verdriet.

Dit boek geeft een realistisch beeld hoe het, volgens mij, tegenwoordig vaak gaat tussen jongeren. Jongeren worden steeds harder en wreder tegen elkaar. Denk dat dit een boek is wat op scholen geadviseerd zou moeten worden om te lezen. Daarnaast denk ik dat het boek ook uitermate geschikt is om gelezen te worden door volwassenen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Onzichtbaar
Auteur: Natasza Tardio
Uitgeverij: Kluitman Alkmaar
Aantal pagina’s Paperback: 208
Aantal pagina’s E-book: 156
ISBN Paperback: 9789020609523
ISBN E-book: 9789020631708
Prijs Paperback: € 13,99
Prijs E-book: € 7,95

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge