Natasza Tardio – Moordvrienden

Moordvrienden

Informatie die te lezen is op de achterflap: De vijftienjarige Finn Kimmel schiet een leraar en drie leerlingen op zijn school dood en pleegt daarna zelfmoord. Zijn beste vriend, Milo Bauers, is erbij, maar het lijkt erop dat hij er niets mee te maken heeft. Toch wordt hij opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Langzaam maar zeker komen er steeds meer gruwelijke feiten aan het licht. Heeft Finn ook iets te maken met een eerder gepleegde moord op een kleuter? En hoe kan het dat een normale jongen als Milo bevriend raakte met Finn? Lukt het de politie om alle feiten boven tafel te krijgen of wordt er iets verzwegen?

De cover geeft me een beeld van 2 vrienden die gezellig zitten te kletsen. Echter door de kleur van de cover geeft het me toch een onbestemd gevoel. Dit gevoel blijkt te kloppen als je het verhaal gelezen hebt.

Moordvrienden wordt vanuit verschillende personen geschreven, namelijk door de 14-jarige Milo Bauers, zijn moeder Iris, de advocate Yvette de Jong, misdaadverslaggever Eric Hooima en het klasgenootje Cindy. Ze vertellen allemaal hun ervaring en gevoelens over wat er gebeurd is, wat het een geheel verhaal maakt. Hierdoor leer je de verschillende personages goed kennen en begrijp je ook hoe ze denken. Milo wordt gepest totdat hij bevriend raakt met Finn, een jongen die het niet zo nauw neemt met de regels en er voor zorgt dat Milo niet meer in elkaar geslagen wordt. Na een onenigheid tussen Milo en Finn gaat Milo alleen naar school, waar hij dus meteen weer in elkaar geslagen wordt door zijn pestkoppen. Finn schiet te hulp echter deze keer heeft hij 2 pistolen en een automatisch wapen bij zich en begint om zich heen te schieten. Finn schiet zichzelf dood en Milo wordt gearresteerd en verdacht van medeplichtigheid bij de schietpartij en een gruwelijke moord op een 5 jarig jongetje.

Wie heeft het gedaan? Finn of Milo of hebben ze het toch samen gedaan. Iedereen twijfelt aan de onschuld van Milo echter door onderzoek van Eric Hooima wordt de opinie toch dat hij onschuldig is. Toch blijft hier bij mij twijfel over.

De epiloog werpt een heel ander licht op het verhaal en zorgt er voor dat ik wel even stil was na het lezen van dit boek.

Het boek had naar mijn gevoel waargebeurd kunnen zijn, zo realistisch schrijft Natasza Tardio. Het verhaal sleept je vanaf het begin mee en zorgt er voor dat je gelijk door wilt blijven lezen.

Gegevens van dit boek:
Titel: Moordvrienden
Auteur: Natasza Tardio
Uitgeverij: Pimento
Aantal pagina’s Paperback: 224
Aantal pagina’s E-book: 147
ISBN Paperback: 9789049925369
ISBN E-book: 9789049925598
Prijs Paperback: € 16,95
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com & Ako.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge