Natalie Cox – Mij niet gezien!

In de aanbiedingsfolder van uitgeverij Boekerij zagen we dit boek van Natalie Cox staan. Aangezien ik haar vorige boek ‘Een onverwachte kerst‘ met veel plezier gelezen had, hoefde ik niet lang te twijfelen over dit boek. Na een mailtje naar de uitgever, viel het boek rond de verschijningsdatum op onze deurmat. Hier willen we uitgeverij Boekerij hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Clem vindt haar leven een mislukking en heeft vaak gewenst dat ze met iemand van leven kon ruilen. Haar baan in een ambachtelijke kaaswinkel staat op de tocht, haar ex-vriend blijft te veel aanwezig in haar leven, haar bovenbuurman heeft een straatverbod tegen haar kolossale hond aangevraagd en haar ouders zijn het land uit gevlucht, waardoor Clem hun louche financiële zaken moeten regelen.

Wanneer ze ontdekt dat iemand haar identiteit heeft gestolen, is de maat vol voor Clem. Ze is vastbesloten om haar dubbelganger op te sporen en voor ze het weet is ze ondergedompeld in een waanzinnige zoektocht naar gerechtigheid. Ze wordt bijgestaan door een charmante fraudedetective die buitengewoon geïnteresseerd lijkt in de zaak… en in Clem.

De cover

Op de cover staat een grote hond op de voorgrond. Dit zal Charlie Bucket zijn. Deze hond sluit je gewoon in je hart als je dit boek leest. Het is een heerlijk lomp beestje. Daarnaast zie je aan de zijkant van de cover twee benen met rollerskates. De hobby van Clem. De cover komt vrolijk op mij over en maakt mij meteen nieuwsgierig. Ik zou dit boek zeker oppakken in de boekhandel om de flaptekst te lezen.

De auteur

Natalie Cox is auteur, toneelschrijver en mede-eigenaar van de onafhankelijke boekhandel INK@84 in Noord-Londen. Haar feelgood-roman ‘Een onverwachte kerst’ verscheen in tien landen, won meerdere prijzen en werd door USA Today uitgeroepen tot een van de populairste feelgoodboeken van het jaar.

Het verhaal

Clem werkt in een kaaswinkel, maar ondanks dat ze gek is op kaas, bevalt haar werk niet echt, en van haar baan is ze ook niet echt zeker. Haar ex-vriend blijft continue in haar leven aanwezig en haar bovenbuurman is absoluut niet gek op haar hond Charlie Bucket, een Sint Bernhard look-a-like, en heeft zelfs een straatverbod tegen haar hond aangevraagd. Haar ouders zijn het land uitgevlucht, omdat ze een belastingschuld niet konden betalen, hierdoor moet Clem nu hun financiële problemen oplossen. Ze heeft daarom wel meer dan eens gewenst dat ze haar leven kon ruilen met iemand anders.

Maar dan ontdekt ze dat iemand anders haar identiteit gestolen heeft en dan is het klaar voor Clem. Ze moet en zal haar dubbelganger opsporen en voor ze weet is ze verwikkeld in een speurtocht naar gerechtigheid. Ze krijgt onverwachts hulp van de erg charmante detective die niet alleen geïnteresseerd is in de zaak, maar ook in Clem.

Mijn mening

Het verhaal begint met een proloog waarin Clem iets over zichzelf verteld. Ze is goed in rollerskaten, maar ze vindt dit zelf niet echt een grote prestatie. Hierna gaan we naar het eerste hoofdstuk, het is nieuwjaarsdag. En Clem heeft geen uitbundige oudjaarsavond gehad, maar toch ligt ze brak in bed, samen met haar uit de kluiten gewassen hond Charlie Bucket. De toon is hier meteen gezet.

Hierna komt het verhaal al snel in een hoger tempo. Het is een feelgood waar je niet rustig achterover kunt leunen. Er gebeurt continue iets, en wellicht zelfs iets te veel voor de geloofwaardigheid, maar ondanks dat heb ik genoten van dit boek en nam ik dit ietwat ongeloofwaardige in het verhaal graag voor lief. Het is duidelijk dat Clem nogal impulsief reageert en hierdoor maakt ze de dingen er niet meteen beter op. Door haar impulsieve handelen raakt ze zelf steeds dieper in de problemen, maar ondanks dat krabbelt ze steeds weer voldoende op, zodat ze zich opnieuw in de nesten kan werken, maar dit doet ze vooral om gerechtigheid te krijgen voor haar dubbelganger. Ik heb me onder het lezen wel regelmatig afgevraagd of ik zelf in de bres zou springen voor iemand die mijn identiteit gestolen had, en dat kan ik me eerlijk gezegd niet voorstellen, maar toch zet Natalie Cox dit eigenlijk heel geloofwaardig neer, dat je niet eens twijfelt waarom Clem dit doet.

De personages zijn voldoende uitgewerkt, hierdoor kreeg ik een goed beeld van ze. Ik kon me ook bepaalde situaties zo voor de geest halen onder het lezen en moest regelmatig hardop lachen om de gekke dingen die gebeuren. Ook bleef ik nieuwsgierig of alles goed zou aflopen, waardoor ik steeds verder bleef lezen en het boek binnen no time uit had.

Ondanks dat er zoveel gebeurd, is er ook nog tijd voor de liefde. En laat Clem die nu toevallig ook nog tegenkomen. Zelfs de liefde loopt voor haar niet meteen perfect, maar uiteindelijk komt het, zoals het bij een feelgood passend is, toch allemaal op zijn pootjes terecht.

En ik kan je zeggen, Charlie Bucket, de Sint Bernhard look-a-like, sluit je meteen in je hart. De hond is heerlijk lomp en is een geweldige aanvulling in het boek. Ik zag het lompe grote beest echt voor me tijdens het lezen en wat mij betreft mogen Clem, Charlie Bucket en haar beste vriendin Bianca nog wel vaker detective spelen, om gekke zaken op te lossen. Al is het maar zodat we ook weer over Charlie Bucket kunnen lezen.

Leesfragment

Mij-niet-gezien

Gegevens van dit boek:
Titel: Mij niet gezien!
Auteur: Natalie Cox
Uitgever: Boekerij
Vertaald door: Anne Jongeling
Aantal pagina’s paperback: 368
Aantal pagina’s E-book: 368
ISBN paperback: 9789022591192
ISBN e-book: 9789402317770
Prijs paperback: € 20,99
Prijs e-book: € 12,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Bol.com, Boekenwereld en Bruna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge