Natalie Cox – Een onverwachte kerst

De tijd van Sinterklaas en kerstmis is weer aangebroken en wat is er dan fijner om een kerstverhaal te lezen. Dus toen ik zag dat bij uitgever Boekerij het boek ‘Een onverwachte kerst’ geschreven door Natalie Cox verscheen heb ik deze dan ook aangevraagd. Ik ontving het boek dan ook in de brievenbus. Hier wil ik uitgeverij Boekerij dan ook hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Informatie die te lezen is op de achterflap van dit boek: Charlie houdt niet van Kerstmis, en dit zou wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend heeft haar ingeruild voor zijn personal trainer, haar appartement is getroffen door een gaslek en haar moeder heeft besloten de feestdagen met haar vijfde man in Australië door te brengen.
Single, met een lichte hersenschudding en tijdelijk dakloos, stemt Charlie er schoorvoetend mee in de feestdagen door te brengen in Devon, om mee te helpen in de hondenopvang van haar nichtje. Maar haar plannen voor een rustige plattelandskerst met enkel harige viervoeters als gezelschap vallen in duigen als ze de Duitse dog Malcolm en zijn onweerstaanbare (maar helaas verloofde) baasje Hugo ontmoet. En als klap op de vuurpijl is er ook nog Cal, de aantrekkelijke maar vreselijk arrogante lokale dierenarts. Deze kerst zou wel eens interessanter kunnen worden dan Charlie ooit had verwacht.
Een onverwachte kerst is hilarisch, hartverwarmend en heerlijk kerstig, met een onweerstaanbaar onhandige hoofdpersoon. Eén ding is duidelijk: dit verhaal mag niet ontbreken onder je kerstboom!

Cover

De cover geeft me een echt kerstgevoel. Het is een winters tafereel met sneeuw en op de achtergrond staan dennenbomen met sneeuw op de takken. Op de voorgrond zie je drie honden met een sneeuwmuts op, waarbij één hond bijna helemaal verdwijnt in de kerstmuts. Dat vind ik dus geweldig om te zien en hier krijg ik meteen een glimlach van op mijn gezicht. Op de voorgrond ligt een takje hulst. Wat het kerstgevoel natuurlijk versterkt. Ik zou dit boek zeker opgepakt hebben in de boekhandel, ondanks dat ik niet veel met kerstmis heb.

Auteur

Natalie Cox is het pseudoniem van de Britse schrijfster Betsy Tobin. Van haar literaire romans werden in Engeland ruim 100.000 exemplaren verkocht. Met Een onverwachte kerst bewijst ze zich als een geweldige nieuwe stem in het feelgoodgenre. Naast het schrijven runt ze een kleine, onafhankelijke boekhandel annex café in Londen.

Het verhaal

Charlie heeft een hekel aan kerst en dit jaar zou het wel eens de ergste decembermaand van haar leven kunnen worden. Haar vriend is er vandoor met zijn personal trainer en haar appartement is onbewoonbaar verklaard door een gaslek. Als haar moeder dan ook nog besloten heeft om de kerstdagen met haar vijfde man door te brengen in Australië weet Charlie niet waar ze heen moet.
Schoorvoetend geeft ze toe om de feestdagen door te brengen in Devon. Hier zal ze dan meehelpen in de hondenopvang van haar nichtje. Ze heeft zich voorgenomen om de feestdagen rustig door te brengen met enkel harige viervoeters als gezelschap. Echter van dit plan komt niks terecht als ze de Deense dog Malcolm en zijn baasje Hugo ontmoet. En dan komt er ook nog steeds de arrogante dierenarts Cal voorbij.
Deze kerst zou toch wel eens interessanter kunnen worden dan vooraf gedacht.

Mijn mening

Ik kende de schrijfster Natalie Cox niet, maar dat weerhoudt mij er niet van om een boek te gaan lezen als het verhaal mij aanspreekt. En dat deed de korte inhoud van dit boek. Het leek me sowieso al leuk, omdat het niet zo’n standaard kerstverhaal is, waarbij alles uit de kast gehaald wordt om een onvergetelijke kerst te vieren. Ik heb zelf ook niet zoveel met deze feestdagen en van mij mogen ze het liefst zo snel mogelijk voorbij gaan. Dus nadat ik las dat Charlie ook niet van Kerstmis hield was ik al verkocht. Dit was een boek wat ik wilde lezen. Het verhaal wordt verteld vanuit Charlie en zo leer je Charlie steeds beter kennen. Charlie is daarnaast behoorlijk eigenwijs. En wil van alles uitproberen en op haar eigen manier doen. (Ook die eigenschap heb ik zelf) Met als gevolg dat Charlie regelmatig in de problemen kwam doordat ze weer iets wilde uitproberen en er zelf vanuit ging dat dit best zou kunnen. Dus ik kwam ook best wel wat herkenning tegen. En dat is natuurlijk ook altijd leuk om te lezen.

Ook speelt het hondenhotel natuurlijk een belangrijke rol in het verhaal en ondanks dat Charlie in het begin niks moet hebben van honden, merk je gaandeweg het verhaal dat deze mening verandert. Je leert niet alleen Charlie en de verschillende personen in het boek kennen, maar ook de verschillende honden die allemaal hun eigen leuke en minder leuke eigenschappen hebben. En ook deze sluit je in je hart. Dit is echt een boek wat je met een grote glimlach op je gezicht leest en waar je heerlijk van kunt genieten. Cox schrijft zo beeldend dat je je zelf in Devon waant en het gevoel hebt alsof je zelf tussen de honden loopt.

Leesfragment

Ben je na het lezen van mijn recensie ook nieuwsgierig geworden naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Een onverwachte kerst
Auteur: Natalie Cox
Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s paperback: 304
Aantal pagina’s E-book: 225
ISBN paperback: 9789022585726
ISBN E-book: 9789402312249
Prijs paperback: € 15,00
Prijs E-book: € 11,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge