Nan Adams – Overboard

Nan Adams benaderde ons met de vraag of wij interesse hadden om haar nieuwste cosy crime te recenseren. Aangezien ik de voorgaande vier delen in deze serie ook gelezen had, was ik hier natuurlijk voor te vinden. Niet veel later ontvingen wij dan ook een recensie-exemplaar in onze brievenbus. Hier willen wij Nan Adams natuurlijk hartelijk voor bedanken.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze pocket: Brenda Park is lifestylecoach en schrijfster. Door haar werk komt zij niet alleen op bijzondere plaatsen, maar ook in bizarre situaties terecht.

Deze keer scheept Brenda in op een cruiseschip waar het een en al glitter, glamour en Love Boat is. Maar Brenda voelt nattigheid.

De cover

De cover is getekend en dit past goed bij de voorgaande delen in deze serie. Op de cover is een vrouw te zien die op een cruise schip staat. Dat het om een cruise schip gaat is vooral te zien door de boei die aan de reling hangt. De kleuren spatten van de cover af en door het pocketformaat is het boek net even anders dan andere. Hierdoor zal het wel sneller opvallen in de boekhandel.

De auteur

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Ze is lifestylecoach en schrijfster van misdaadverhalen. Ze woont in Amsterdam.

Mijn mening

Brenda Park is, zoals wij haar ook al in de vorige delen leerde kennen, lifestylecoach en deze keer neemt ze een groepje vrouwen mee op een korte cruise vakantie. Natuurlijk gebeuren er weer mysterieuze zaken aan boord van het cruise schip en besluit Brenda op onderzoek uit te gaan.

Het, nog, vrij onbekende genre Cosy crime staat bekend als een genre waar feelgood gecombineerd wordt met een vleugje spanning. En dit weet auteur Nan Adams met dit verhaal weer keurig neer te zetten. Het verhaal laat je als lezer niet op-het-puntje-van-je-stoel zitten, maar dit is ook niet erg. Wel krijg ik altijd een goed gevoel bij het lezen van de boeken van Nan Adams en ik denk dat dit ook de belangrijkste eigenschap van deze verhalen zijn.

Het boek telt maar 148 pagina’s en het is ook nog uitgebracht in pocketformaat en hierdoor is het een super leuk verhaal om lekker te lezen als je een uurtje tijd over hebt. Ga lekker in je tuinstoel, hangmat, of aan het zwembad liggen en geniet. Ik denk dat de belangrijkste boodschap bij de verhalen in de Brenda Park-serie is dat je vooral lekker moet ontsnappen en genieten van het verhaal.

Wat ik persoonlijk erg leuk gedaan vind is dat, net als bij de andere delen in deze serie, er achter in de pocket een envelopje zit waar de ontknoping in zit. Deze mag je dan ook pas openen als je het gehele verhaal gelezen hebt. En dat is voor mij persoonlijk een toegevoegde waarde. Waarom? Omdat je dit op deze manier eigenlijk nooit ziet en dit maakt deze serie toch wel uniek. Erg tof!

Lees jij graag boek in het Cosy crime-genre? Of wil je kennismaken met dit leuke genre? Dan is deze serie echt een leuk boek voor jou! Ik heb het in ieder geval met veel plezier gelezen en het fijne is dat ‘Overboard’ ook als stand alone te lezen is. Je hebt niet echt veel voorkennis nodig en de kennis die je wél nodig hebt heeft Adams weer verwerkt in dit verhaal. Op deze manier kun je bij elk willekeurig deel, van de Brenda Park-serie, instappen.

En kun jij nu niet genoeg krijgen van de verhalen van Nan Adams? Dan is er goed nieuws, want binnenkort zal haar nieuwe verhaal ‘Bellagio‘ verschijnen bij Loft Books.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Overboard
Serie: Brenda Park Mysteries
Auteur: Nan Adams
Uitgever: Hired Help
Aantal pagina’s pocket: 148
ISBN pocket: 9789083059969
ISBN e-book: 9789083059976
Prijs pocket: € 9,95
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com.
Dit boek is ook te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge