Nan Adams – Oplaadpunt

Zoals jullie al eerder konden lezen bij de recensies van ‘Boslust‘ en ‘Kerstvlucht‘, werden wij benaderd door Nan of wij interesse hadden om haar Brenda Mysterie-serie te lezen en te recenseren. Aangezien ik daarvoor al ‘Vers bloed‘ en ‘Sneeuwstorm‘ had gelezen, en het genre Cosy-crime mij altijd goed bevalt, hebben wij volmondig Ja gezegd. Wij willen Nan Adams dan ook hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar van ‘Oplaadpunt’, dat wij niet veel later ontvingen.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze pocket: Brenda Park is lifestylecoach en schrijfster. Door haar werk komt zij niet alleen op bijzondere plaatsen, maar ook in bizarre situaties terecht.

Deze keer is Brenda in de Algarve waar zijn een groep vrouwen helpt opladen na een stressvolle periode in hun leven. Maar dat valt helemaal in het water.

De cover

De cover van ‘Oplaadpunt’ is getekend en laat de benen en handen van een, voor mijn gevoel, vrouw zien die aan een zwembad in een zonnig oord ligt en een boek aan het lezen is. De cover doet zomers aan en ik neem aan dat deze vrouw Brenda is die op de Algarve aan het zwembad ligt. Ik vind de cover leuk, maar of hij me echt opgevallen zou zijn in bijvoorbeeld de boekhandel weet ik niet.

De auteur

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Ze is lifestylecoach en schrijfster van misdaadverhalen. Ze woont in Amsterdam.

Mijn mening

Brenda is in ‘Oplaadpunt’ neergestreken in de Algarve, waar ze een aantal vrouwen mee naartoe heeft genomen om even te ontspannen en tot zichzelf te komen. Als er een dode valt staat Brenda op scherp en weet je dat ze dit moet onderzoeken…

Ook dit deel in de Brenda Park Mysteries is weer vlot geschreven, zoals ik van Adams gewend ben, zit het verhaal niet vol met spanning. Dit is voor mij ook totaal geen probleem. Aangezien dit boek onder het genre cosy-crime valt, weet je gewoon dat het een roman is waarbij ook iets te speuren valt. En ik moet zeggen, dit bevalt erg goed.

Net zoals bij ‘Boslust‘ en ‘Kerstvlucht‘ zit de ontknoping ook weer in een gesloten envelopje achter in het boek. Zoals jullie weten vind ik dit erg leuk en geeft het verhaal iets extra’s. De boeken in deze reeks zijn allemaal pockets. Klein van formaat, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen, en overal kunt lezen, ze passen zelfs in je broekzak!

Ik lees nu elke maand één deel uit deze reeks en wat ik erg leuk vind is dat ik bijvoorbeeld vorige maand Kerstvlucht las en hierdoor helemaal in de kerstsferen zat, en in dit deel neemt Adams ons weer mee naar het zonnige Portugal. Dit zorgt voor een leuke afwisseling als je de boeken achter elkaar leest. Ik ben benieuwd waar ze me volgende maand weer mee naartoe neemt als ik ‘Nachtlawaai‘ ga lezen.

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Oplaadpunt
Auteur: Nan Adams
Serie: Brenda Park Mysteries
Uitgever: Hired Help
Aantal pagina’s pocket: 169
ISBN paperback: 9789083059907
ISBN e-book: 9789083059914
Prijs paperback: € 9,95
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge