Nan Adams – Nachtlawaai

Enige tijd geleden ontvingen wij vier pockets van Nan Adams, namelijk: ‘Boslust‘, ‘Kerstvlucht‘, ‘Oplaadpunt‘ en ‘Nachtlawaai’. Deze vier pockets behoren tot de Brenda Park Mysteries. Natuurlijk wil ik Nan Adams nog altijd heel erg bedanken voor het toesturen van deze serie, rondom Brenda Park.

Informatie die te lezen is op de achterflap van deze pocket: Brenda Park is lifestylecoach en schrijfster. Door haar werk komt zij niet alleen op bijzondere plaatsen, maar ook in bizarre situaties terecht.

Deze keer logeert Brenda op het platteland om te helpen met de appelpluk. Tijdens het oogstweekend blijken er een paar vuile appeltjes te schillen te zijn.

De cover

Op de cover is een silhouet van een kasteel, een maan, pompoenen en vleermuizen te zien. De voornamelijkste kleuren zijn oranje en zwart. Aangezien dit verhaal zich rond Halloween afspeelt past dit er goed bij. ik vind de cover erg geslaagd!

De auteur

Nan Adams is het pseudoniem van Nannet van der Ham. Ze is lifestylecoach en schrijfster van misdaadverhalen. Ze woont in Amsterdam.

Mijn mening

In ‘Nachtlawaai’ logeert Brenda op het platteland, bij haar vriendin Karen, om te helpen met de bekende appelpluk. Tijdens het oogstweekend, dat samenvalt met Halloween, gebeuren er vreemde dingen in het dorp.

Ik heb deze pocket zelf rond Halloween gelezen en ik heb mij kostelijk geamuseerd met dit verhaal. Ik waande mij tijdens het lezen zelf op het platteland en hielp in gedachten mee met de appelpluk. Adams heeft een fijne schrijfstijl en de hoofdstukken zijn lekker kort. Dit zorgde ervoor dat ik het boek binnen een paar uurtjes uit had. De ontknoping zit, zoals we gewend zijn van de eerdere delen, ook weer verstopt in een envelopje. Dit vind ik persoonlijk erg leuk en origineel bedacht en geeft het boek iets extra’s. Je merkt meteen dat er zorg aan besteed is.

De hoofdpersonges zijn diep genoeg uitgewerkt en je leert ze goed genoeg kennen om met ze mee te leven. Natuurlijk kende ik Brenda al van de eerdere delen, maar heb je de eerdere delen niet gelezen is dit ook geen ramp. ‘Nachtlawaai’ is uitstekend te lezen zonder dat je ‘Boslust’, ‘Kerstvlucht’ en ‘Oplaadpunt’ hebt gelezen.

Adams schrijft Cosy crime verhalen. Een leuk en vlot lezend verhaal die je op een avondje uitleest. Er zit zeker spanning in, maar niet enorm veel. Dit nodigt natuurlijk ook uit voor lezers die thrillers niet gewend zijn en niet tegen bloederige verhalen kunnen.

Kun jij geen genoeg krijgen van de verhalen van Nan Adams? Dan kan ik je, buiten deze serie om, ook de Vera op de Veluwe-serie adviseren. Dit is ook een serie van de hand van Adams. Net zoals deze serie is dat ook een mustread!

Leesfragment

Ben jij nieuwsgierig naar dit boek? Lees dan het inkijkexemplaar op Bol.com.

Gegevens van dit boek:
Titel: Nachtlawaai
Auteur: Nan Adams
Serie: Brenda Park Mysteries
Uitgever: Hired Help
Aantal pagina’s pocket: 136
ISBN pocket: 9789083059945
ISBN e-book: 9789083059938
Prijs pocket: € 9,95
Prijs e-book: € 3,99

Dit boek is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel en Bol.com of te lezen via Kobo Plus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge